Cum de a preveni aparitia cariilor dentare cu ușurință

Cei mai mulți oameni au tendința de a lua sanatatea orala de la sine, motiv pentru care probleme dentare sunt destul de răspândită printre toate grupele de vârstă. Dar știați că guma de boala si cariilor dentare sunt, de asemenea, una dintre cele mai ușor de prevenit boli? Caria dentară apare atunci când smalțul dentar devine erodate, ceea ce duce la găuri sau cavități în dinți. Dacă nu este tratată, în timp util, aceste cavități se pot deteriora și mai mult pentru a compromite întregul dinte, guma sau chiar a canalului radicular. Cu toate acestea, vestea bună este că este posibil de a contracara cariilor dentare cu mijloace rezonabile și directe.

Cum sa Evitati Dinte Cavity?

Unele metode de prevenire a cavității dentare includ următoarele:

1. Regimul propriu Îngrijire orală

Adoptarea corecta rutina de îngrijire orală poate merge un drum lung în protejarea dintilor impotriva bacteriilor si a placii build-up, care sunt dăunătoare pentru sănătatea dinților. Spalatul pe dinti de doua ori in fiecare zi, atât dimineața și seara este un pas vital în îngrijirea orală. Asigurați-vă că peria ajunge toate crevase, suprafețele, buzunare și colțuri ale dinților. De asemenea, amintiți-vă pentru a curăța limba ușor cu o racletă limba sau periuta de dinti, deoarece poate adaposti bacterii, de asemenea.

2. Folosirea atei dentare

Folosirea aței dentare cel puțin o dată se poate evita apariția cavitatea dintelui și a altor boli parodontale deoarece ajută la îndepărtarea oricăror particule alimentare resturile de sub gingii, astfel stoparea bacteriilor să se impună în dinți. De asemenea, ata dentara poate ajunge la crevase mici, care nu pot perie peri fi în măsură să ajungă.

3. Mouthwash

Folosind apa de gura pentru a menține o gura curata poate fi un impuls suplimentar pentru igiena orală. Plaque si bacteriile se dezvolta, de obicei, în spații mici între dinți și de-a lungul liniei de gumă, dând cale de a cavitatea dintelui. Abilitatile antibacteriene apa de gura poate ajuta la eliminarea bacteriilor reziduale, protejând astfel dintii de la degradare prematură. De aceea, clatiti gura cu apa de gura dupa ce te speli pe dinti.

4. Restricționarea admisie Sugar

Evitarea alimentelor zaharoase, cum ar fi sucurile și băuturi gazoase care contribuie la dezvoltarea tartrul poate juca un rol semnificativ în promovarea dinti sanatosi. Zahărul poate reacționa cu bacterii prezente în gură pentru a genera un acid care poate eroda smalțul dinților și rezulta carii dentare si cariilor.

5. Utilizarea de fluor Pasta de dinti

Mulți oameni pot dori să știe cum pasta de dinti previne aparitia cariilor dentare. Ați putea beneficia prin utilizarea pasta de dinti care contine fluor, deoarece poate ajuta la susținerea smalțul dintelui pentru a lupta împotriva acumulării excesive în plăci, care provoacă cel mai adesea carii.

6. Încorporarea Obiceiuri alimentare sănătoase

modificări Apt în obiceiurile alimentare nu pot aresta doar cariilor dentare, dar, de asemenea, se poate inversa. Este cu siguranță o idee bună de a reduce gustarile frecvente. Mânca sau bea pe tot parcursul zilei poate supune dintii pentru a ataca constant, în special din alimente care conțin amidon și care conțin zahăr. In schimb, apa potabilă în mod regulat, la fel ca în, având înghițituri între mușcături se poate dovedi util.

7. Optati pentru Alimente sanatoase-tooth

Dieta poate avea un impact asupra bunăstării organismului pe ansamblu, inclusiv sănătatea orală. Consumul de alimente bogate în calciu cum ar fi collards, varză, broccoli, lactate, etc pot hrani oase si dinti puternici. Evitați excesul de alimente procesate sau nedorite cum ar fi chips-uri, cookie-uri, etc. Integrați legume și fructe proaspete cum ar fi varza de Bruxelles, mazăre, banane care încurajează salivația în dieta dumneavoastră, astfel încât bacteriile nu sunt în măsură să rămână pe dinți. Alimentele bogate in probiotice, cum ar fi chefir, Kombucha si alimentele fermentate cum ar fi varza, Kimchi, etc poate stimula creșterea bacteriilor bune care ar putea sechestra expansiune placa si cariilor dentare.

8. Vizite Program fix la dentist

Asigurați-vă întâlniri regulate cu medicul dentist pentru controale și curățare dentare, chiar dacă credeți că dinții apar sănătoși. Ia act de orice inflamație la nivelul gingiilor, sângerări în timp ce periaj, sau durere și consultați medicul dentist imediat, pentru a evita posibilele complicații mai târziu.

întrebări frecvente

Unele dintre întrebările frecvente referitoare la cariilor dentare sunt:

1. De ce dinŃilor?

Cariile se poate întâmpla din mai multe motive –

  • Având o gură uscată (mai puțin salivă) salivă ajută la spălarea bacteriilor dăunătoare departe, care pot distruge smalțul dinților
  • Snacking frecvente la chestii cu zahăr
  • Lipsa de igienă orală
  • Lipsa de screening-dentare regulate și check-up-uri

2. Cum se formează Cariile?

Cariile formează, în general, din cauza alimentelor și bacterii. Bacteriile responsabile de formarea placii au tendinta de a prospera pe de zahăr găsit în băuturi și alimente pentru a produce un acid care duce la crearea placii bacteriene. Cu timpul, această placa se intareste si devine un loc convenabil pentru bacterii pentru a se multiplica.

In timp util de timp, placa incepe sa erodează smalțul dentar (strat protector exterior al dinților) pentru a face găuri mici în emailul. Atunci când smalțul este distrus, bacteriile încep să atace dentina, stratul ulterior de dinți. Acidul și bacteriile pot continua sa manance in structura dintilor, ruinarea pulpa, vasele de sânge, nervi și, eventual, cauzand un abces dinte sau cavitate.

3. Cum stii Daca dintii sunt dărăpănate?

Cel mai adesea, nu este posibil să apară orice simptome vizibile ale dinților în putrefacție. Cu toate acestea, cu decaderea agravarea ar putea începe să se simtă o sensibilitate durere de dinți, dinte în timp ce mănânce sau să bea ceva rece, cald sau dulce. găuri vizibile pot apărea în dinți. Este posibil să observați, de asemenea, pete negre, maro sau alb pe suprafața dintelui.

4. Can You Reverse Tooth Decay?

Inversarea cariilor dentare poate depinde de gradul de deteriorare. În cazul în care este detectat de timpuriu, măsurile de remediere pot fi întreprinse pentru a rectifica. Cu toate acestea, în cazul în care a format o cavitate, medicul poate pune o umplere după îndepărtarea materialului putrezite.

5. Cum se preveni aparitia cariilor dentare pentru copii?

Poti preveni aparitia cariilor dentare a copilului prin:

  • Introducerea copilul la o bună igienă orală de rutină
  • Asigurarea că perii și folosește ața dentară în fiecare zi
  • Oferindu-i alimente sănătoase
  • Păstrarea unui control pe aportul său de produse care conțin zahăr

6. Care Oamenii sunt mai predispuse la riscul cariilor dentare?

Persoanele care fumează, urmați săraci de îngrijire orală de rutină în valoare absența periaj si folosirea atei dentare de pe o bază de zi cu zi, sau consuma alimente care contin zahar sau carbohidrati in cantitati mari pot fi mai predispuse la riscul de a cariilor dentare. Sănătatea orală este o parte esențială a noastră generală de bine. Cei mai mulți oameni, indiferent de vârstă, sunt susceptibile de a dezvolta carii. Niciodată nu este prea târziu pentru a se ocupa de situația și să ia măsuri concrete pentru protejarea și restabilirea sănătății orale și a opri probleme dentare.