De top 5 essentiële oliën voor gezonde tanden en tandvlees

Ik neem mondgezondheid zeer serieus. Ik denk dat het allemaal komt voort uit mijn jeugd, kijken naar mijn grootvader te verwijderen zijn kunstgebit. Je moet toegeven, het is een vrij schokkende en mogelijk littekens handelen om getuige te zijn als je het niet helemaal begrijpen wat er gaande is! Ik bedoel, hier was een man die ik kende en liefhad, mijn eigen grootvader, en hij kon eigenlijk zijn tanden te verwijderen ‘s nachts. Het prikkelde en doodsbang me op hetzelfde moment. Meestal doodsbang.

Dus toen ik begon de aanneming van een meer natuurlijke levensstijl, mijn tandpasta en mondwater waren de laatste om te zetten. Ik dacht dat ik echt nodig die chemicaliën om mijn tanden extra sprankelend en mijn tandvlees gezond te houden! Maar Nope. Net zoals ik geleerd dat alle natuurlijke deodorant u kunt blijven volkomen geurvrij, vond ik dat alle natuurlijke mondverzorging praktijken uw tanden en tandvlees in topvorm kunnen houden, zonder aanzien van uw lichaam om een ​​hele hoop nasties.

Etherische oliën zijn een integraal onderdeel van mijn natuurlijke mondverzorging routine. Zoals we weten, de voordelen van etherische oliën zijn veel meer dan aromatische. Ze hebben geweldige therapeutische, helende eigenschappen. Ik gebruik de volgende 5 etherische oliën in mijn all-natuurlijke whitening en remineraliserende tandpasta en natuurlijke kruiden mond mondwater.

De top 5 essentiële oliën voor gezonde tanden en tandvlees

Kaneel etherische olie

Cinnamon etherische olie wordt al lang gebruikt om zijn geneeskrachtige eigenschappen, in het bijzonder haar antifungale, antibacteriële eigenschappen. Uit recent onderzoek uitgevoerd in Nieuw-Zeeland toonde aan dat kaneel etherische olie heeft de grootste antimicrobiële potentie tegen Streptococcus mutans , de bacteriën die verantwoordelijk zijn voor tandbederf, en Lactobacillus plantarum , een van de bacteriën die verantwoordelijk zijn in tandvleesaandoeningen. Het is Pretty darn indrukwekkend.

Pepermunt etherische olie

Onderzoekers hebben ontdekt dat de Pepermunt etherische olie is zeer effectief in het doden van anaërobe bacteriën, ze zijn een soort van bacteriën die gedijen in een omgeving met weinig zuurstof, zoals de mond, en kan tandvleesaandoeningen veroorzaken.

Spearmint essentiële olie

Spearmint etherische olie eigenschappen zijn zeer vergelijkbaar met die van Peppermint etherische olie. het is een sterke antiseptische, het elimineren van ziektekiemen en helpt wonden sneller genezen. Het is ook rustgevend voor zachte weefsels zoals tandvlees.

Mirre essentiële olie

Mirre etherische olie fungeert als een antiseptisch en een fopspeen. Om deze reden is het van oudsher geweest om gezondheid van het tandvlees te ondersteunen en om de mond zweren genezen. Mirre etherische olie kan ook helpen gezondheid van het tandvlees weefsel door het ondersteunen van de doorstroming van het bloed naar het weefsel.

Kruidnagel essentiële olie

Kruidnagel etherische olie is gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde voor honderden jaren voor het verlichten van tandpijn. Klinisch onderzoek heeft aangetoond dat knoflook remt veel ziekteverwekkende bacteriën. In het verleden hebben tandartsen gebruikt kruidnagel om verstoorde wortelkanalen te desinfecteren, daar kruidnagel heeft matig sterk kiemdodende eigenschappen. Een recente studie toonde aan dat kruidnagel etherische olie heeft een bijzondere mogelijkheid om de groei van de mutant en wilde stammen van bacteriën, dat is gewoon fascinerend remmen.