Vinkkejä hampaiden harjaamiseen, jotka sinun pitäisi tehdä

Hampaiden harjaaminen on jotain, jonka olet todennäköisesti oppinut tekemään pienenä lapsena, ja tämän vuoksi on epätodennäköistä, että olet lopettanut arvioida, kuinka harjaat hampaita. Tähän mennessä käyttämäsi tekniikat ovat paljolti toissijaisia. Valitettavasti monet ihmiset eivät harjaa hampaitaan niin hyvin kuin pitäisi.

Koska suun terveys liittyy suoraan yleiseen terveyteen, hampaiden hoito on erittäin tärkeää. Paranna kokemustasi ja tuloksiasi kokeilemalla sisällyttämään nämä kahdeksan vinkkiä suuhygieniaasi.

Vinkkejä hampaiden harjaamiseen

Pidä hammasharjasi puhtaana

Hammasharjan asettaminen kylpyhuoneen tiskille tai pesuallasreunalle käytön välillä on hieno tapa poimia bakteereja. Säilytä sen sijaan hammasharjasi pystyasennossa käyttämällä hammasharjanpitintä tai kuppia.

Sen lisäksi, että huuhdot hammasharjan perusteellisesti jokaisen käytön jälkeen, voit myös kastaa hammasharjan vetyperoksidin ja veden seokseen tai antibakteeriseen suuveteen. Jotkut ihmiset jopa puhdistavat hammasharjansa kerran tai kahdesti kuukaudessa astianpesukoneessa.

Käytä oikeaa hammasharjaa

Hammasharjan valitsemisen tulisi olla Goldilocks-hetki. Et halua kahvaa, joka on liian pitkä tai liian lyhyt; et halua päätä, joka on liian suuri tai liian pieni; etkä halua liian kovia tai liian pehmeitä harjakset. Haluat hammasharjan, joka on juuri oikea. Jos tarvitset apua sopivan hammasharjan määrittämisessä, ota yhteyttä hammaslääkäriisi.

Ole lempeä hammasharjalla

Voimakas harjaus voi olla ankara hampaillesi ja ikenillesi, joten ole lempeä.

Vaihda hammasharja säännöllisesti

Ajan myötä bakteerit kasvavat hammasharjassa, ei vain harjaksissa vaan myös kahvassa. Harjakset myös vahingoittuvat, mikä tekee niistä vähemmän tehokkaita. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi vaihda hammasharjasi kolmen tai neljän kuukauden välein.

Älä unohda harjata sisäpuolia, purupintoja ja molaareja

Monet ihmiset keskittyvät hampaiden etuosaan ja kiinnittävät vain vähän huomiota sisäpuoliin, purupintoihin ja molaareihin. Vaikka nämä hampaiden osat eivät ehkä olekaan näkyvissä, on ehdottomasti kiinnitettävä niihin yhtä paljon huomiota kuin etuhampaasi, ellei enemmän, kun harjaat.

Älä aloita harjaamista samassa paikassa

Kun harjaat hampaita, yritä aloittaa aina eri suun alueelta. Ensin harjaamasi alue saa yleensä enemmän huomiota kuin alue, jolla lopetat, joten lähtökohdan valitseminen satunnaisesti voi auttaa varmistamaan, että kaikki hampaasi saavat yhtä huomiota.

Älä harjaa hampaita heti syömisen jälkeen

Niin houkuttelevaa kuin se voi olla hampaiden harjaaminen heti syömisen jälkeen, monet hammaslääkärit suosittelevat odottamaan vähintään 30 minuuttia ennen kuin harjaat hampaitasi syömisen tai juomisen jälkeen. Muista, ettei koskaan ole myöhäistä parantaa suuhygieniasi.

Lanka ennen harjausta tai sen jälkeen

Hammasharjan harjakset eivät pääse hampaidesi väliin, josta löytyy usein ruokaa, bakteereja ja hammaskiveä. Ei ole väliä, hammaslankaa ennen hammaspesua vai sen jälkeen, kunhan hammaslankaa päivittäin. Huuhtele hammaslankaan käytön jälkeen vedellä tai suuvedellä kaikki, mitä hammaslansi irtoaa.