De oorzaken en tips om de nek pijn te verlichten na het slapen

Wanneer je in de ochtend, wil je fris en energiek te zijn in staat om door de rest van de dag door te komen om te voelen. Maar wakker worden met pijn in de nek kan een echte demper zijn. Een stijve en pijnlijke hals na het slapen is vrij vaak voor en kan herhalen een keer te veel. Maar je kunt eenvoudige manieren om het te vermijden te proberen of op zijn minst het minimaliseren van de pijn.

Redenen waarom je nek doet pijn na het slapen

Het is niet gemakkelijk om te geloven dat slapen pijn van welke aard kunnen veroorzaken. Men zou verwachten om wakker gevoel verjongd, niet verpleging pijn; vooral in de nek. Er zijn een aantal redenen waarom dit gebeurt. Hier zijn de oorzaken van nekpijn na het slapen:

1. Stijve nek

Wanneer je slaapt, het lichaam de neiging om stijf geworden als gevolg van lange uren van inactiviteit. Slapen in een ongemakkelijke houding kan invloed hebben op uw ligamenten en pezen. De spieren in de nek worden inflexibel, vooral als het lichaam blijft rigide nekpijn slaappositie, dat wil zeggen een grappige of lastige slaappositie.

2. Slechte slaaphouding is de boosdoener

De meest voorkomende reden voor nekpijn slapen er mis is je slaaphouding. Als je wilt slapen op je buik, dan moet u wellicht om het sloot meteen. Wanneer je slaapt tegenover het bed, wordt de nek omgedraaid in een extreme hoek. Dit is zeker om u een nare pijn te doen als je opstaat.

3. Uw Pillow mag niet jouw Pal zijn

Mensen besteden veel tijd en energie proberen om de juiste kussen halen. Niet een klein feat. Een goed kussen is dat wat je neus, het hoofd en de rug in een lijn onderhoudt. De nek en het hoofd buigen onhandig als het kussen hetzij te dik of te dun. Het kiezen van een kussen dat je helpt een gezonde hoofd en de nek positie te behouden is belangrijk.

4. Uw Matras toevoegt aan uw Misery

De matras waarop u slaapt kan ook toevoegen aan uw ellende. Als u een zeer zachte matras, dan is de kans groot dat je Arent behoud van een gezonde positie tijdens het slapen. Dit kan ertoe leiden dat uw lichaam te zinken in het bed, dat op zijn beurt, zou je rug en schouders ongemakkelijk buigen. Bij dit alles zou de nek moeten de dupe.

5. Zwangerschap en Neck Woes

Als u zwanger bent, dan is een pijnlijke lichaam is niet nieuw voor jou. U kunt nekpijn als gevolg van hormonale veranderingen in het lichaam ervaren. Deze pijnen kunnen vestigen iets. Maar de derde trimester komt met zijn aandeel in de onderrug pijn die uiteraard de nek ook beïnvloedt. Daar komt bij dat een zwangere vrouw worstelt om een ​​comfortabele positie om in te slapen te vinden. Dat is meer slecht nieuws voor de hals.

Naast deze, als u last heeft van artritis of andere chronische nekpijn of een soort van nekletsel zoals whiplash, etc hebben gehad, dan is het best om uw arts om advies vragen.

Manieren om Neck pijn te verlichten van de Slaap

Om u te verlichten van deze pijn in de nek, hoe om te slapen moet serieus worden overwogen. Met die en een paar andere gezonde gewoonten hieronder vermeld, kunt u de pijn en pijnlijke nek afscheidskus.

1. Slapen op je rug

Shavasana of het lijk stelt van Yoga met beide handen aan de zijkant is de beste positie om nekpijn te voorkomen. Dit zorgt ervoor dat de rug en nek worden ondersteund op het bed wanneer u slaapt.

Bij liggen, moet u uw benen en handen te houden ontspannen. De hals moet aansluiten bij de rug en mustnt vallen beide zijden.

2. Slapen op Your Side

Dit is een andere geschikte slaappositie. Deze positie zorgt ervoor dat de nek en rug zijn in een gezonde positie en dat er geen onnodige belasting van de cervicale wervelkolom, met andere woorden, je nek.

3. Vermijd houden van je hand op je voorhoofd

Wanneer je slaapt met een hand op je voorhoofd, worden de scalene spieren van de nek en de bovenste trapezoïde spieren ongelijk geactiveerd. Dit resulteert in foutieve uitlijning als de nek wordt gedraaid. Vergeet niet te doen als je wilt een stijve nek in de ochtend te vermijden.

4. Hands-on-Borst positie moet worden vermeden

In dit geval, hoewel de spieren aan beide zijden gelijk worden geactiveerd, de bovenste trapezoïde nekspieren neiging te scherpen en gevoelloosheid. Het is waarschijnlijk dat als je slaapt in deze positie, zou je wakker met een pijnlijke en pijnlijke nek.

5. Kies een geschikte Pillow

Het kussen dat u gebruikt kan het verschil maken. Een kussen dat de nek goed ondersteunt is het beste. Het moet zodanig zijn dat wanneer je je hoofd, bovendien te plaatsen bij elke verandering in de positie, het kussen moet ook vorm te veranderen zijn. Zorg er ook voor dat u het kussen te veranderen als het begint te verzakt als gevolg van langdurig gebruik.

6. Gebruik Specifieke Pillows

Voor degenen die op hun zij slapen, is het aangeraden om een ​​kussen die hoger is onder de hals dan het hoofd te gebruiken. Gebruik een goede nekkussen wanneer in vlakken, etc nek en rug.

7. aandacht besteden aan de matras

Zet uw matras van tijd tot tijd, zodat het niet begint te storten in slechts één plaats. Ook ruil uw oude matras voor een nieuwe regelmatig, zodat het blijft je rug en nek in een gezonde positie te ondersteunen.

8. Slapen op je buik is een verboden

Het kan moeilijk zijn om uw gewoonte van het slapen op je buik plotseling veranderen. Maar je moet een inspanning leveren om je slapende positie in het belang van uw nek te corrigeren.

9. voor zwangere vrouwen

Als je slaapt op je rug, dan prop een kussen of twee onder je knieën. Of als u liever slapen op uw zijde, plaats dan de kussens in tussen je knieën.

10. Rek Morning

Eenvoudige stukken of yoga kan echt een verschil maken. Het zal helpen ontspannen de spieren en gewrichten in je lichaam en flexibeler te maken.

De aard van de pijn en de intensiteit kunnen verschillen van persoon tot persoon, maar deze zijn eenvoudige manieren om een ​​goede nachtrust en een gelukkig ochtend.

Ochtendgymnastiek een Stijve nek Ease

Tenzij het gaat om chronische pijn of een andere ernstige aandoening, is er weinig dat de oefening niet kan zorgen. Een eenvoudige pijnlijke nek kan worden verlicht met de volgende oefeningen:

1. Hoofd Drops

Sta rechtop en langzaam drop je hoofd naar rechts. Blijf zoeken voor je als je dit doet. Wacht tot 10 tellen en herhaal aan de linkerkant. Herhaal de gehele sequentie driemaal. Kunt u meer rekken schrappen van de andere schouder voor elke zijde.

2. Up-Down Motion

Sta rechtop. Langzaam lager uw hoofd en raak je kin op de borst. Wacht 10 telt. Vervolgens, kantel je hoofd omhoog. Wacht 10 telt. Herhaal driemaal. Een iets meer intense versie is tot aan de borst naar beneden op je bed lag, zodat alleen je hoofd over de rand van het bed. Herhaal de up-down beweging driemaal.

3. over de Schouder

Sta rechtop en vooruit te kijken. Verplaats je hoofd om te kijken over je rechterschouder. Wacht 10 telt. Herhaal aan de linkerkant. Herhaal dan driemaal.

4. Head Steekt

Zit rechtop met je rug rechtop. Duw je hoofd naar buiten en te houden voor 10 telt. duw deze helemaal naar achteren en te houden. Vergeet niet om je lichaam rechtop te houden. Herhaal dit 5 keer.

5. Head Liften

Leg plat op een mat. Raak je gehemelte of het dak van uw mond met de tong. Nu, als je telt tot en met 10, het gemak je kin naar je borst. Vervolgens heel langzaam til het hoofd van de mat. Stel je de basis van uw schedel en stel je voor dat je hoofd te buigen tussen de oren. Dit helpt om de spieren te strekken in de nek. Houd gedurende 10 tellen en te ontspannen. Herhaal dit voor ongeveer twee minuten. Wees langzaam.