Vinkkejä ensimmäisen raskauskolmanneksen

OK, nyt kun olet rauhoittunut joitakin alkuperäisestä jännityksestä, pyyhki pois raskauden hyllyyn paikallisesta kirjakaupasta, ja teki käsiraha uudesta äitiys vaatekaappi, on aika keskittyä tärkeintä tässä (ja ei, se ei ole tapetti kuvio lastentarha): oman terveyden ja vauvan terveyttä. Ensimmäinen tehtävä: Nosta luuri ja soittaa lääkärille, sairaanhoitaja lääkärin tai kätilön -whomever aiot nähdä koko raskauden ja toimitus- ja sovi. On aika aloittaa neuvolatoiminnasta.

Miten voit? 4 viikkoa raskaana oireet

Tutkimusten mukaan äitien lapsilla, jotka eivät saa neuvolatoiminnasta kolme kertaa todennäköisemmin alhainen syntymäpaino ja viisi kertaa suurempi riski kuolla kuin äitien lapsilla, jotka eivät saa hoitoa. Tarvitsetko parempaa syytä?

Ensimmäisellä käynnillä ja Beyond

Vuonna normaali raskaus, näet terveydenhuollon ammattilainen kuukausittain, kunnes noin kuudes kuukausi; sitten kahden viikon välein seitsemäs ja kahdeksas kuukautta, ja sitten viikoittain, kunnes työ. Vuoden ensimmäisellä käynnillä, Terveydenhuollon ammattilainen ottaa täyden terveystiedot, kuten on aikaisemmin ollut joku aiemmat raskaudet. Saat myös täydellinen fyysinen tentti, mukaan lukien lantion tentti ja Papa-testin useimmissa tapauksissa ja punnitaan ja mitataan ja on verenpainetta otettu.

Terveydenhuollon palveluntarjoajat tulisi myös testata mistään sukupuolitaudeista. Saat eräpäivänä, viralliselta nimeltään “laskettu aika on”, tyypillisesti 266 päivää ensimmäisestä päivästä, jolloin viimeksi ajan, jos sinulla on säännöllinen kuukautiskierron syklit. Muuten, on tapana antaa eräpäivää perustuu ultraääni. Aikana jokainen tulevaisuuden käynnillä sinut punnitaan, on vatsa mitataan ja verenpaine otettu, on virtsan testattu proteiinia tai sokeria (merkkejä mahdolliset komplikaatiot), ja jännittävin, kuulla vauvan syke.

Äitiys Testit

Loppupuolella ensimmäisen raskauskolmanneksen ja varhaisen toisen kolmanneksen aikana, Terveydenhuollon ammattilainen puhua kanssanne erilaisia ​​synnytystä testien arvioimiseksi sikiön terveyteen. Se on sinun mitkä olette tehneet. Esimerkiksi, jos sinulla ei ole aikomusta lopettaa raskauden Jos testit eivät löydä ongelmaa, voit ohittaa ne. Kuitenkin silloinkin, voit olla testin ajan, jotta voit valmistautua henkisesti mahdollisuudesta ottaa erityisopetuksessa lapsi.

Kuka ja milloin Kerro

Vaikka voit lähettää sähköpostiviestin kaikille osoitekirjassa, postitse Facebook-tilillesi ja huutaa raskauden pois sananlaskun kattojen, kehotamme teitä rentoutumaan ja hengittää syvään. Kolmen ensimmäisen kuukauden ovat yleisin aika keskenmeno; joten antaa vauvan aikaa saada ratkaistua. Plus, sinun aikaa sopeutua uutiset, keskustella vaihtoehdoista kumppanisi kanssa (Keep toimi? Työskennellä osa-aikaisesti? Lopettaa työsi?) Ja päättää rikkoa uutiset työnantajalle, jos olet työssä.

Jos työskentelet yrityksessä, joka työllistää 50 henkilöä tai enemmän vähintään 20 viikkoa vuodessa, kuulut perhe- ja sairauslomalle laki. Laissa velvoitetaan työnantaja tarjota jopa 12 viikon palkatonta lomaa minkä tahansa 12 kuukauden jakson aikana syntymän ja hoidon vuoksi vastasyntyneen lapsen. Kun palaat, olet oikeutettu oman samaan työhön tai vastaava.

Lisäksi useimmat valtiot vaativat, että työnantajat tarjoavat samat vammaisuuteen lähteä (ja maksaa) käyttää raskausaikana, koska työntekijällä on muita sairauksia, jotka vaikuttavat työkykyyn. Niinpä monet naiset toteavat, että heidän kuuden ensimmäisen viikon lomaan maksetaan usein. Kuitenkin jokainen yritys on erilainen. Ainoa tapa tietää, mitä yrityksesi on puhua oman henkilöresurssien osasto tai esimies / työnantaja jälkeen ensimmäisen kolmanneksen aikana.

Valmistautuminen Keskustelu

Tee lista kysymyksiä eduista ja äitiysloman keskustella työnantajan jälkeen ensimmäisen kolmanneksen aikana. Myös laatia suunnitelma, miten työsi käsitellään ollessasi poissa äitiyslomalla ja oman jälkeiseen raskauden työsuhteen. Mitä enemmän päälle asioita olet, sitä paremmin asiat menevät esimiehellesi / työnantaja

Ensimmäisen raskauskolmanneksen kysymykset

Miten sinä voit? Jos olet kuten useimmat naiset, vastaus on uupunut ja pahoinvointia. Oletetaan käsitellä väsymystä ensin. Onko sinulla mitään käsitystä siitä, mitä kehosi tekee juuri nyt? Se rakentaa kodin, joka ravitsevat ja suojaavat että vauva seuraavat yhdeksän ensimmäisen kuukauden aikana, istukan. Tämä on todella kovaa työtä. Se vie paljon energiaa. Joten lakata olemasta superwoman kerrankin ja kuunnella, mitä kehosi kertoo sinulle. Se tarkoittaa:

 • Napping viikonloppuisin ja kun saat töistä kotiin
 • Hidastumassa töissä, jos mahdollista.
 • Laittamalla jalat ylös mahdollisimman paljon.
 • Kaatuminen kotityöt, ruoanlaitto, asioilla, jne, parisi, ystävä tai ammattilainen virasto tai vain kerroit asiat menevät hetkeksi.

Älä huoli; tehdään toisella ja suuri osa kolmannen kolmanneksen aikana, sinun on energiaa polttaa.

Nyt siitä pahoinvointi: He kutsuvat sitä aamupahoinvointia, mutta monille naisille, se kestää koko päivän. Et ehkä koskaan heittää jopa aivan tuntuu et joskus (tai jatkuvasti) merisairas tai voit heittää ylös joka aamu, kun jalat osui lattiaan. Älä huoli. Tämä on normaalia. On jopa jonkin verran näyttöä siitä, että pahoinvointi on luonnon tapa suojella vauvaa mahdollisesti haitallisia elintarvikkeita. Useimmat aamupahoinvointia häviää loppuun mennessä ensimmäisen kolmanneksen aikana. Siihen asti:

 • Syödä pieniä aterioita pitkin päivää, joten et ole koskaan liian täynnä tai liian nälkäinen.
 • Vältä rikas, mausteinen, rasvaisia ​​tai rasvaisia ​​ruokia ja elintarvikkeita, joiden hajuja vaivaan.
 • Syö enemmän hiilihydraatteja (tavallinen uuniperuna, valkoinen riisi tai kuivaa paahtoleipää).
 • Syödä bland elintarvikkeet, kun pahoin (saltine keksejä, jälkiruokahyytelö, popsicles, kanaliemi, Ginger Ale ja pretzels). Pidä keksejä vuoteesi ja syödä yksi ennen nouset ylös.
 • Käytä acupressure rannekkeita.
 • Lisätoimenpiteiden B6-vitamiinia (25 mg kolme kertaa päivässä), joka joissakin tutkimuksissa löytää voi auttaa pahoinvointia.

Jos synnytystä vitamiineja tehdä pahoinvointi huonompi, kerro terveydenhuollon tarjoaja määrättäessä vitamiinia ilman rautaa.

Raskaana olevat naiset Ask. Olen yhdeksän viikkoa raskaana ja en voi pitää mitään alas. Pitäisikö huolestua?

Jotkut naiset kokevat vakava muoto aamupahoinvointia kutsutaan hyperemesis raskausaikana. Jos sinulla ilmenee jokin seuraavista, saatat olla enemmän kuin vain “aamupahoinvointia” ja pitäisi soittaa terveydenhuollon ammattilainen:

 • Olet menettänyt yli kaksi kiloa
 • Oksennat verta (joka voi ilmestyä kirkkaan punainen tai musta)
 • Olette oksentanut yli neljä kertaa yhdessä päivässä
 • Et ole pystynyt pitämään nesteitä alas enemmän kuin yhden päivän

Syömällä oikein koko raskauden

Tiedät pitäisi noudattaa “terve” ruokavalio raskauden aikana (ajatella paljon hedelmiä ja vihanneksia, vähärasvaista muotoja proteiinia, kuitupitoinen, jne). Mutta tiedätkö miksi? Kuin ilmeistä -maintaining tarpeeksi kaloreita pitämään sinut terveenä ja varmistaa vauva pysyy growing- opimme vihdoinkin kohdussa ravitsemus, kuten onko äiti on ylipainoinen tai on raskauteen liittyvä diabetes, voi vaikuttaa lapsen terveyteen koko hänen elämänsä.