Wat uw fitness instructeur wil dat je weet, maar zou je niet vertellen

Iedere personal trainer of fitness instructeur heeft een verhaal over iets wat ze willen een cliënt of klasse deelnemer anders zou doen, zoals het gebruik deodorant, tanden poetsen, of draag een meer ondersteunende beha.

Persoonlijke hygiëne en garderobe storingen terzijde, zou een gezondheid en fitness professional insider perspectief helpen om beter te presteren en meer resultaat en plezier uit je trainingen. Hier zijn vier meldingen dat uw persoonlijke trainer of fitness instructeur wil dat je weet, maar misschien niet direct naar buiten komen en zeggen.

Kom niet te laat als je het kan helpen

Je zou denken dat knallen in een fitness-klasse 10 of 15 minuten nadat het is gestart, of aankomen op een training goed achter op schema, is geen big deal omdat alleen ontvangt u missen, toch? Het gaat niet alleen om jou, dat wel.

Uw traagheid in groep oefening is storend voor de andere mensen in de klas en afleidend aan de instructeur. Plus je krijgt niet goed op te warmen, waardoor uw prestaties kunnen belemmeren en het verhogen van uw risico op letsel. Dit is wat er door je instructeur geest als je uitglijdt in laat.

Ook al heb je nog steeds om op te warmen wanneer je te laat voor een persoonlijke-training zijn, het is niet ideaal. Uw trainer had waarschijnlijk een programma uitgestippeld om welke toegewezen tijd je moest samen te zijn. Wanneer u onverwacht te laat opdagen, je trainer heeft om ofwel uitzoeken on the fly hoe het programma te dekken in minder tijd of geestelijk scramble op de proppen komen met een aangepaste plan.

Uw gezichtsuitdrukking zegt het al

Veeleisende meer uit je lichaam dan het wordt gebruikt voor het doen kan ongemakkelijk voelen, maar het gaat erom hoe je verder met fitness. Toch, soms klanten en fitness deelnemers proberen om het ongemak van zware lichamelijke inspanning te vermijden door te gaan door de bewegingen van een beweging, zonder zich echt te duwen. Raad eens? Trainers en docenten zijn zich terdege bewust.

Gelukkig zijn veel cliënten / deelnemers vertonen een duidelijke en directe vertellen over hun ware inspanning: gezichtsuitdrukkingen. Wanneer mensen hard werken en zijn gericht op een oefening, kun je zien op hun gezichten: ze eruit zien alsof ze zijn te concentreren, en ze kunnen grimas of grit hun tanden. Trainers / instructeurs zoeken naar signalen als deze om te bepalen of je gaat voor het, faken of gewoon meer van een uitdaging nodig.

Als het niet goed voelt, spreken

Met de bovenstaande gezegd, geen trainer of instructeur wil dat je Grin en houden als er iets niet goed voelt of is gewoon pijnlijk. Er is een verschil tussen uitdagende jezelf en jezelf pijn te doen. Als een trainer vraagt ​​u om een ​​oefening die verkeerd voor je lichaam voelt of als je gaat om schade aan te richten, zeggen iets te doen. In een fitness-klasse, te wijzigen als dat nodig is en laat de instructeur weten na de les, zodat u alternatieven voor de volgende keer kunnen bespreken.

Energie stroomt in beide richtingen

Als klant of klasse deelnemer, u waarschijnlijk waarderen een personal trainer of fitness instructeur met goede energie – het helpt je gemotiveerd om de training te krijgen! Maar de stroom van energie gaat in beide richtingen, en dit is wat de gezondheid en fitness professionals willen dat je weet.

Een cliënt die voortdurend of altijd klaagt zwaarmoedigheid rond de sportschool zal uiteindelijk zap een trainer energie. Fitness klasse deelnemers die volledig unenthused verschijnen hetzelfde doen om een instructeur. Hoewel het een gezondheid en fitness professionele taak om een vrolijke toon voor de training te stellen, een client houding kan ofwel verhogen of belemmeren de algehele ervaring.