Wat zijn de effecten van verslapen voor uw gezondheid?

Het raken van het bed na een lange vermoeiende dag is een van de meest gelukzalige gevoelens in de wereld. Misschien wilt u zo veel tijd om te slapen besteden, nestelde me in je warme, gezellige bed alsof er geen morgen. Als u één keer verslapen in de zoveel tijd zal het misschien niet zo’n groot probleem; maar als het een gewoonte, dan kan uw gezondheid beïnvloeden in meer dan een manier. Als dit oproept zorg, raden wij u aan het volgende artikel te lezen en te begrijpen hoe verslapen kun je beïnvloeden.

Wat is de Ideal aan slaap een persoon nodig?

We moeten allemaal om goed te slapen gezond en wel zijn. Slaap is de beste manier om ons lichaam rust en verhaalt. Kan echter meer slaap niet zo goed van een idee zijn. Dus, wat is de ideale hoeveelheid slaap die een persoon nodig heeft? Nou, de volgende tabel kan u helpen om een ​​goed idee te krijgen. De waarden boven staat vermeld het geraamde bedrag van slaap verschillende leeftijdsgroepen vereisen. Echter, de slaap eisen verschillen van de ene persoon naar de andere.

Wat zijn de mogelijke oorzaken van verslapen?

Oversleeping is wanneer je meer dan je lichaam nodig heeft slapen. Daarom kan een persoon slapen voor meer dan 10 tot 12 uur per dag onder de categorie van hypersomnia vallen. Veel oorzaken kunnen leiden tot verslapen. Sommige van de gemeenschappelijke oversleeping redenen zijn als volgt.

  • Als u lijdt aan depressie of angst, kan je slaapt voor lange uren.
  • Als je slaap apneu, opstaan ​​uit bed lijkt misschien een zware taak.
  • Als je schildklier problemen, kan dit resulteren in een overmatige slapen.
  • Als u lijdt aan hart-en vaatziekten, kan dit resulteren in verslapen.
  • Soms extreme vermoeidheid kan ertoe leiden dat u verslapen.
  • Als u het nemen van bepaalde medicijnen, kan dat misschien niet meer dan normaal slapen.

Hoe wordt de diagnose van oversleeping Done?

Als uw oversleeping patroon strekt zich uit tot zes weken en daarbuiten, kan het een indicatie van een onderliggend medisch probleem dat dergelijke veranderingen in je slaappatroon kan maken. Het is belangrijk dat je jezelf grondig onderzocht om de werkelijke oorzaak van verslapen vast te stellen. Uw arts kan een aantal tests te bevelen en kan zelfs u vragen om in te gaan voor een slaaponderzoek. Als er geen duidelijke medische kwesties in verband met oversleeping, kan uw arts raden de volgende diagnosetechnieken:

1. Polysomnogram Test

U bent verplicht om te verblijven in de kliniek of slaap centrum, en diverse instrumenten zal uw hartslag, hersenactiviteit, beenbewegingen, oogbewegingen etc.

2. Epworth Slaperigheid Schaal

Uw arts kan de slaperigheid te meten op deze schaal om te bepalen hoe uw slaap kan van invloed zijn uw dagelijkse functioneren.

3. Multiple Sleep Latency Test

In aanvulling op of na uw polysomnogram test, kan uw arts meervoudige slaap latentie testen aanbevelen aan een meer uitgebreid overzicht van uw slaappatroon en hoe u dutje tijdens de dag te hebben.

4. Handhaven Dairy

Uw arts kan u ook vragen om een ​​dagboek bij van uw slaappatroon te handhaven, dat is wanneer je slaapt als je opstaat, hoeveel dutjes in een dag die je neemt, enz.

Wat zijn de bijwerkingen van verslapen?

Net als de manier waarop ons lichaam neemt voeding uit voedsel, slaap voedt de zintuigen van ons lichaam. We voelen ontspannen en verjongd na het inhalen op een aantal goede nachtrust. Echter, slapen meer dan wat nodig is door ons lichaam kan niet goed zijn voor ons, en het kan leiden tot verschillende lichamelijke en geestelijke complicaties. Hieronder volgen enkele fysieke en mentale oversleeping risico’s die kunnen optreden.

fysieke effecten

Als u zich afvraagt ​​hoe je lichaam negatief kan reageren te veel shut-eye, goed, hier zijn enkele redenen die kunnen je nadenken of je weg naar glorie of niet mag snooze.

1. Er kan verhogen van uw kans om diabetes te ontwikkelen

Dommelen voor meer dan 9 uur per dag kon je er op een verhoogd risico op het ontwikkelen van diabetes. Dus, als je dacht dat slapen voor een paar extra uren kan niet zo groot gedoe; Nou, het kan zijn en het kan leiden tot diabetes. Dit is omdat het is bewezen in een van de studies dat mensen die voor 9 of meer uur per dag sliepen, 50 procent meer kans op het krijgen van diabetes dan mensen die voor minder uren geslapen op een dagelijkse basis hadden.

2. Het kan u Hefty

Je voedsel consumeren om energie te leveren aan je lichaam, en je lichaam verbrandt de calorieën wanneer u uw basis klusjes doen tijdens de dag. Echter, als je het grootste deel van de tijd om te slapen te brengen, kan uw lichaam te houden stapelen op de extra calorieën, die uiteindelijk zou leiden tot gewichtstoename. Volgens een studie, mensen die voor 9 of meer uur per dag op een regelmatige basis geslapen hadden meer kans om zwaarlijvig te worden in een tijdsspanne van zes jaar dan mensen die didnt doen.

3. Zij kan leiden tot hoofdpijn

Als je constant aanvallen van hoofdpijn krijgt, is er een goed bedrag van de mogelijkheid dat u kan zich overgeeft aan te veel slaap. Dit gebeurt omdat overmatig slapen nadelige invloed op de neurotransmitters in de hersenen, die op zijn beurt kan leiden tot problemen zoals hoofdpijn en pijn.

4. mei Oorzaak Rugpijn

Het klinkt misschien een beetje misplaatst, maar slapen voor langere duur kunnen rugpijn en pijn veroorzaken. Dit komt omdat je lichaam is niet gemaakt om in een ligstand voor een lange tijd, in plaats van het hoort te zijn in beweging. Liggend op het bed te lang kan leiden tot een houding problemen en pijn in de rug.

5. Kan bemoei met uw vruchtbaarheid

Snoozing en vruchtbaarheid, hebben ze enig verband? Nou, als je van plan bent om zwanger te raken, kan het een verstandig ding om te overwegen hoeveel tijd je besteedt slapen, want slapen voor langere looptijden uw vruchtbaarheid kunnen belemmeren door de hormonale balans te verstoren en van invloed op het dagritme zijn. In een van de studies werd waargenomen dat vrouwen die voor 9 tot 11 uur per dag sliepen waren minder vruchtbaar in vergelijking met vrouwen die voor acht of minder uren per dag in slaap gevallen.

6. Hij kan leiden tot hart-Strokes

Volgens een studie, was het waargenomen dat mensen die slapen voor meer dan 8 uur per dag zijn bij ongeveer 50 procent hoger risico op een beroerte dan mensen die voor 8 of minder uren per dag geslapen. Daarom kan langer slapen uren dat u in gevaar brengen van een beroerte. Snooze minder aan het hart slagen op afstand te houden.

mentale effecten

Afgezien van invloed zijn op uw fysieke welzijn, oversleeping kan een negatieve invloed hebben op je mentale welzijn ook. Hier zijn enkele manieren verslapen kan uw geestelijke gezondheid beïnvloeden:

1. Het kan u angstig of Oorzaak Angst

Angst is wanneer je meer over dingen en situaties dan nodig is zorgen. Soms kan je slaap beroofd, maar soms kan het juist het tegenovergestelde te doen. Dat kun je meer slaperig en suf te maken, omdat je wilt ontsnappen aan de werkelijkheid terugschrikken en besteden tijd om te slapen.

2. Het mei Oorzaak Depressie

Oversleeping kan uw serotonine niveaus, die op zijn beurt kan leiden tot symptomen van depressie of andere dergelijke psychische aandoeningen beïnvloeden. Daarom slapen die extra uren misschien niet iets leuk om uw stemming stijgende doen, maar het kan zorgen dat u zich al somber of ten dode opgeschreven, dus houd een controle op de snooze-tijd.

3. mei Oorzaak Problemen met het geheugen

Oversleeping kunnen knoeien met uw geheugen of de manieren waarop je dingen onthouden. Dit komt omdat de lange uren van de slaap op een regelmatige basis kan invloed hebben op uw lichaam neurotransmitters, waardoor je vergeetachtig.

4. mei Oorzaak Sleep Hangover

Wanneer u meer slapen, kunt u fogginess of traagheid te ervaren. Deze gevoelens worden ook wel een slaap kater. Wanneer u dergelijke symptomen ondervindt, kan dit invloed hebben op hoe je denkt of handelen. Daarom, om meer alert en actief te zijn, slapen met mate te verslapen misselijkheid en andere dergelijke gevoelens te vermijden.

5. mei Oorzaak bipolaire stoornis

Kan je geloven dat verslapen ook kan leiden tot een bipolaire stoornis? Nou, volgens een studie, het is waargenomen dat mensen die bipolaire stoornissen had geslapen lange duur dan die didnt.

6. mei Oorzaak prikkelbaarheid en andere emotionele problemen

Dus, je dacht dat extra snooze uur u een gelukkig state of mind zou geven, maar je merkt dat je alle chagrijnig en prikkelbaar. Nou, oversleeping kan bemoeien met de hormonale balans waardoor je grillig en chagrijnig.

Hoe jezelf te stoppen van Oversleeping?

Als je weg naar de overwinning is slapen of verslapen, zijn er maatregelen die u kunt nemen om te stoppen dat. Hier zijn een aantal verslapen remedies die echt kan helpen.

  • Maak een schema voor uw slaap en probeer vast te houden aan het.
  • Krijg een wekker aan de redding en stel een wake-up alarm aan je verslapen stoornis te overwinnen.
  • Expose jezelf om meer natuurlijk licht en zorg ervoor dat uw kamer heeft een helder licht te want felle lichten zijn zeer effectief in het omgaan met verslapen symptomen.
  • Soms zijn bepaalde medicijnen recepten kan dit probleem te veroorzaken. U kunt uw arts vragen om uw recept te veranderen.

Deze tips kunnen u helpen om te gaan met verslapen kwesties en ook helpen bij het houden van hen op de baai. Hoewel oversleeping mag niet zo vaak voor bij mensen en dit kan voorkomen in slechts 2 procent mensen, als je denkt dat je te maken hebt met deze aandoening, moet je snel handelen en corrigerende maatregelen nemen. Vraag uw arts helpen voor hetzelfde.