Želite imeti dober spanec ponoči? poskusite te hrane

Tako kot potrebujemo hrano in vodo za preživetje, spanje je pomembno za ohranjanje dobrega zdravja. Eden mora dobro spati, da ostanejo zdravi in ​​fit. Ali ste vedeli, da lahko jedo svojo pot za boljši spanec? Z drugimi besedami, obstajajo nekatera živila, ki lahko pomagajo povzroči boljši spanec. To je zato, ker jedo določene hrane pred spanjem pomoč pri zaviranju nevrotransmiterjev v možganih, ki nas vodijo budni in pozorni. Bomo razpravljali o nekaterih živil, ki jih lahko jeste pred spanjem, da bi dobili dobrega spanja.

Živila, ki lahko povzroči spanje

Hrana nam pomaga pri zagotavljanju prehrane, ampak hrana je dobra za motnje spanja preveč. Tukaj je nekaj hrane za pomanjkanje spanja ali nekatera živila za indukcijo boljši spanec:

1. Paradižnik

Ta rdeča pikanten sadje je polna vitamina A, vitamina C, likopena in folne kisline. Te sočno sadje vsebujejo tudi melatonin, spojine, ki se odlikuje po uspavalno lastnosti. Paradižnik vsebuje tudi holin, hranilo, ki pomaga pri spodbujanju spanja in drugih kognitivnih funkcij.

2. Grozdje

Grozdje vsebuje melatonina v izobilju. Melatonin pomaga boljši spanec, in tako skledo grozdja je idealna izbira snacking, če se pojavijo težave z uspavanjem.

3. Pistacije

Ta okusna matica ni le moč pakiran z veliko pomembnih vitaminov in mineralov, ampak vsebuje tudi velike količine melatonina. Te majhne matice lahko pridejo prav, če želite, da bi dobili nekaj dober spanec.

4. Češnje

Večina od nas radi užitkom češnje; Vendar pa ne sme mnogi od nas se zaveda, da je to sadje tudi super za boj nespečnost. Naravnemu melatonin najdemo v izobilju v teh rdečih sadežih, kar je super za pridobivanje zvoka spanja. Ješ lahko posušene češnje preveč, saj imajo enake ugodnosti kot sveže češnje za indukcijo spanja.

5. Čičerika

Ta zelenjavnega je naložen z beljakovinami, je v maščobah nizka in ima široka količine vlaken v njem. Prisotnost vitamina B6 in magnezija v čičerke pomaga počutiš mirno in sproščeno, in s tem boljši spanec. Čičerika je eden izmed najbolj idealne možnosti za sklenitev insomniacs prehrane.

6. Gobe

Če ste se soočajo s težavami s spanjem ponoči, lahko gobe vam prepotrebno rešitev. Ta užitne glive vsebuje triptofan, ki pomaga pri tvorbo melatonina v telesu. Če imate radi jedo gobe, lahko slovo od svojih spalnih nadloge.

7. papriko

Papriko – pa naj gre za zeleno, rumeno ali rdečo, vsebuje dobre količine triptofana. Triptofan pomaga pri proizvodnji melatonina, ki je spanja hormon. Medtem ko imajo zvonovi paprike blagodejno vpliva na vaš spanec, lahko vroče paprike storiti ravno nasprotno. Zato, da vroče paprike v zaliv, če boste potrebovali nekaj dober spanec.

8. Banane

Ta rumeno kašasto sadje vsebuje veliko količino kalija in vitamina B6. Oba hranila so ključnega pomena za izdelavo uspavalno hormon, imenovan melatonin. Torej, naslednjič, ko se znajdete borila spati, jesti eno banano in doze stran slave.

9. Kale

Zeleni listnato zelenjavo so dobre za vaše splošno zdravje, in pika na i je, da so zelena zelenjava dobra za dajanje vas, da zvok spanec preveč. Zelena zelenjava, kot so ohrovt so obremenjena s kalcijem in pomanjkanje tega minerala v telesu, lahko bi bilo težko dobiti dobrega spanca. Zato, vključujejo več zeleni listnati veggies, kot so ohrovt v vaši prehrani za dobro spanje.

10. celih zrn

Ali ste čutil zaspani, potem ko je polnozrnat testenine ali drugih žitaric? No, to je vse, visok odmerek magnezija opravlja svoje delo. Cela zrna imajo dovolj količine magnezija, kar je koristno za dajanje spat.

11. Orehi

Poleg tega boste z sveženj hranil, so bili orehi dokazano, da izboljša kakovost vašega spanja preveč. Prisotnost AHA v orehih, ki je omega-3 maščobne kisline, pomaga pri pretvorbi AHA v DHA. DHA je v pomoč pri proizvodnji serotonina, kemikalije uspavalno v telesu.

12. mastnih rib

Skuša, tuna, postrv in losos so nekatere maščobne možnosti rib. Te ribe so visoka vir vitamina D in omega-3 maščobne kisline. Obe deli izkaže za koristno pri spodbujanju proizvodnje serotonina, kemična odgovoren za spodbujanje spanja. Če vključite nekaj unč koli mastnih rib pred spanjem, lahko vam pomagajo spati bolje.

13. mandlji

Mandlji vsebujejo številne pomembne vitamine in minerale, ki so dobre za naše zdravje; Vendar pa ta matica je odgovoren ki se ukvarjajo z vprašanji pomanjkanje spanja tudi. Mandlji vsebujejo dobre količine magnezija, ki pomagajo ne le znižajo raven stresa v telesu, temveč tudi izboljšanje kakovosti spanja.

14. Turčija

Ta okusna ptica meso naj tudi za indukcijo boljši spanec v ljudi. Prisotnost triptofana, aminokisline v Turčiji, pomaga pri nastanku uspavalno hormone. Jedo purana lahko povzroči tudi neke vrste utrujenosti, ki lahko pomagajo, da se bolje spali.

lahko te vključiti v vaši prehrani, če imajo težave s spanjem. Ta živila vsebujejo snovi, ki pomagajo v pomoč boljši in boljši spanec.

Pogosto zastavljena vprašanja

Želijo vedeti več o dodajanju hrane v vaši prehrani dobili nekaj dobrega spanca? Tukaj je nekaj pogostih vprašanj ali pogosto zastavljena vprašanja na temo:

1. Kaj Živila je treba izogibati za dober spanec noči?

Medtem ko lahko nekaj hrane vam pomaga dobiti dobrega spanja, lahko druga živila moti vaš spanec. Nekatera živila, da se morate izogibati pred spanjem, so:

  • Izogibajte se kofeinskih pijač, kot so kava, čaj in druge take pijače, ker vas lahko buden za dolge ure.
  • Predelani ali junk hrane, saj so naloženi z maščobami, ki lahko se boste težko in neprijetno ponoči.
  • Začinjene ali vroče hrane, saj lahko privedejo do zgago in kislosti.
  • Živila, ki vsebujejo velike količine beljakovin, saj beljakovinsko bogata hrana pomaga pri spodbujanju možganske aktivnosti.
  • High-maščobna hrana, ker jih bodo vzeli več časa za prebavo in motijo ​​vaš spanec cikel.

2. Kaj naj pijača za boljši spanec ponoči?

Poleg vključno naravne hrane za dober spanec, lahko tudi nekaj pijače v vaši prehrani, ki vam pomaga spati bolje. Nekatere možnosti vključujejo toplo mleko, kamilični čaj, brez kofeina zeleni čaj, mandljevo mleko ali slada mleko.

3. Kdaj je najboljši čas za uživanje hrane, da bi izkoristila največje koristi za spanje pomoči?

Da bi vsi imeli največje koristi od jedo hrano, ki lahko pomagajo pri spodbujanju boljšega spanca, morate zaužiti teh živil vsaj 2 do 3 ure pred spanjem. To je zato, ker hrana je čas priti prebavi, in vsaka neprebavljena hrana lahko povzroči prebavne težave ali refluks kisline, ki lahko ukvarjati s spanjem.

Vsakdo ima rad spat, če pa si prizadevajo, da bi dobili nekaj dobre kakovosti spanja ponoči, lahko traja davek na vaše zdravje preveč. Lahko vsebujejo katero koli od naših predlaganih možnosti, da bi dobili nekaj dobrega spanja in občutek zdrav in srečen.