Zdravstvene koristi hoji po stopnicah

Vadba je bistveni del našega življenja, in vsi bi morali poskušati priti vsaj 25 minut vadbe na dnevni osnovi, da ostanejo zdravi dlje. Človeška bitja niso bile narejene za sedeči način življenja. Čeprav obstajajo številne športne dvorane, ki imajo najboljšo profesionalno opremo in prostor, da se v dobro izšlo, lahko prihranite nekaj časa in denarja in samo izšlo doma. Uporabite lahko nekaj tako enostavno, kot po stopnicah, da bi dobili veliko vadbe. Ne samo, da je to zelo preprosto, vendar pa ima tudi številne prednosti.

Kakšne so koristi za zdravje hoji po stopnicah?

Tukaj je nekaj prednosti hoji po stopnicah kot na vajo:

1. Hujšanje

Obstaja vsekakor več koristi hoji po stopnicah za hujšanje. Samo pojdi gor in dol po stopnicah vsaj pet minut vsak dan, da bi dobili v dobrem treningu in da bi vaše telo shed dodatne teže in vam dajo energijo.

2. Toni telesa

Vaše telo in vzdržljivost bo izboljšala, kot ste dobili v navado hoji po stopnicah. Vaše mišice bodo začeli, da bi dobili napeta, in vaše telo oblika bo postalo bolj trdno in izboljšati. Ko gre za plezanje po stopnicah, bi morali 20 minut bo vaš cilj vsak dan.

3. Dobro za krvni tlak

Plezalni stopnice zagotavlja boljše zdravje srca in krvni tlak, saj pomaga Odčepiti arterij. To bo sčasoma izboljšalo srčni utrip in povečanje vaše splošno zdravje z boljšim pretokom krvi.

4. Znižuje tveganje umrljivosti

Hoji po stopnicah takšne dobre vaje za telo, da vaše splošno zdravje nagiba k izboljšanju. Samo speljevanju počasi bo zagotovila, da boste kmalu navadite hoji po stopnicah, dobili svojo dnevno vadbo in znižate stopnjo umrljivosti.

5. Duševno zdravje

Tudi um postane osveži kot vaše telo črpalke kri in dobiš adrenalin iz preprostega dejanja hoji po stopnicah. Tveganje za razvoj duševnega zdravja gre dol dramatično. Stres in anksioznost ne bodo mogli videti tako prepričljivo, ko je vaše telo v boljši formi.

6. Gradi Stamina

Sprva se lahko pojavijo krči v nogah in nekaj bolečin, ampak bolj boste vztrajati pri tem, bolje vaše vzdržljivost bo na dolgi rok. Kmalu boste našli energije in lahko tako veliko več, kot si mislil, mogoče, ko gre za fizične aktivnosti.

7. Diabetes

Hoji po stopnicah izboljšuje krvni tlak in sladkor v krvi in ​​pomaga ohraniti simptomov sladkorne bolezni na zaliv. Vsaka pomanjkljivost, da je problem s seboj prinaša bo preklicana, če ste sledili navado hoji po stopnicah.

8. Fights Glavobol

Študije so pokazale, da bo plezanje po stopnicah odlične rezultate, ko gre za boj proti dreaded glavobole. To je zato, ker izboljšuje splošno pretok krvi, zaradi česar je težko za vozlov, da nastane v razpisni živcev, ki povzročajo glavobole.

9. Ni dodatnih stroškov

Z izbiro povzpeti po stopnicah, da ste dobili koristi telesu delo, ki ga lahko dobite v telovadnici – samo, ti ne plačujejo ničesar. Hoji po stopnicah, je priročen in se lahko opravi v vaši hiši ali apartmajskem naselju brez gorenja luknje v žepe.

10. Ne Skill Zahtevana

Nekateri ljudje menijo, da je težko delati, ker niso prepričani, če so sposobni poteze zahtevajo. Pri hoji po stopnicah, nimate nobenih takšnih misli ali strahove. To je enostavno in vsakdo lahko koristi od hoji po stopnicah vsak dan, dokler se ne trpijo zaradi težav z nogami.

 

Pogosto zastavljena vprašanja

Za tiste, ki želijo vedeti več, tukaj je nekaj pogostih vprašanj o hoji po stopnicah kot na vajo.

1. Koliko stopnicah je dobra vaja?

Čeprav hoji po stopnicah je odlična vaja, bi morali prizadevati za toliko, kot lahko. Ne samo plezati eno stopnicah in pričakujejo, da bo razlika. Začnete s štirimi stopnicah in poskusite, da si prizadeva za osem leti vsak dan. To bo zagotovilo, da boste imeli ustreznega dela, kje se bo vaše mišice res počutim delo. Poskusite hoji po stopnicah 2 v času, za še bolj intenzivno delo ven.

2. je hoja gor in dol slabo za kolena?

Včasih lahko stopnice plezanje je odgovor na vaše težave kolena, vendar včasih, lahko bi bilo slabše. Zdravnik bo vedel, koliko zmorem, zato se prepričajte, da je omenil, da jih. Če nimate nobenih večjih zdravstvenih težav s koleni, ne bi smelo biti nobenih težav z hoji po stopnicah za vadbo.

Če ste nekdo, ki je že imel ali ima trenutno manjše težave z kolenom, boste morda želeli, da se posvetuje s svojim zdravnikom, preden se odločite, da boste želeli vključiti to vrsto dejavnosti v vašo dnevno vadbe. Tudi če je problem zdi majhen, preveč teže na kolenih ali preveč aktivnost lahko poslabša stanje, zaradi česar je še slabše. Če zdravnik pravi, da je v redu, lahko začnete vaditi, hoji po stopnicah.

3. Ali je hoji po stopnicah boljša od tekmovanje v teku?

Tako teče in plezanje po stopnicah, so velike oblike vadbe. So preprosti, in se vam z veliko koristi. Kljub temu pa se zdi, stopnice plezanje, da ima nekaj več prednosti pred vožnjo, saj opravlja nekatere naloge bolje. Plezalni stopnice vam lahko pomaga izgubiti več kalorij kot tek, in to bo tudi pomagalo okrepiti svoj spodnji del telesa.

Plezalni stopnice precej sile vaše telo za boj proti težo in premik navzgor, ki nosi težo telesa z njo. Na ta način boste spali več kalorij, kot bi jih, medtem ko teče. Še en razlog, zakaj hoji po stopnicah, je toliko bolj koristno kot tek je zaradi dostopnosti območja.

To ni tako enostavno najti odsek zemljo, kjer si lahko delujejo v miru, brez nevarnosti, da z vozilom ali nekaterih drugih težav zadel. Stopnice so precej na voljo vsakomur in vsem, saj so tam v večstanovanjskih stavbah, delovnih mest in vse stavbe, ki ima dvigalo. Gre tako daleč, da se odločijo za vzpon po stopnicah namesto da bi se z dvigalom, je dober začetek za vaše stopnice plezanje vadbo, in plezanje po stopnicah nazaj lahko dodate spremembo v rutino in da bo bolj zahtevna.

4. Kdo se morajo izogibati hoji po stopnicah Kot oblika vadbe?

Tisti, ki trpijo zaradi težav kolka ali kolena, in tiste, ki imajo akutne bolezni srca, ne smejo hoji po stopnicah kot oblika vadbe. Če imate sunkovite udov, se morate izogibati tudi to vrsto vadbe, saj obstaja povečana nevarnost padca in ranil sebe. Vsakdo, ki trpi zaradi katerega koli od teh težav je treba vedno posvetovati s svojim zdravnikom za več nasvetov o tej obliki vadbe. Bolje je, da se izognejo težave hujše.

5. Ali je koristno, da po stopnicah med nosečnostjo?

Hoji po stopnicah med nosečnostjo zagotovo prihaja s tveganji. Največja je ta, da lahko potovanje in padel, kar bi bilo katastrofalno. Hoji po stopnicah za dan za dnem razlogov je smiselno, ko pa se trudijo, da po stopnicah kot obliko vadbe, postane zelo tvegano, če ste noseči.

Kot ste začeli rast večja, bo težišče spremeni, zaradi česar je težko za vas, da gredo gor in dol, tako preprosto, kot bi lahko bila, ko lahko. Najbolje je, da se prepreči tovrstne vadbe bi preprečili tveganja, povezana s pada, kar bi lahko imelo za posledico spontani splav ali težave, ki se lahko pokažejo kasneje v nosečnosti ali po porodu.

Čeprav se morda zdi lepo, da gredo v telovadnico in izšlo, da je včasih bolj praktično in koristno za delo s tistim, kar imaš. Vsak ima po stopnicah v neki obliki in z lahkoto vključi stopnic plezanje vajo v njihovem vsakdanjem življenju. Samo tisti, ki imajo dejanske zdravstvene razloge, da ne bi smel izogniti. Hoji po stopnicah je še bolj koristno kot tek, tako da, če niste posebej velik ljubitelj teka, se lahko obrnete na ta priročen način vadbe, da boste ostali fit, izgubijo težo in ton vaše telo.