Vrei pentru a reduce colesterolul din corpul tau? Face aceste exerciții

Dacă aveți de-a face cu probleme de colesterol, exercitarea este un lucru care poate ajuta să vă aduce în jos nivelul de colesterol la un interval sănătos. exercitiilor fizice regulate, cum ar fi mersul cu bicicleta, mersul pe jos, înot, etc nu poate ajuta doar în aducerea în jos a LDL colesterolului și al trigliceridelor, dar poate ajuta, de asemenea, în creșterea nivelului de HDL colesterol din organism. Aflați de ce și modul în care își exercită este bun pentru scăderea nivelului de colesterol și, de asemenea, știu despre unele dintre cele mai bune exerciții care vă pot ajuta în realizarea aceleași, în acest scrie-up.

De ce Exercitarea funcționează cel mai bine la scăderea colesterolului?

Vă întrebați dacă exercițiile fizice pot reduce nivelul de colesterol? Ei bine, da, poate face minuni. Grăsimea lipidelor ceros, care este produs de ficat, este prezentă în mod natural în corpul nostru. Cu toate acestea, unele persoane pot avea această substanță grasă în mai mult decât cantitățile necesare în corpul lor, care apoi se lipeste in artere.

După atașarea la artere, le îngustează, astfel crește șansele de boli cardiovasculare. Cu toate acestea, regulate exercitarea ajută la schimbarea naturii colesterolului. Într-un studiu, sa dovedit că exercițiul fizic nu numai că îmbunătățește dimensiunea și numărul de particule purtătoare de colesterol, dar ajută, de asemenea, în ceea ce le face mai mari sau mai pufoase și, astfel, mai puțin predispuse la a provoca blocaje în artere.

Cât de mult exercițiu ai nevoie?

Conform cercetărilor recente, este important să-și exercite timp de 30 de minute pe zi, cel puțin 4 până la 5 zile pe săptămână. Cu toate acestea, chiar dacă poate scuti 60-90 de minute pe săptămână pentru exercițiu, se poate dovedi a fi benefice pentru sănătatea ta. Dacă aveți un program agitat, ai putea rupe programul exercitarea în două programe de antrenament de 15 de minute pe zi.

Cele mai bune tipuri de exerciții pentru a reduce nivelul colesterolului

Iată câteva exerciții pe care le pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol:

1. plimbare vioaie

Mersul pe jos este, fără îndoială, una dintre cele mai bune exerciții pentru scăderea colesterolului în mod natural. Mersul pe jos este o opțiune mai sigură pentru persoanele care nu pot rula, fie din cauza kilogramelor in plus sau din cauza bătrâneții. Cu toate acestea, asigurați-vă că ați mers pe jos vioi sau într-un ritm mai rapid pentru a obține efectele cardio. Cercetări recente au demonstrat că mersul pe jos are beneficii similare difuzate atunci când vine vorba de scăderea nivelului de colesterol.

2. Rularea sau jogging

Daca nu sunteti voinic, vârsta ta nu este o problemă și articulațiile sunt sănătoase, atunci ar trebui să opteze pentru jogging sau rularea ca o formă de zi cu zi de exercițiu pentru a reduce colesterolul rapid. Conform unuia dintre studii, sa observat că alergători pe distanțe lungi sau cei care fac jogging au niveluri de colesterol sanatoase decat alergători pe distanțe scurte.

3. Du-te pentru un înot

Inotul este o modalitate foarte bună de a menține greutatea suplimentară în cadrul de verificare și, de asemenea, ajută la menținerea unui nivel mai bun de colesterol în organism. Această formă de exercitii aerobice este, de asemenea, ușor de pe articulații.

4. Ridicați niște greutăți

Antrenamentul cu greutati este o modalitate foarte bună de a obține nivelul colesterolului în limite normale. Potrivit unui studiu, sa demonstrat ca persoanele care au urmat formarea de rezistenta sa scape de LDL din sange mai repede decat cei care nu au urmat nici un regim de antrenament de rezistență.

5. Ciclism

Ciclism este o modalitate excelentă de a face unele antrenament aerobic. Dacă aveți dureri sau dureri în articulații, puteți face ciclism pentru păstrarea colesterolului sub control. Ciclism este un mod fantastic de a reduce riscul de boli de inima prea.

6. Yoga

Ca ciudat ar parea, dar yoga vă poate ajuta la scaderea nivelului de colesterol. Unele studii susțin că yoga nu este benefică numai pentru o sanatate mai buna inima, dar, de asemenea, ajută la îmbunătățirea nivelului de colesterol din organism. Potrivit unuia dintre studiile publicate, oamenii care au practicat yoga în mod regulat, au avut un nivel de colesterol mai bune decât cei care nu au practicat yoga.

7. Aerobic, Zumba sau dans

Orice antrenament de mare intensitate, cum ar fi Zumba, dans sau aerobic, nu numai ca te ajuta să rămână în formă bună, dar este o mare formă de exercițiu pentru scăderea colesterolului rău sau menținerea nivelului colesterolului sub control.

Ați putea opta pentru orice formă de exercitare pe care le puteți face cu ușurință. Dacă aveți un stil de viață sedentar, luați-o încet și construi rezistența dumneavoastră înainte de a lua antrenamente intense. Cu toate acestea, dacă aveți peste 60 de ani, sunt obezi, sau ai un stil de viață sedentar, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră înainte de a începe să faci orice fel de antrenamente intense sau de mare intensitate.

Cum de a ține pasul exercițiu pentru a obține nivelul de colesterol în jos?

Exercitarea poate obține monotone și plictisitoare. Cu toate acestea, mantra este de a te menține pepped-up și motivat. Iată câteva modalități de a rămâne motivați:

1. Ia un partener

Este posibil să se bucure de a merge pentru o alergare sau jogging de unul singur pentru ceva timp, dar după un timp, poate părea atât de plictisitoare, și s-ar putea chiar doriți să bunk sesiunile de exerciții fizice. Trebuie să întrebați un prieten sau un membru al familiei să se alăture să-l păstrați mai distractiv și pentru a rămâne mai condus.

2. Keep It Real

obiective nerealiste nu sunt doar greu de realizat, dar ele pot lua, de asemenea, o taxă asupra sănătății dumneavoastră. Păstrați-l simplu și păstrați-l reale, nimic în viață vine ușor, și de sănătate nu este o excepție, fie. obiective realizabile mici vă va menține fericit și concentrat.

3. Flexibil Stay

Nu fi rigid cu programul dumneavoastră exercitarea. Acest lucru înseamnă că, dacă sunteți în imposibilitatea de a merge pentru o rulare, ar trebui să planul de a face unele yoga acasă. Scopul este de a exercita și în cazul în care, în unele zile, o formă de exercitare nu poate fi fezabil, opta pentru celălalt.

Nu trebuie să existe compromisuri, în ceea ce privește sănătatea este în cauză. Prin urmare, dacă au fost detectate cu niveluri mai ridicate de colesterol, este un indiciu că aveți nevoie pentru a trage în sus și șosetele se ocupa de sanatatea ta. Sperăm că acest articol vă ajută în obținerea o perspectivă asupra ședere sănătoasă și motivată. Rămâi sănătos și fericit.