Waarom Cholesterol is niet altijd slecht – Wat u moet weten over Cholesterol

Volgens het National Center for Health Statistics bij het Center for Disease Control and Prevention, een aantal van de meest voorkomende gezondheidsproblemen geconfronteerd met de wereld van vandaag zijn hart-en vaatziekten, kanker, beroerte, AIDS, diabetes, longontsteking / influenza, chronische longziekten (astma, bronchitis) en kindersterfte. Neurologische aandoeningen zoals autisme spectrum, ADD en ADHD, bipolaire syndroom en schizofrenie zijn slechts de laatste in een lange run van potentieel levensbedreigende aandoeningen die mensen (en hun huisdieren) zijn geconfronteerd sinds de modernisering van de landbouw en voeding verwerkingstechnieken voortbewogen ons in de 20e eeuw.

De meeste moderne ziekten worden veroorzaakt door chronische ontsteking, niet het soort dat optreedt wanneer je gewond bent en de aanblik letsel begint te zwellen, maar het soort dat is ravage aan te richten op cellulair niveau in de lichamen van de meeste mensen elke dag. Low immuunrespons te wijten aan een gebrek aan nutritionele ondersteuning staat niet toe dat het lichaam te beschermen en zichzelf te genezen.

Wat is cholesterol?

Cholesterol is een vetachtige stof die door de lever dat werkt wel bij duizenden lichaamsfuncties zoals de bouw celmembranen, zenuwscheden, en veel van de hersenen. Het is essentieel voor de productie van hormonen en metaboliseert alle vet oplosbare vitaminen zoals vitamine A, D, E en K, onder andere. Zonder dat, zou je sterven.

 • LDL, low-density lipoproteïne, staat bekend als de slechte cholesterol. LDL’s pick-up cholesterol uit de lever en leveren aan cellen.
 • HDL, high-density lipoproteïne, is bekend als goede cholesterol. HDL verwijderen overtollige cholesterol uit het bloed en breng het naar de lever.
 • Je lichaam maakt zijn eigen cholesterol, maar heeft de mogelijkheid om down-reguleren als het zintuigen te veel cholesterol in het bloed. Wanneer u uw verbruik te verminderen of drugs nemen om cholesterol te verlagen, je lichaam up-regelt de productie. Het probeert om meer te maken om te compenseren voor wat er ontbreekt.
 • Cholesterol (cholesterol uit voedsel) kan alleen worden verkregen uit dierlijke producten.

Ondanks eerdere medische en farmaceutische consensus echter nieuwe studies tonen dat cholesterol kan eigenlijk stoppen ontstekingen, voorkomen de vorming van bloedstolsels, het immuunsysteem te ondersteunen en voorkomen van ziekte veroorzakende mutaties in cellen.

 • Landen met een hogere gemiddelde cholesterol hebben minder hart-en vaatziekten
 • Populaire statines niet leiden tot lagere cholesterol, verlagen zij ontsteking (meestal veroorzaakt door de bloedsuikerspiegel spikes)
 • De 2004 National Cholesterol Education Program richtlijnen zijn uitgebreid aan te bevelen dat mensen die niet over hart-en vaatziekten statines onderneemt om te voorkomen dat hart-en vaatziekten (8 van het panel deskundigen 9 had farmaceutische industrie banden).
 • Mensen met de laagste cholesterol als ze ouder zijn dan de hoogste risico op cognitieve stoornissen, dementie en degeneratie van de hersenen, hart-en vaatziekten, en de dood.

Doel voor hoge HDL en lage triglyceriden

Triglyceride is de naam die we geven aan de vetzuren zodra ze circuleren in de bloedbanen. De hoge niveaus zijn een slechte zaak en worden vooral veroorzaakt door chronisch hoge inname van koolhydraten uit granen en peulvruchten.

 • Om een ​​hoger niveau van HDL te bereiken, moet u uw bronnen te verminderen van omega-6 vetten, voornamelijk uit industrieel verwerkte groentezaad oliën, maar ook uit een overmaat van noten.
 • Het nemen van een goede kwaliteit visolie per dag is een goede manier om omega-3 vetzuren te verhogen.
 • Verzadigde vetten zal ook verhoging van de goede HDL. Denk kokosolie, reuzel, boter, en rundvet.
 • Gesneden suikers, granen en geraffineerde koolhydraten en eet lekkernijen het vlees en de eidooiers.

Cholesterol en het Hart

Met hart-en vaatziekten is aan de top van de lijst van de moderne ziekten, het hart-dieet theorie is een goede plek om te beginnen kijken naar het verband tussen cholesterol en hart-en vaatziekten. De moderne hypothese over hart-en vaatziekten gaat ervan uit dat een dieet rijk aan verzadigd vet en cholesterol een belangrijke bijdrage aan hart-en vaatziekten. Statistieken verschillen per bron en worden beïnvloed door leeftijd, ras en geslacht, maar de bestaande suggesties over het hart en de voeding aannemen cholesterol als de oorzaak van de schade voor verstopte slagaders naar hart-en vaatziekten.

Coronaire hartziekte (CHD) is een term die een verscheidenheid van aandoeningen waaronder de opbouw van plaque in de wanden van de bloedvaten die het hart, ontsteking en afbraak van de werking van de hartspier, hoge bloeddruk leveren omvat. In het begin van de 20e eeuw, was het meest hart-en vaatziekten veroorzaakt door infectie en het immuunsysteem compromis. Hart-en vaatziekten was zeldzaam en droeg bij tot slechts 8% van alle sterfgevallen. Met de ontdekking van antibiotica, had deze oorzaak van hart-en vaatziekten vrijwel geëlimineerd.

 • Vandaag de dag, hart-en vaatziekten is goed voor meer dan 45% van alle sterfgevallen
 • 75% van de mensen die hartaanvallen hebben een normaal cholesterolgehalte

Cholesterol en de Brain

Cholesterol is een slechte reputatie gekregen in de afgelopen 50-60 jaar. Zou het kunnen dat de studies gedaan op het cholesterolgehalte zijn misleidend, zelfs voor de wetenschappers die hen uitgevoerd? De meest recente studies en een aantal van de meest vooraanstaande experts in de hersenen plasticiteit en gezondheid laten ons zien dat cholesterol is niet slecht; het is eigenlijk iets wat het menselijk brein nodig heeft.

25% van de cholesterol in ons lichaam wordt gevonden in de hersenen. Het werkt voor de membraan functie te vergemakkelijken en is de grondstof voor het maken van progesteron, oestrogeen, cortisol, testosteron en vitamine D. Als we denken aan antioxidanten, we denken aan kleurrijke bessen en groene bladgroenten, maar cholesterol fungeert ook als een antioxidant.

 • Een studie (1) toonde aan dat geheugenfunctie was best in proefpersonen met de hoogste totale niveaus van cholesterol en LDL-cholesterol in het bijzonder.
 • Sommige studies vonden een verband tussen dementie en lage niveaus van cholesterol.

Ontsteking is de oorzaak van het probleem

Verhoogde serum niveaus van cholesterol zijn een symptoom van het onderliggende probleem in je lichaam, niet de oorzaak van het probleem, dat is een ontsteking. Cholesterol is aan de slagader naar de ontsteking te genezen. Als het succesvol is, is alles weer normaal is. Als de ontsteking niet verdwijnen, wordt meer cholesterol verzonden en begint te accumuleren rond de slagader als een pleister. Dit is hoe plaque begint te vormen.

De echte oorzaak van de ontsteking is een hoog niveau van insuline, een reactie op teveel koolhydraten / geraffineerde suiker consumptie, dat de bloedsuikerspiegel spikes creëert. Trans-vetten en industrieel verwerkte groentezaad oliën ook ontstekingen veroorzaken. We alleen echt geen negatieve effecten van LDL te zien wanneer het geoxideerd door vrije radicalen. Een dieet rijk aan antioxidanten (groente en fruit) en weinig koolhydraten zal factoren van oxidatie, te verminderen in het lichaam.

Natural Health: Understanding Eten

Sommige wetenschappers zijn trending in de richting van een geloof dat de levensstijl, met inbegrip van voedsel, invloeden, en regelt een maar liefst 95% van onze algemene conditie. Volgens de Weston A. Price Foundation, de volgende zijn de politiek correcte voedingsrichtlijnen momenteel in zwang:

 • Vermijd verzadigde vetten
 • Beperk cholesterol in voedsel
 • Gebruik meer meervoudig onverzadigde oliën
 • Bezuinigen op eieren of eten alleen eiwitten
 • Eet mager vlees en beperken rood vlees
 • Drink magere melk en veel van de noodzakelijke calcium
 • Beperk de consumptie van vet tot 30% van de calorieën
 • Eet 6-11 porties granen per dag
 • beperken zout
 • Eet minstens 5 porties fruit en groenten per dag
 • Kies meer eiwitrijke soja meer dan dierlijke eiwitten

Het gevaar van deze moderne richtlijnen is dat de aanbevolen beperkingen zijn vastgesteld op basis van levensmiddelen die voorverpakt, vervalste zijn en gewijzigd, bevatten kunstmatige chemische stoffen en high fructose corn syrup en kunstmatige zoetstoffen, die allemaal een ontsteking kunnen veroorzaken. Dit leidde tot de veronderstelling dat het is het soort voedsel dat voor problemen zorgt, zonder te denken aan industriële verwerking.

Laten we eens een kijkje op deze hetzelfde voedsel vanuit een ander perspectief.

 • Verzadigde vetten : verschaffen celmembraanintegriteit en versterken het lichaamseigen vermogen om essentiële vetzuren te gebruiken. Ze beschermen de lever en zijn de beste voeding voor het hart en de hersenen. Ze veroorzaken geen hart-en vaatziekten. Studies die anders aangeven geen rekening gehouden met de verwerkte koolhydraten ingenomen door de proefpersonen.
 • Dietary cholesterol : draagt bij aan de sterkte van de darmwand en helpt babies en kinderen ontwikkelen van een gezonde hersenen en het zenuwstelsel. Voedingsmiddelen die cholesterol bevatten ook andere voedingsstoffen. Alleen geoxideerd cholesterol draagt bij aan hart-en vaatziekten. Melkpoeder en eipoeder bevatten geoxideerd cholesterol en melkpoeder wordt toegevoegd aan 1% en 2% melk.
 • Meervoudig onverzadigde vetzuren : zijn nieuw in het menselijke dieet te wijten aan de modernisering en mechanisatie. Ze dragen bij tot leerstoornissen, darmproblemen, hart-en vaatziekten, kanker en auto-immuunziekten, onder andere dingen.
 • Grassfed rood vlees : is een rijke bron van voedingsstoffen, waaronder vitamine B12, B6, zink, fosfor, carnitine en co-enzym Q10 die het hart en het zenuwstelsel te beschermen.
 • Eieren : zorgen voor een uitstekende eiwit en vele belangrijke vetzuren die bijdragen aan de gezondheid van de hersenen en het zenuwstelsel. Ei substituten is aangetoond dat ze een snelle dood te veroorzaken bij proefdieren.
 • Vetarme en vette melk : mist vetoplosbare vitaminen nodig zijn eiwitten en mineralen assimileren in de melk zelf. Consumptie van vetarme voedingsmiddelen (levensmiddelen die het vet verwijderd, niet levensmiddelen die van nature weinig vet hebben) kan leiden tot depletie van vitamine A en D.
 • 30% van de calorieën als vet : te laag is voor de meeste mensen en kan leiden tot een lage bloedsuikerspiegel en vermoeidheid. Traditionele diëten bevatten 40% tot 80% van de calorieën uit vet, meestal van dierlijke oorsprong. Het verschil was dat de dieren niet met steroïden, hormonen, antibiotica gepompt en beladen pesticide verwerkte diervoeders. Toxinen worden opgeslagen in het vetweefsel van dieren (waaronder mensen), zodat een schone dier schoon vet.
 • De meeste graanproducten : worden gemaakt van tarwemeel, die is verwerkt en geraffineerd, gebleekt en gestript, waarbij het verstoken van voedingsstoffen. Moderne tarwe is een hybride gemaakt met nieuwere eiwitten die nu worden verondersteld om ontstekingsreacties, voedingstekorten en darmproblemen zoals coeliakie veroorzaken.
 • Zout of natrium : is cruciaal voor de spijsvertering en assimilatie. De cellen hebben zowel kalium van binnen en natrium aan de buitenkant evenwicht en blijft werken. Veel voedingsmiddelen bevatten van nature voorkomend natrium en mag niet worden vermeden. Rots of mineraal zout (keukenzout) een hoger percentage van natrium tot kalium. Tafelzout heeft alle mineralen verwijderd, behalve natrium en kalium hadden. Zeezout bevat een hoger percentage van kalium tot natrium.
 • Groenten en fruit (planten) : ontvangt een gemiddelde van 10 toepassingen van pesticiden tijdens hun groeiende en opslag leven. Was produceren grondig of eten biologisch geteeld voedsel.
 • Modern sojaproducten (een hybride) : blok mineralenabsorptie, remmen eiwitvertering, druk schildklierfunctie en bevatten krachtige carcinogenen.

Dus hoe maken we zin van het beschikbaar voor ons voedsel? Eet voedsel in zijn meest natuurlijke staat en geniet van elk deel van het met inbegrip van cholesterol en vet van gezonde dieren. Wegblijven van de verwerkte, voorverpakte bereide materiaal. Ga organisch en gras gevoed als je kunt en maak je geen zorgen over het tellen van calorieën. Eet om te leven!