Simptomele de stres pe care trebuie să vă conștient

Stresul este ceva pentru toată lumea trăiește în viața lor de zi cu zi. De la asumarea de noi responsabilități pentru obtinerea concediat sau trece prin evenimente de viață majore, orice ne poate stres. este trage invizibil sau raspunsurile emotionale pe care le observați călătoresc pe tot corpul și afectează ființa ta.

Ce este stresul?

Corpul nostru are un răspuns de lupta sau de zbor. Atunci când a declanșat, cortizol este eliberat și de panică greve. Stresul este ceea ce noi numim sub termenul umbrelă pentru sentimente de anxietate, durere, panică, pierderea de auto-valoare, precum și orice emoție care este negativ sau invalidante. este în esență răspunsul nostru la orice schimbare bodys care necesită răspuns sau de ajustare.

Semne și simptome de stres

Stresul se manifestă alături de alte probleme de sanatate si poate fi responsabil pentru a afecta calitatea vieții în diferite moduri. Uneori apare în moduri subtile, cum ar fi dureri ușoare și dureri bruște în timp ce în alte cazuri, devine foarte evident atunci când leșin de migrene. Ei bine discuta despre unele dintre cele mai comune simptome de stres de mai jos și să vă spun ce să fiți atenți pentru.

Emoţional

Semnele și simptomele de stres emoțional sunt:

 • O frustrare care este dincolo de cuvinte, furie, și modificări ale dispoziției.
 • Simțindu copleșit de emoții sau de un sentiment de urgență în cazul în care este vorba de situații de control.
 • Fiind obsesiv despre câștigarea sau pierderea controlului.
 • Nefiind în stare să rămână calm și liniște pentru mult timp, având întotdeauna o nevoie de a pune la îndoială sau de dezbatere la fiecare acțiune.
 • Evitarea contactului social și izolarea te.
 • Te simți vinovat sau sentimente de inutilitate și disperare.
 • Depresia și anxietatea copleșitoare.

Fizic

Semnele si simptomele fizice ale stresului sunt:

 • Pierderea libidoului sau a apetitului sexual scăzut.
 • Incontinenta și mișcările intestinale neregulate.
 • Diaree.
 • Insomnie.
 • Lipsa poftei de mâncare.
 • Ejacularea precoce si disfunctie erectila cronica (ED) sunt simptome fizice ale stresului la bărbați.
 • Dureri de cap și migrene.
 • Probleme digestive.
 • Bruxism sau inclestarea maxilarului greu.
 • Durere în piept și alte simptome de stres asupra inimii ca și palpitații.
 • Bătăi neregulate ale inimii.
 • Tensiunea în mușchi și dureri în oase / articulații.
 • Uscăciunea în gură.
 • Aveți probleme la înghițire.
 • Letargie.
 • Lipsa de energie sau demotivare.

Cognitive

Semnele si simptomele de stres cognitive sunt:

 • Fiind îngrijorat tot timpul.
 • Pierderea memoriei.
 • paralizie mentală sau obtinerea congelate.
 • judecata defectuoasa.
 • Fiind negativă și senzație de jos despre tot.
 • Lipsa de organizare și coordonare.
 • panică constantă.
 • Suflare lucruri sau prea mult la dincolo de proporțiile lor.

Comportamental

Semnele si simptomele de stres comportamentale sunt:

 • Folosind droguri sau abuzul de substanțe.
 • Schimbările bruște de comportament față de ceilalți.
 • Tăierea-te sau auto-mutilantă.
 • Consumul de alcool sau de baut excesiv.
 • Și de a scăpa de muncă procrastinating.
 • Lipsa apetitului sau supraalimentarea tendințe.
 • Muscandu-ti unghiile.
 • Fidgeting și mersul pe jos înainte și înapoi în mod constant.

În afară de acestea, există alte câteva simptome de stres, care sunt, în general, ignorate, deoarece acestea sunt comune:

Dureri de cap

Având o durere de cap este un simptom al stresului. Aceasta include dureri de cap de tensiune care sunt descrise ca o senzație pulsatila pe frunte. este aproape ca și cum cineva este ambalaj strâns frunte cu o bandă. În afară de dureri de cap, migrene puteți obține prea și înnegriți atunci când acestea devin de nesuportat.

Somn de slabă calitate

Dacă dormi mult și încă te simți că nu ați odihnit, ar putea fi din cauza stresului. Prea mult stres duce la nopți nedormite și poate provoca insomnie prea.

Raceli si gripa

Răspunsul dvs. sistemul imunitar scade atunci cand nivelul de stres sunt ridicate și vice-versa. Acest lucru înseamnă că va fi mai predispuse la obtinerea o raceala sau gripa. De asemenea, este posibil să se îmbolnăvesc mai des decât vă așteptați.

Hotărârea innorat

Anxietatea este sănătoasă atunci când este în cantități mici, deoarece este instinctul de a supraviețui, dar dacă se confruntă cu sentimente de anxietate pentru nici un motiv sau se simt copleșiți, ar putea fi din cauza stresului. Prea multă anxietate duce la ceea ce numim gândire neclară sau judecata întunecată. Vei avea un timp greu de a face apeluri corecte atunci când apar situații critice. Termenul clinic pentru anxietate în exces este tulburarea de anxietate generalizată.

Pierderea interesului pentru sex

Sexul este o forma de auto-exprimare și de partajare a afecțiunii cu partenerul tau. Când te duci prin stres cronic, s-ar putea simți un fel de deconectare cu partenerul tau. Acest lucru duce la o pierdere de interes sau un apetit sexual scăzut, afectând astfel libidoul și performanța sexuală.

Modificări în Comportament

Este posibil să vă observați fiind mai puțin socială sau nu doresc să fie prietenos și deschis cu alții. Poate vă retrage chiar din setările sociale și rămâne blocat în camera ta. Toate acestea sunt legate de stres copleșitoare.

Obtinerea rănit un lot

Fiind lipsit de tact, având în coordonare neglijent mana-ochi, alunecarea prea des, și fiind predispus la accidente sunt unele dintre semnele de stres. Dacă fractura piciorul, vei simți o durere care s-ar putea diminua, atunci când odihnă, și de a crește atunci când se deplasează. Dacă exercita prea mult din cauza stresului, s-ar putea să nu observe cât de mult tulpina Va exercita pe corpul tau. Acest lucru ar putea duce la fracturi sau stres oasele si articulatiile.

Simțindu-se ca o victimă

Uneori s-ar putea simți că întreaga lume este împotriva ta, indiferent de ceea ce faci. Sarcinile tale simple, de zi cu zi ar deveni extrem de greu – ca se ridica din pat, turnarea o ceașcă de cafea, sau raportarea la seful tau. Te-ar simți ca Devii capătul scurt al plângerii băț și în mod constant, chiar și atunci când cineva încearcă să te mângâie. La sfârșitul zilei, ai conduce pe alții departe cu pesimism constantă și negativitate. Acesta este un semn clar de stres și indică faptul că aveți nevoie de un time-out sau de ceva timp pentru a auto-reflecta și relaxați-vă.

Acțiuni Suicidal

In cazuri extreme de stres, oamenii de multe ori sfârșesc prin tăierea sau auto-mutilantă ei înșiși. Ați putea obține inițial plăcerea de durere, dar este, de fapt, un mod de a face fata nesănătoasă. Severitatea de tăiere progrese atunci când nu sunt controlate și, în cazuri grave, oamenii comit suicid. Tăierea tine este un semn / simptom al stresului – ca un steag roșu. Desigur, acestea sunt unele semne generalizate, dar mai jos weve acoperite ce trebuie să fiți atent dacă sunteți stresat.

Consecințele stresului pe termen lung

Stresul nu se oprește cu efectele pe termen scurt. Dacă lăsați-o așa și nu iau măsuri pentru a remedia modul în care te simți, Vei avea unele consecințe pe termen lung. Aici este o listă cu următoarele efecte care ar putea întâmpla:

1. Disfuncția Sexuală

In caz de stres, barbatii pot experimenta ED cronică și stima de sine scazuta, atunci când vine vorba de performanta sexuala in pat. Ele pot, de asemenea, ejacula prematur sau pierde interesul pentru sex cu totul. Femeile pot simți o pierdere a libidoului și vă simțiți obiceiul placere cand vine vorba de orgasme.

2. Probleme cardiovasculare

Dacă aveți un nivel ridicat de colesterol, diabet, sau probleme tensiunii arteriale, fiind apoi subliniat este rău pentru tine. Acest lucru se datorează faptului că stresul poate crește tensiunea arterială și ritmul cardiac fixați. In cazuri extreme, în cazul în care factorii de sănătate sunt corecte, aceasta duce la debutul de accident vascular cerebral sau atacuri de cord brusc.

3. nesănătoasă

În cele din urmă, cea mai mare capcana care se întâmplă cu cei cu stresul cronic este dezvoltarea unor obiceiuri nesănătoase. Acest lucru ar putea însemna lovind bara de prea multe ori, sărind peste locul de muncă atunci când este critică, o ostilitate față de co-lucrătorilor sau să lucreze în liniște și nu interacționează deloc. Persoana a subliniat poate deveni retras social și de a dezvolta mecanisme de adaptare nesănătoase. În cazurile severe, ele pot, de asemenea, ridica lupte cu străini și avea probleme pentru nici un motiv.

4. Obezitatea

Obezitatea este un indicator clar al stresului. Atunci când o persoană este stresat, și nu au nici puncte de vânzare sănătoase, s-ar putea sfârși prin a manca prea mult. De-a lungul timpului, această formă de a mânca devine confundat cu dezvoltarea de dragoste față de alimente. Și înainte să-l cunosc, ei sfârșesc prin a câștiga o mulțime de greutate. creștere în greutate prea mult duce la alte complicații de sănătate, cum ar fi diabetul zaharat, hipertensiune, hipertensiune arteriala, boli de ficat gras, și mai mult, ceea ce duce în final la moarte sau speranța de viață redusă, atunci când nu sunt controlate.

5. pielii și probleme ale parului

Efectele pe termen lung ale stresului includ, de asemenea, căderea părului, acnee, eczeme și. Piele și păr probleme de pop-up atunci când unul este stresat pentru un termen lung lot.

6. probleme digestive

Simptomele de stres cum ar fi greață sau vărsături, balonare, arsuri la stomac, și ulcerații la nivelul gurii poate provoca dificultăți la înghițire, de mestecat, bea, și consumul de alimente. Uneori, oamenii pot experimenta, de asemenea, indigestie și constipație. Nu toată lumea răspunde la stres în același mod. Unii oameni prospera sub presiune și ar putea să nu-l observe.

Dar este important să realizăm că stresul este în detrimentul bunăstarea dumneavoastră generală atunci când nu ia act de acesta. Acesta este motivul pentru practicarea unor tehnici de relaxare cum ar fi meditatie, yoga, o formă de artă, și mindfulness ajută. Daca te simti stresat, sculpta ceva timp pentru a vorbi cu prietenii, socializa, și nu te izola.

Așa cum se spune, nu sticla cu emoțiile tale; împărtășesc modul în care te simți – pentru că vor exista oameni care vă pot ajuta să pună capăt mizeria ta. Dacă nu ai pe cineva să vorbească cu, puteți participa la sesiuni de terapie sau consiliere pentru consiliere și ajutor suplimentar.