Vse o mleku: kako črpalko – kdaj začeti – kako dolgo uporabljati

Z matere vedno bolj zavedajo, o skrbi za svoje otroke na vse možne načine, vendar brez ogrožanja na svoji karieri, ena bistvena za vsakega novega materini vreči je črpalka dojke. To je tudi zelo koristno za matere, ki trpijo zaradi kakršnih koli vprašanj laktacijo, ali pa preprosto želijo tudi svojega partnerja in družinskih članov v procesu hranjenja dojenčka. Lahko na voljo v mnogih različnih vrst, prsi črpalke, ne samo pomagati nahraniti otroka, ko je mati ne bo zraven, ampak še več drugih koristi preveč. V nadaljevanju si preberite pregled te pametne naprave.

Kaj je prsno črpalko?

Črpalka prsi je stroj, ki posnema dejanje sesanju o otroku pomagati izraziti materino mleko. Sestavljen je iz falangi dojk ali ščit, ki ustreza nad bradavico, črpalka, ki se upravlja ročno, ali z električno energijo, in steklenice, kjer je izrazil mleko zbira.

Kdaj lahko začnete uporabljati prsno črpalko?

Lahko se odločite, da začnete uporabljati sesalne črpalke za mleko takoj, ko je vaš dojenček rojen v primeru, da so medicinski vprašanja, ki prihajajo na način nege. Prezgodnje dojenčki, ki jim je težko zaskoči, večkratniki, ali otroci s posebnimi potrebami se lahko zahteva tudi zgodnje črpanje. Vendar, če je oskrba dobro napreduje, zdravniki priporočamo čaka od enega do treh tednov pred uvedbo steklenico, da se prepreči bradavico zmedo.

Kaj je prsna črpalka uporablja?

Uporablja se za izražanje materino mleko, črpalka prsi ni pomembna le za matere, ki se želijo vrniti na delo ali odpočiti od dojenja, ampak tudi pomaga ohraniti ali celo povečati dobavo mleka. Zakaj prsno črpalko Uporabljeno: Črpanje stimulira proizvodnjo mleka in je učinkovita rešitev za matere doživljajo vprašanja dojenjem. Črpalka prsi blaži neugodje ga napolnijo prsi povzročajo preveč.

Kako uporabljati prsno črpalko?

Uvod v prsnem črpalko je tako enostavno, kot eno-dva-tri! Preprosto postavite ščit prsi nad vašo bradavico, in črpalko za začetek izražanje. Če uporabljate električni ali baterijski pogon črpalko, to preprosto pomeni vklopu, če pa uporabljate ročno črpalko, boste morali ročno črpalko.

Nasveti za črpalke materino mleko

Tukaj je nekaj nasvetov, ki bodo pomagali pri pripravi na črpanje materino mleko:

 • Relax: Iskanje miren kraj za počitek pomaga spodbujati pustiti navzdol
 • Masaža: Hiter masaža prsi, sklanja pustite težo, da opravi svojo nalogo, ali topel obkladek pomaga, da začnete
 • Investirajte v prostoročno črpalne modrček: Ta nedrček ima črpalko v kraj, ki ga zapušča brezplačno prebrati knjigo, besedilo ali celo delo na računalniku. Nekatere matere celo svojo prostoročno nedrčkov z zmanjšanjem luknje v stari športni modrček ali pritrditev elastike za nego modrček
 • Začnite na najnižji nastavitvi: Pri uporabi električne črpalke, pa poskrbite, da boste začeli na najnižjo nastavitev in jo povečati postopoma, kot ste se udobno

Kdaj Express materino mleko z roko in How Do You Do It?

Če vam je ljubše, da medicinska sestra svojega otroka, in le občasno čutijo potrebo, da izrazijo mleko, črpanje materinega mleka z roko je lahko prava izbira za vas. Tukaj je, kako to storiti:

 • Umijte roke: Dojenčki so občutljivi, zato je pomembno, da se ohrani higieno v vsakem trenutku
 • Masaža: Nežna masaža prsi ali toplo brisačo pomaga spodbujati pustiti navzdol, tako da je lažje izraziti mleko. Lahko bi celo nagniti, da naj gravitacijsko pomoč
 • Getting pravo stališče: S palcem in kazalcem, tvorijo C približno centimeter v ozadju vašega areola
 • Izrazite: Pritisnite prstov proti steno prsnega koša in uporabite nežno voznega predlog za izražanje mleko
 • Shranjevanje: Zberemo izraženo mleka v čisto steklenico za shranjevanje

Koliko črpalke materino mleko?

Koliko ste črpalke je odvisna predvsem od tega, koliko je vaš malček porabi. To ni vedno potrebno za črpanje presežka, tako da ne dobijo preveč skrbelo, če ne morete črpalke v velikih količinah.

 • Tam ni določeno pravilo o tem, kako pogosto bi morali črpati materino mleko. Črpanje materino mleko je odvisno predvsem od tega, kako star je vaš dojenček. Čez nekaj časa se je količina mleka, ki jih lahko črpa postopoma povečuje
 • Koliko želite izčrpati tudi odvisna od vaše prsi občutek, ko ste izčrpane.
 • Koliko boste morali črpati bo odvisno tudi od tega, kako velike so vaše žleze mleka odločitev. Ne pozabite, da je velikost svojih žlez razlikuje od velikosti vaših prsi
 • Dober črpalka črpa obe dojki v približno 20 do 30 minut, če si pustil na cedilu hitro
 • S stalnim praksi, boste lahko črpa več mleka, kot se vaše prsi prilagojena črpalki in vam kakovostno mleko
 • Naj veliko časovno razliko med dvema pumpice za zagotovitev, da dobiš podobne količine mleka.
 • To je bolj pomembno, da vemo, koliko mleka vaš dojenček dobi v 24-urnem obdobju in ne na hranjenje

Ni enotnega pravila o tem, koliko materino mleko za črpanje. Torej, črpalka svojo materino mleko na lastno udobje in glede na potrebe vašega otroka. Nihče ne pozna vaše telo bolje kot ti.

Shranjevanje materinega mleka?

Shranjevanje materinega mleka lahko zelo težavno, saj je vsebnost maščobe v mleku nenehno doživlja spremembe. Prva stvar, ki bi morali biti previdni, je igranje vaše mleko. To vam omogoča, da vedo, kdaj jih črpa mleko in prvi uporabi najstarejšega.

 • Lahko shranite materino mleko v plastično ali stekleno posodo, ki je zrakotesno, da ostane sveža za daljše časovno obdobje
 • Ponavadi, črpalka ima posodo za shranjevanje z merilno lestvico, ki vam omogoča shranjevanje mleka glede na porabo vašega dojenčka
 • Mleko lahko shranite v zamrzovalniku za določeno obdobje, odvisno od temperature, vendar je bolje, da se prepričajte, da je dojenček porabi mleko v prejšnjih obdobjih, saj s časom, svoje prehranske zmanjšuje vrednost

Kje hranite materino mleko po Črpanje?

Črpanje mleka iz prsi postane olajšanje, ko veste, da je tam shranjena mleko v zamrzovalniku. Nimate, da v fazi vsakič. To mleko se lahko hranijo svež tvorita dva tedna do dvanajst mesecev. Kljub temu, da te smernice v mislih, ko ste jo shranite.

Kako Freeze in odtajajte materino mleko?

Čas je glavna omejitev pri zasegu in odmrzovanje materino mleko. Če se ne stali mleka ne porabi v 24 urah hlajenje ali po 1 uro pri sobni temperaturi, bo to pokvari. Slabost pa odtajati mleko, ki ga ni mogoče ponovno zamrzniti. V nadaljevanju naj bi pomagala ohraniti vaše mleko sveže in dobre kakovosti.

1. zamrzovanje materinega mleka

 • Medtem ko zamrznitev, ne pozabite, da ga hranite v posodah, v skladu z delom primeren za vašega otroka. Če se 50 ml porabi za vnos, ga ustrezno shranite. To vam pomaga, da se prepričajte, da ne zapravljajo mleka.
 • Ne zamrzujte v posodah, iz katere ga ne more razpolagati z lahkoto. To ne samo povečuje težav, ampak omogoča tudi nečistoče, da pronica v.

2. Odtaljevanje Breast Milk

 • Vedno se spomnite, da je treba mleko za odtajanje in ni kuhan. Primite posodo, ki ima mleko v njem v skladu s toplo vodo, dokler ne doseže primerno temperaturo.
 • Lahko tudi pustite, da odmrzovanje v glavnem prostoru za čez noč in ga uporabi pri sobni temperaturi naslednji dan.
 • Ne uporabljajte mikrovalovno pečico za odmrzovanje ali segrevanje, saj ubije hranila v mleku. Žarišča lahko tudi razvije, zmanjšuje kakovost mleka.

3. Kako dolgo lahko materinega mleka se Shranjena?

 • Če ste shranjevanje mleka v oddelku za zamrzovanje vašega hladilnika, bo ostal svež za največ dva tedna. Prej lahko uporabite to mleko, bolje je.
 • Nekateri hladilniki imajo ločen predel kot zamrzovalniku. Ker je ta odprta manj pogosto, in na 0⁰ F, ohranja svežega mleka za tri do šest mesecev.
 • Deep zamrzovalniki, primerjalno, da je mleko sveže najdlje. To se lahko hranijo največ dvanajst mesecev.
 • Vendar pa, če vam je všeč mleko, da se sveže in porabi v enem dnevu, Center za nadzor in preprečevanje bolezni kažejo, da je najboljši način za shranjevanje materinega mleka pri sobni temperaturi za šest do osem ur