Vrat razpok: je varno, ali bi morali skrbeti za to?

Mnogi od nas radi tresk naše sklepe in pokanje vrat je tudi eden izmed njih. Kjer se nekateri od nas lahko delaš to, da se počutijo se sproščeno drugi lahko to počne iz čiste navade. Ne glede na razlog, je zelo pomembno vedeti, ali je kratek evforija, ki se pojavijo s razbijanjem vrat splača, ali obstajajo kakršne koli povezana tveganja, da bi morali biti seznanjeni. Hranite branju te objave in izvedeli več o vratu krekinga in ali je ta praksa je varna za vas ali ne?

Kaj je vratu Pokanje in kaj naredi, da pokajoč zvok?

Popping ali vratu je pokanje zvoka rezultate, ko bi hitro predloge v vratu, ki rahlja vezi in spoj vratu. Vrat razpok je podoben cepitvijo prstov na roki, nogi členki ali drugih delov telesa. Tukaj je nekaj razlogov, zaradi katerih je pokanje zvoka v vratu:

1. Zaradi gibanja

Ko vlaken, vezane na mišice in kosti, znani kot vezi in kit, nekoliko premakne z mesta in se nato vrnite v prvotni položaj, ima za posledico, ustvari zvok. Zvok se zgodi tudi, ko je gibanje spoji povzroči tiščanje v vezi.

2. Zaradi artritis

Ko pride do te kosti bolezen, to vpliva na nemoteno delovanje sklepov. Prosta mobilnost hrustanca postane ogrožena, in skupna površina postane tudi bolj grobo, ki vodi do razpok zvok.

3. Zaradi plin uhaja iz Tesnila

Tam je prisotna tekočina v naših sklepov in kosti, ki pomaga njihovo nemoteno gibanje. Ta tekočina sestoji iz kisika, ogljikovega dioksida in dušika. Naša Vrat je sestavljen iz vidik sklepov, ki vsebujejo kapsule okoli njih. Kapsule so polnjene s plinom, ter gibanje v teh parnih sklepih rezultatov v uhaja plinskih mehurčkov, ki povzroča pokanje zvoka.

Ali obstajajo kakršne koli prednosti pokanje vratu?

No, najpogostejši prednost, da eden vozi od vratu pokanje je za lajšanje bolečin. Tukaj je nekaj drugih vratu odlično koristi:

  • Pomaga pri zmanjševanju bolečine v križu
  • Pomaga pri ravnanju z migreno
  • Pomaga pri zmanjševanju bolečine v vratu

Če ste se odločili za vrat zaskočnim, da bi dobili olajšave iz katerega koli od bolezni, navedenih zgoraj, je bilo predlagano, dobite pomoč od strokovne kiropraktik.

Ali je tvegano za Crack vratu?

Mnogi kiropraktiki uporabo vratne hrbtenice manipulacije ali kaj smo pogosto imenujemo vratu razpoke tehniko, za lajšanje različnih vrst bolečine. Vendar pa obstaja nekaj z njimi povezanih tveganj, povezanih z vratu razpoke, ki jih morate poznati:

1. To lahko povzroči krvni strdki v

Včasih lahko pokanje v vratu privede do zlomila krvnih žil v vratu. To lahko povzroči krvne strdke v vratu. To stanje lahko postane usoden, saj lahko ovirajo dovod kisika v možgane.

2. To lahko povzroči Stoke

Zanima, kako Vrat je pokanje in kapi so povezani, ter obstaja povezava. To se lahko zgodi, ko postane arterije, ki prenaša kri v možgane pretrgal. To razbitje lahko povzroči kap. Ljudje, ki so več kot 60 let, so bolj nagnjeni k njej.

3. To lahko povzroči pomanjkanje mobilnosti

Vsakič, ko tresk vrat, obstaja nevarnost poškodbe vezivnega tkiva v hrbtenici. Z redno prakticiranje vratu krekinga pa se lahko zmanjša mobilnost v sklepih, in tako lahko pride do bolezni, kot so artritis.

4. To lahko povzroči osteoartritis

Kadar je pokanje vratu izvaja poveča pritisk v vratu sklepih. Ko je to storjeno za več dalj časa ali na redni osnovi, lahko povzroči nestabilnost v vratnih mišic in sklepov. To vodi k slabi vaše kosti in mišice ter posledično osteoartritisa.

To so nekatera obolenja, ki se lahko sproži zaradi prakse razpok vratu.

Kdaj Seek za Chiropractic Care?

Ljudje, ki prakticirajo vratu pokanje redno in ne čutijo bolečine ali nelagodje, se ne sme zahtevati, da obiščete njihovo kiropraktika za vsako vratu krekinga zdravljenje. Vendar, če se pojavijo bolečine ali nelagodje v počne isto, potem morate razmisliti vrat je pokanje s kiropraktik. Strokovno in usposobljen kiropraktik bo pomagala pri usklajevanju svoje sklepe in vam lahko pomaga razbremeniti od bolečine. Tukaj je nekaj pogojev, ki vas lahko kažejo, da poiščejo kiropraktično oskrbo:

  • Če je kronična bolečina v vratu doživeli, da se ne zdi, da izginejo ali oditi s časom
  • Če je prisoten na vratu kakršno koli otekanja, ki lahko povzročijo zaradi poškodbe, okužbe ali zastajanja tekočine
  • Če imate težave pri premikanju vratu sklepe, ki so lahko zaradi starostnih ali zdravstvenih stanj, kot so osteoartritis

5 Varne načinov za crack vratu

Starost je eden izmed najbolj kritičnih dejavnikov pri ugotavljanju tveganj, povezanih z vratom razpok. To pomeni, če ste mladi ali vaše mišice in sklepe so v odlični formi, je manj verjetno, da jo vzdrževati nobene poškodbe ali škode, ki jo delaš vratu pokanje vajo. Kljub temu, da se prepričajte, da ste to storili pravilno in brez škode za sebe, bomo razpravljali nekaj učinkovitih in varnejših načinov za tresk vrat:

1. Glavni Tilting Metoda

Stati ravno ali sedeti vzravnano in obdržati vratu naravnost. Zdaj, brez slouching, nagnite glavo na eno stran in tam ostanejo za nekaj sekund. Pridi nazaj v center in pojdite na drugi strani. Če ne slišite svojega vratu razpoko v prvi poti, lahko ponovite nagnete glavo na nasprotjih straneh za nekaj časa. Če je vaš vrat še vedno ne poka, lahko poskusite potiska navzdol na nasprotni strani, kjer je vaša glava nagibala naprej.

2. Pena valj Technique

Ta tehnika zahteva pena valj. Lezite na tla s hrbtom tesno dotika tal in vaše roke počivajo na straneh. Postavite valja pene pod vratom. Zdaj počasi dvigniti svoj hrbet in glutes od tal in začeti vozni vratu na peno. Premikate naprej in nazaj z valjčkom pod vratu. Da bi dodatno podporo vratu, lahko postavite svoje roke pod glavo, medtem ko se gibljejo na valj. Ta valj se lahko prenese do vaše spodnjem delu hrbta preveč. Ostanite sproščeni in obdržati vozni vratu na peno, dokler ne zaslišite pokajoč zvok v vašem vratu.

3. glave Dvigalo

Pokonci in malenkost nazaj, pa ne, da bi ga tucking pretežko. Z valjanjem glavo, počasi zavrtite svojo glavo v desno, če čutite bolečino na levi strani ali pa zavijemo proti levi strani, če se pojavijo bolečine v desni strani. Naj vrtijo glavo v krožnimi gibi, vendar ne pozabite, da se usmeriti na področja, ki najbolj boli. Slišali boste prasketanje zvoka, kot ste to storili. Kadarkoli, medtem ko delaš te vaje, če občutite bolečino ali nelagodje, morate takoj prenehati.

4. pest in pokal Metoda

Sedijo ali stojijo v pokončnem položaju. Naj bo vaš vrat naravnost. Naredite pest s svojim levo roko in jo postavite na levi strani brade. Zdaj, nežno pritiskajo s pestjo na desni strani. Ali isto z levo roko. Druga možnost je, lahko uporabite svojo roko pokal obrazu na eni strani in nato z izvajanjem pritiska na nasprotni strani. Vzdržijo dajanja preveč pritiska. lahko slišite pokanje zvoka kot narediti te korake.

5. pokal in doseči Way

To je ena izmed široko uporabljenih metod krekingom vratu. Vendar se prepričajte, ko tresk vrat uporabo te tehnike, vaše vratne mišice se raztegne in popustiti gor. Naredite skodelico iz dlani in postavite v na eni strani obraza, tako da je brado nameščen v vdolbino in prsti so na licih. Zdaj bo drugo roko s hrbtne strani vratu in zgrabi svojo glavo trdno z njim. Zdaj premaknite obe roke, pritiska na obeh koncih. Poskrbite, da se omogoči trdno, a nežno pritiskajte na obeh rokah. Naj tem, dokler ne slišite pokanje zvoka. Enako je mogoče storiti, da se sprosti pritisk na drugi strani.

Vsaka izmed metod zgoraj omenjenih so odličen način za lajšanje bolečine in pritisk vratu. Vendar pa je priporočljivo, da izvaja popolno diskrecijsko pravico pri tem in se prepričajte, da ne pretiravajo, ko delaš te vaje.

Vrat razpoke je odličen način za sprostitev pritiska iz sklepov in tudi pri izdelavi se počutite dobro. Vendar pa se morate prepričati, da sledite pravilen način to počne, in tudi zagotoviti, da ne boste po tej praksi redno. Naučite pravi način za to tehniko s svojim zdravnikom ali kiropraktik, da bi se izognili nepotrebnim tveganjem.