15 alimente pe care ar trebui să consume pentru inima sanatoasa

„Poti reduce cu siguranta riscul de a dezvolta boli cardiovasculare prin consumul anumitor alimente în fiecare zi“, spune Julie Zumpano, RD, LD, un dietetician in Cardiologie Preventiva si Nutritie Programul de la Cleveland Clinic. Există o mare varietate de fructe si legume, care sunt bune pentru inima ta.

„Incearca sa mananci alimente care sunt în forma lor naturală, deoarece acestea provin de la sol,“ Doamna Zumpano spune, recomandând ceea ce ea numește întreaga alimente dieta. Aceasta dieta include, desigur, inima-alimente sanatoase, cum ar fi pește, cereale integrale, legume si fructe, dar nu vă fie teamă să te trateze, ocazional, cu un pahar de vin roșu sau o bucată de ciocolată neagră, d-na Zumpano spune. Ea sugerează folosind această listă ca un ghid pentru a crea mese și gustări, cu un accent sănătos. Doar câteva swap-uri simple, ar putea face o mare diferenta pentru sanatatea ta cardiovasculare.

15 alimente care sunt bune pentru inima ta

 1. Mănâncă pește bogate in omega-3, cum ar fi somon, ton, macrou, hering, și păstrăv.
 2. O mână de sănătoși nuci , cum ar fi migdale sau nuci va satisface foamea și de a ajuta inima ta.
 3. Fructe de padure sunt pline de fitonutrienți-inima sanatoasa si fibre solubile. Încercați afine, căpșuni, afine sau zmeură în cereale sau iaurt.
 4. Flaxseeds conțin acizi grași omega-3, fibre si fitoestrogeni pentru a stimula sanatatea inimii. Ia – le în formă măcinată la sol sau pentru a culege cel mai mare beneficiu.
 5. Fulgii de ovaz : nutritiv centru de putere confort alimente.
 6. Fasole întunecate , cum ar fi rinichi sau de fasole neagră, sunt bogate in fibre, vitamine B, minerale și alte lucruri bune. Veggie chili, cineva?
 7. Un pahar de 4 uncii de vin roșu (până la două pentru bărbați și una pentru femei pe zi) poate ajuta la îmbunătățirea bun (HDL) , nivelul de colesterol.
 8. Încercați marinat tofu într – o căliți cu legume proaspete pentru un prânz sau cină inima sanatoasa.
 9. Roșu, galben și portocaliu legume , cum ar fi morcovi, cartofi dulci, ardei roșu și suc de fructe Acorn sunt ambalate cu carotenoizi, fibre si vitamine pentru a ajuta inima ta.
 10. Popeye avea dreptate, spanac cutii un pumn! Folosiți – l în sandvișuri și salate în loc de salata verde.
 11. Fructele cum ar fi portocale, cantaloupes și papaya sunt bogate in beta-caroten, potasiu, magneziu si fibre.
 12. Tender, dulce sparanghel este umplut cu substanțe nutritive puternice , cum ar fi beta-caroten, acid folic si fibre, si sa ofere doar 25 de calorii per ceasca sau 5 calorii pe suliță mare.
 13. Tomate – soiuri chiar și uscate la soare în lunile de iarnă – oferi licopen, vitamina C si alfa si beta – caroten.
 14. Ciocolata neagra este buna pentru sanatatea inimii, dar doar asigurați – vă că este de cel puțin 70 la sută cacao .
 15. Crisp, proaspete broccoli buchețele inmuiate in hummus sunt o gustare sanatoasa pentru inima teribil cu o listă impresionantă de nutrienți, inclusiv vitaminele C si E, potasiu, acid folic, calciu si fibre.