Živila je treba izogniti za jasen in sijočo kožo

Naša koža je odraz naše duše. Ko smo srečni in zdravi od znotraj, naša koža izžareva to toploto. Vendar, ko smo občutek nizko in slabo, naša koža je med prvimi, ki vplivajo in kažejo opozorilne znake. Uživanje prave hrane in bivanje stran od škodljivih živil je učinkovit način, da se zagotovi vaša koža vedno izgleda jasna in žareče. Obstaja nekaj skupnih živila mnogi od nas porabi na dan za podlago, ne da bi razumeli, kako škodljivi so lahko. Čeprav njihove posledice ne bodo vidni takoj, oni vztrajno in stalno škodo na dolgi rok.

Česa ne smete jesti za žareče kože

Prosimo, da ne jedo te kože neprijazno hrane, kolikor je to mogoče, in vključi druge možnosti, da bo vaša koža lepa in mladostna.

1. Sok

Ni prva stvar, ki te udari, ko gre za živila, ki so slabo za kožo, kajne? Sok zdi zdravo in zdrava kot hrana. Vendar to velja le, če ste porabijo sveže narejen sok iz celih sadežev. Pakirane sok lahko prežeta z preveč sladkorja in tudi nima naravnih vlaken, ki jih najdemo v celih sadežev. Porabijo preveč sladkorja neposredno poveča akne tveganje.

Pijte to namesto: banana, ovsena kaša in laneno Smoothie

2. Krave Mleko Sir

Sir dodaja svoj edinstven, yummy okus redne hrane, ki je razlog, zakaj mnogi od nas ima slabost sirast sendviči in namazov. Vendar pa lahko sir iz kravjega mleka je tudi povod za težave s kožo, kot so akne. To je zato, ker se krave sir naravno infundiramo s hormoni doječih krave, kar lahko povzroči hormonsko inducirane akne. To še posebej velja, če že imate aknaste kože ali zgodovino laktoze alergije v družini.

Jejte to namesto: Indijski sir – nima laktoze in zato ni nevarnosti za proženje težave s kožo. Plus je mogoče uporabljati tako kot vaš redni sir.

3. pločevinkah juha

Pakirani juha – v obliki prahu ali v pločevinkah – je na stvari tako veliko lažje za zaseden mame. Samo jih segreje in imaš toplo, pomirjujoč obrok pri roki. Vendar pa je treba opozoriti, prosim: pločevinkah juha je poln natrija in bisfenola – stvari, ki vaši koži zadrži vodo in poglej napihnjenosti in suha. Canned juho lahko povzroči tudi težave s hormoni, ki je na vrhu vzrok za vprašanja, povezana s kožo.

4. Kava

Vemo, da bo to težko, vendar bi bilo najbolje, da se omeji kavo, kadar koli je to mogoče. Kofein je diuretik in to povzroča, da telo izgubi vodo. Končni rezultat je, da je vaša koža videti dehidrirani. Na dolgi rok, in z večjo količino porabe, splošne teksturo in zdravje vaše kože dobi prizadeta.

Pijte to namesto: zeleni čaj (ali eno od teh drugih 5 vrst čaja)

5. Visoko-ogljikove hidrate Chips

Tole ni res presenečenje – da vrečko Carb bogate, mastne čipov mnogi od nas radi uživate v kot prigrizek ni ravno zdravo. Ampak mi ne pomeni le fizičnega zdravja ali težav, povezanih z holesterola, temveč tudi na zdravje kože. Čips iz predelanih ogljikovih hidratov obrnejo sladkorja v telesu, kar povzroči nepričakovane vaše ravni inzulina. Kot je na strokovnjake, več inzulina pomeni, da imate večje tveganje za akne. Ne samo, da so ti čipi običajno izdelani z pro-vnetnih olj, kot so olje oljne repice ali rastlinskih olj. Ta olja imajo neposreden odnos do sproži akne.

Jejte to namesto: Pečen sladki krompir Fries

6. žaru meso

Če ste ne-vegetarijanec, ste verjetno radi meso na žaru. Okus neverjetno in naredi za dober spremembo od redno mesne v kadhai ali štedilnik. Vendar pa vas prosimo, da to v mislih: ko je meso na žaru predolgo, lahko ustvarja starosti (Napredno Glycation End). Ti izdelki so lahko škodljivi za kožo in bi bilo videti starejši. Veš kos mesa bi morali starosti, če ima crn konča.

Jejte to namesto: italijanske mesne kroglice

7. hladno pijačo / Soda

Pridite poletje in naše uživanje osvežilnih brezalkoholnih pijač gre skozi streho. Ampak, če ste opazili več težav s kožo zadnje čase, čeprav jeste zdravo, da bi lahko te sode in hladne pijače, ki so krivci. Soda je polna sladkorja in umetnih kemikalij – stvari, ki povzročajo vnetje v telesu. Poleg tega je tudi ovira pri zdravih bakterij najdemo v črevesju. Dejstvo je, strokovnjaki pravijo, da je, če se borite z vprašanji kožo tako kot akne neposreden dokaz za neravnovesje v vaših črevesne bakterije.

Jejte to namesto:-gut prijazna živila, kot so Saffron jogurt sadja malenkost

8. Školjke

Medtem ko lahko prisotna Omega 3 v večini rib delajo čudeže za vašo kožo, školjke ponavadi imajo ravno nasproten učinek. Kozice, jastogi in rakovice vsebuje visoke vrednosti joda, ki lahko pripelje do zamašenih por, ki povzročajo akne.

Ali so to namesto: Med gorčica Sezamovo Edini Fish

9. Alkohol

Na koncu, če ste uživali ob težko pijačo od časa do časa, razumeti, da alkohol je dejansko eden od najhujših živil za vašo kožo. To je zato, ker alkohol dehidrira telo, sčasoma izsuši kožo in zaradi česar je videti dolgočasno in dotrajana. Medtem ko je kozarec vina, od časa do časa navada imeti resne negativne posledice na koži, bo prekomerno pitje alkoholnih pijač vpliva na vaše kakovost kože.

Pijte to namesto: mango in pasijonko Mocktail

Ta živila so Upoštevani zdrave pa so na skrivaj poškoduje vašo kožo

Vsakdo je v tekmi udaril telovadnico, jesti dietno hrano in si zdrav. Vendar pa ta živila, ki si mislijo, da so zelo zdrava za vas, lahko dejansko povzroča nekaj temeljno škodo na kožo.

1. Low-Fat Foods

Ni vse maščobe je slabo za vas in vašo kožo. Ko se maščoba odstrani iz katere koli hrane, proizvajalci ponavadi dodate nekaj okus do okusu ali pritožbe izdelka, in največ krat, ki vključuje natrija ali sladkorja. Na kratko, lahko z malo maščob lahko pomeni visoke sladkorja. Sladkor je znano, da negativno vpliva na kolagenska vlakna in jih pušča ne morejo sami popravila. Vedno odločijo za dobre maščobe, kot avokada ali oreščkov. So okusna preveč.

2. Posneto mleko

V študiji, opravljeni na več kot 70 tisoč medicinskih sester v ZDA, je bilo ugotovljeno, da so ženske, ki so pili posneto mleko kot najstniki višje stopnje akne breakouts kot tisti, ki plat. Učinki posnetega mleka ne razlikujejo. Ne samo posneto mleko vsebuje laktozo, pa tudi hormoni in bioaktivne molekule, ki se nagibajo k neželenih kožnih obolenj. Stikalo posnetega mleka z mandljevo mleko namesto.

3. Zdrava žit za zajtrk

Medtem ko so cela zrna na splošno nekoliko nižje na glikemičnim indeksom (merilo, kako hrana vpliva na splošno raven sladkorja v krvi), veliko žit za zajtrk, ki trdijo, da je zdrava, so zelo razvit in polno dodanega sladkorja. To vodi k gubam indukcijo konice glukoze. Izberite jajca ali domače ovseni kosmiči, saj so relativno zdravi.