Cum se face pomparea manuală pentru a crește oferta de lapte

Pomparea practică este o tehnică de masaj a sânilor care poate crește cantitatea de lapte matern pe care o pompați în timpul fiecărei sesiuni de pompare. Deoarece pomparea practică vă ajută să scurgeți mai complet sânul de fiecare dată când pompați, vă ajută să creșteți cantitatea de lapte și vă ajută să furnizați mai mult din laptele gras care va ajuta copilul să crească.

Pomparea practică ajută mamele care se confruntă cu volum să producă mai mult lapte la fiecare sesiune de pompare. Dacă aveți un copil în terapie intensivă neonatală, ați avut un copil prematur sau trebuie să faceți pompe, s-a demonstrat că această tehnică de combinare a pompării expresiei mâinilor și a masajului mamar crește volumul de lapte cu 48%.

Cu pomparea practică, o persoană care alăptează își folosește mâinile pentru a ajuta la îndepărtarea laptelui în timp ce pompează, în loc să se bazeze doar pe o pompă pentru sân. Masajul sânilor și expresia mâinilor, combinate cu pompare, nu numai că vor ajuta la maximizarea cantității de lapte pe care o veți pompa la fiecare sesiune, dar vă vor crește și cantitatea totală de lapte.

Utilizarea pompării manuale

Când utilizați pomparea manuală pentru a crește aportul de lapte, veți masa ambii sâni înainte de a pompa și în timpul sesiunilor de pompare. Iată o rutină de pompare pe care o puteți utiliza:

  • Începeți cu echipamentul potrivit. Utilizați o pompă complet electrică, de calitate spitalicească, cu un kit de pompare dublu. Purtați un sutien care ține flanșele în loc în timp ce pompați pentru a vă elibera mâinile pentru a vă masa sânii.
  • Masați-vă sânii înainte de pompare. Masați ambii sâni folosind cercuri mici într-un model spiralat (similar cu un examen auto-sân), acordând o atenție suplimentară marginilor exterioare ale sânului. Mângâie sânii de la marginile exterioare către mameloane. Folosiți o atingere ușoară pentru a vă ajuta să vă relaxați și pentru a vă stimula decesul.
  • Pompați ambii sâni până când laptele începe să scadă, de obicei aproximativ 5 până la 7 minute. Reglați aspirația la cel mai înalt nivel care vă este confortabil.
  • Repetați procesul de masaj. Pompați fiecare sân în timp ce îl masați. Acordați o atenție deosebită zonelor în care simțiți bulgări (acestea sunt conducte pline de lapte). Folosind o presiune medie, mângâie-ți sânul de la marginea exterioară spre pompă pentru a goli canalele.
  • Continuați până când producția de lapte scade din nou (de obicei, aproximativ 3 până la 5 minute). Exprimați manual în flanșele pompei. Ultimul lapte (laptele posterior) este cel mai bogat lapte pe care îl produceți.

Maximizarea producției de lapte

Iată câteva alte modalități prin care puteți crește și maximiza producția de lapte în timp ce copilul dumneavoastră se află în UCIN.

  • Continuați să pompați în mod regulat. De opt ori în 24 de ore, ideal pentru a vă menține aprovizionarea cu lapte. Amintiți-vă că este cererea și oferta.
  • Dacă pompați în locul unei hrăniri complete, pompați timp de 15 minute, chiar dacă laptele încetează să curgă. Pomparea stimulează sânii pentru a vă menține aportul de lapte.
  • Dacă sunteți separat de bebeluș, este important să începeți să vă exprimați laptele în primele șase ore după naștere.
  • Petreceți cât de mult timp vă puteți apropia de copilul dumneavoastră. Ținerea bebelușului tău pe piele nu numai că te va ajuta pe tine și pe bebeluș, ci îți va ajuta corpul să producă prolactină și oxitocină, ceea ce ajută la creșterea cantității de lapte.
  • Încercați să ascultați muzică. S-a demonstrat că muzica crește cantitatea de lapte exprimată în UCIN.