Welke voedingsmiddelen moet worden gegeten en vermeden voor patiënten met hoge bloeddruk

Uw bloeddruk blijft veranderen als u verschillende soorten van lichamelijke activiteit te doen. Het normale bereik van de bloeddruk is tussen 120/80 mmHg tot 139/89 mmHg, en iets meer dan dit gebied onder de categorie van hoge bloeddruk zal vallen. Als de bloeddruk blijft aan de hogere kant meestal betekent de persoon lijdt aan hoge bloeddruk of hypertensie.

Hoge bloeddruk is een oorzaak van veel gezondheidsproblemen complicaties zoals beroerte, nieraandoeningen, en andere dodelijke ziektes. Daarom, als u deze aandoening te ontwikkelen, is het essentieel dat je maatregelen nemen om het onder controle te houden. Er zijn een aantal do’s en niet dat je moet volgen met betrekking tot uw dieet. Het volgende bericht wordt ingegaan op de voedingsmiddelen die u moet vermijden en in uw dieet om je bloeddruk onder controle.

Foods te vermijden in High Blood Pressure

We hebben voedsel nodig om ons te voorzien voeding; kan echter soms bepaalde voedingsmiddelen ons doen meer kwaad dan goed. Dit kan gebeuren, zeker als u lijdt aan een medische aandoening die sommige etenswaren kunnen maken out of bounds voor u. Hypertensie of hoge bloeddruk is een zelfde soort toestand die vereist dat u de inname van bepaalde voedingsmiddelen te controleren. Hier zijn een aantal voedingsmiddelen om hypertensie te vermijden:

1. gestapelde Of Vleeswaren

Verwerkt of verpakt vlees verkrijgbaar bij uw lokale winkels zijn een complete no-no. Deze vleeswaren worden geladen met grote hoeveelheden natrium en meer hoeveelheden natrium is schadelijk voor bloeddruk. Vermijd alle soorten verpakte vlees items.

2. Items Frozen Food

Als u al stapelen uw koelkast met allerlei bevroren klaar om te eten maaltijden, is het hoog tijd dat je er een cheque aan deze gewoonte. Het bevroren voedsel zoals pizza, kip gerechten, pasta, enz zijn niet alleen geladen met schadelijke conserveringsmiddelen, maar deze items worden ook gevuld met natrium, hetgeen nadelig is voor de bloeddruk.

3. Canned Foods

Bent u een van degenen, die genieten van ingeblikte erwten, bonen of andere dergelijke ingeblikte goederen als gevolg van tijdgebrek of andere redenen. Nou, deze producten zijn hoog in zout, en als u uw bloeddruk te zien binnen de gezondere bereik, dan moet u een einde maken aan deze gewoonte.

4. Alcohol

Matige hoeveelheden alcohol kan geschikt zijn voor je hart worden overwogen. Echter, overmatig gebruik van alcohol is verschrikkelijk voor uw gezondheid. Dit komt doordat grotere hoeveelheden alcohol in je lichaam leidt tot gewichtstoename en uitdroging. Beide voorwaarden kunnen uw bloeddruk verhogen.

5. Bacon

Als u spek elke dag in uw ontbijt of u geniet van dit vlees genot op een regelmatige basis, klaar om de last onder ogen zien. Dit komt omdat bacon is niet alleen vetrijk, maar het bevat ook relatief grote hoeveelheden natrium daarin. Dus de volgende keer dat u schrokken een stuk spek, houdt dit feit in het achterhoofd.

6. Smeltkaas

Fond van het hebben van uw broodjes, brood of pasta geladen met deze zuivel genot. Nou, kaas bevat ook een hoge hoeveelheid zout en dus is het het beste om het te vermijden. Echter, als je wilt kaas te eten, kiezen voor degenen met geen zout en ook uw inname.

7. Chinese delicatessen

Er kunnen maar heel weinig mensen in de wereld die niet kan worden gevonden in Chinees eten. Echter, als je een patiënt met een hoge bloeddruk probleem, zorg ervoor dat je de inname van Chinees eten te beperken. Zelfs wanneer je bestelt Chinese gerechten zorg ervoor dat u kiest voor gestoomde of gekookte in plaats van diep gebakken of degenen gebakken in te veel sauzen.

8. Caffeinated Dranken

Cafeïnehoudende dranken zoals koffie en thee zijn schadelijk omdat ze een snelle stijging van uw bloeddruk kan veroorzaken. De overmaat hoeveelheden van deze dranken kan de bijnieren die adrenaline stoffen en overmatige hoeveelheden cortisol, die op zijn beurt het verhogen van uw bloeddruk los te activeren.

9. Ready To Soepen Eat

Om tegen te gaan dat oneven per uur hongergevoel, een van de gemakkelijkste manieren is door te kiezen voor klaar om te eten soepen. Deze klaar om te eten soepen zijn niet alleen lekker, maar ze kunnen worden gemaakt binnen no-time. Echter, deze soepen bevatten grote hoeveelheden zout en natrium, die gevaarlijk is voor u als u een hoge bloeddruk. Wanneer het kopen van deze soepen, kijk voor de soep label met minder zout en minder natrium.

10. Pickles

Uw dag tot dag regelmatige maaltijden interessanter geworden met augurken. Er moet echter een hoge bloeddruk patiënten augurken op afstand te houden, omdat augurken worden geladen met zout. U kunt de pekel te wassen onder stromend water om zich te ontdoen van de extra zout te krijgen als u wenst om het een keer genieten in de zoveel tijd.

Foods in uw dieet te hoge bloeddruk

Waar moet u een aantal compromissen ten aanzien van bepaalde voedingsmiddelen als u last heeft van hoge bloeddruk, zijn er andere voedingsmiddelen die u moet opnemen in uw dieet om u te helpen uw bloeddruk onder controle. Hieronder volgen enkele voeding voor hoge bloeddruk patiënten of een aantal voedingsmiddelen voor hypertensie die u kunt opnemen in uw normale dieet:

1. Bananas

Banana is een wonder voedsel dat helpt bij het beheer van de bloeddruk in het lichaam. Deze vrucht is rijk aan kalium en is bewezen om hypertensie te regulariseren. Ook kalium effectief bij het minimaliseren van de effecten van natrium. Echter, als u lijdt aan een verscheidenheid van bruine kwalen, je moet voorzichtig te zijn terwijl het verbruiken van kalium-rijk voedsel.

2. Bessen

Bessen ook helpen bij het terugdringen van de hoge bloeddruk. Dit wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van flavonoïden, een natuurlijke verbinding die gunstig bij het voorkomen van hypertensie en het verlagen van de bloedsuikerspiegel.

3. Groene bladgroenten

Groene bladgroenten zoals spinazie, boerenkool, romaine sla, snijbiet etc. zijn rijk aan kalium. Kalium is effectief bij het wegwerken van overtollige natrium uit het lichaam via de urine. Maar zorg ervoor dat je kiest voor de verse groenten, omdat de ingeblikte degenen hebt toegevoegd zout en een hoog niveau van natrium in hen.

4. Rode biet

Deze bruisende dieprode kleur groente is een rijke bron van stikstofmonoxide. Deze verbinding helpt bij het verlagen van de bloeddruk door de bloedvaten. Rode biet kan worden gehouden in rauw, gekookt, gestoomd of roergebakken vorm. Behandel deze knolgewas met zorg als het kan uw kleren en handen kan vlekken.

5. Havermout

Havermout is een ideale optie als u op zoek bent naar een voedingsmiddel dat kan helpen bij het beheren van uw bloeddruk. Haver laag natriumgehalte, weinig vet en maar ze zijn een grote bron van vezels, waardoor ze ideaal recept bestrijding bloeddruk problemen maakt. Havermout kan worden gehouden in uw ontbijt.

6. Knoflook

Als je wordt gediagnosticeerd met hypertensie, zou een van de eerste corrigerende maatregelen met betrekking tot voedsel gegeven aan u knoflook zijn. Dit scherp ruikende knolgewas rijk aan stikstofoxide. En stikstofoxide helpt in vasodilatatie, wat betekent dat het helpt bij het verruimen van je slagaders. Knoflook is een veelzijdig kruid en kan gebruikt worden in vele vormen.

7. granaatappels

Deze rode vrucht bestaat uit parelwitte zaden, die ook gunstig zijn in de strijd hypertensie. Volgens een van de onderzoeken werd bewezen dat het consumeren van een glaasje granaatappelsap elke dag voor maximaal een maand geholpen bij het verlagen van de bloeddruk. Deze vrucht kan in de vorm van fruit, sap worden gehouden of het kan ook in uw salades of smoothies worden toegevoegd.

8. Dark Chocolate

Als u een donkere chocolade fan, dan is dit nieuws kan komen als een aangename verrassing dat het eten van donkere chocolade kan u helpen omgaan met uw hoge bloeddruk probleem. Dit feit is ook bewezen in een recente studie dat de consumptie van donkere chocolade op een regelmatige basis bestrijdt hypertensie.

9. Fish

Het eten van vis zoals zalm, makreel en andere dergelijke vis die zijn een goede bron van magere eiwitten. Vissen zijn een goede bron van omega-3 vetzuren niet alleen helpen bij het verlagen van triglyceriden, maar het is ook nuttig in het verminderen van de ontsteking. Vissen zoals forellen zijn rijk aan vitamine D, die ook bruikbaar bij het verlagen van hypertensie.

10. kiwi

Kiwi’s beladen met vitamine C, vitamine die aanzienlijk kunnen helpen bij het verbeteren van de bloeddruk. Volgens een studie, mensen die drie kiwi’s per dag ongeveer verbruikt constateerde een merkbare vermindering van hun bloeddruk tegen het einde van acht weken. U kunt eten van de vrucht of voeg in uw fruitsalades, shakes of smoothies.

Als u zijn gediagnosticeerd met een hoge bloeddruk, is het essentieel dat je veranderingen in levensstijl te maken en vast te stellen een gezonde levensstijl die u kunnen helpen bij het beheren van uw conditie beter. Exclusief en met inbegrip van bepaalde voedingsmiddelen uit je dieet kan een lange weg in het omgaan met uw situatie te gaan. Neem contact op met uw huisarts wanneer u maar wilt een aanzienlijke levensstijl of veranderingen in het dieet te maken.