Vill du sluta röka? Pröva dessa hälsosamma alternativ

Rökning, har vi fått höra gång på gång, är skadligt för hälsan. Visst, det ger dig några minuter av lycka eftersom det är en utmärkt stress buster, men de negativa effekterna som kommer tillsammans med det är mycket värre än dess fördelar. Varje cigarett du röker sätter dig i riskzonen för cancer, hjärtsjukdomar och dålig livskvalitet.

Friska och natur Ersättare för rökning

Om du läser den här artikeln, är chansen att du funderar på eller planerar att dika denna dåliga vana. Läs vidare om några hälsosamma och naturliga substitut för att slå detta missbruk.

1. hålla sig upptagen

Är du en nikotinberoende? Då är chansen att du kan uppleva abstinensbesvär. Detta kan vara en utmaning, eftersom de flesta av de symtom som upplevs omfattar rastlöshet, ångest, irritation, trötthet, sömnstörningar och humörsvängningar. För att kunna ta itu med detta, måste du hålla dig sysselsatt. Ta upp en ny kurs eller gå med i en gemenskap. På så sätt kommer du hålla dig upptagen.

2. Se till att du inte isolera själv

Merparten av tiden rökning är en social aktivitet. Människor tar rök pauser mellan långa timmar av arbete eller under en get-together. Om du har beslutat att sluta röka, är chansen att du skär dig från dina vanliga rökare kompisar. Kedjan rökare kan ha humörsvängningar under denna fas som ytterligare kommer att påskynda behovet av att isolera dig själv.

Men du måste undvika att göra detta. Att sluta röka är inte en form av bestraffning. Du behöver inte ta itu med detta på egen hand. Prata med dina nära och kära, berätta om ditt beslut. Berätta för dina rökare kompisar om det här steget i den andra riktningen, så att de förstår dina gränser.

3. Tänk om fördelarna med att inte röka

Cravings kan vara svårt när du fokuserar på hur mycket du verkligen behöver en rök. Istället ser i den andra riktningen. Tänk på hur du inte dödar dina lungor, och så småningom själv. Ditt hjärta är nu mycket hälsosammare än när du ständigt röka. Även strukturen på din hud och hår blir bättre när du sluta röka. Fördelarna med att röka på en viss dag kommer att väga tyngre än nackdelarna med rökning, för vilka det finns ingen.

4. Ta upp en ny hobby

Att ta upp nya hobbies kan ha en positiv effekt på ditt liv. Det kan hjälpa dig att växa och bli mer produktiva. Det kan också ge dig en känsla av förtroende och förbättra din kompetens. Ta upp en ny hobby som att läsa en god bok eller målning. Det finns gott om alternativ för dig att välja mellan.

5. Hit gym

Arbeta ut är bra för din kropp, liksom ditt sinne, är det också en av de bästa alternativen till rökning för stress. Anmäl dig på närmaste gym och arbeta dig till god hälsa. När du röker, hjärnan släpper må-bra hormoner. När du slutar röka, du går in i en känsla av tillbakadragande främst eftersom dessa må-bra hormoner inte produceras. Motion hjälper faktiskt frigöra dessa må-bra hormoner, vilket är anledningen till att vi känner stor efter en bra träningspass.

6. distrahera dig när Cravings Hit

Du är skyldig att ha begär. Detta är en del av att ge upp på missbruk. Men när du känner dessa cravings kryper på dig, försöka distrahera dig med något annat. Få upp och ta en promenad, ringa en vän, eller helt enkelt välja en bok som du kan läsa. Försök att inte erkänna cravings.

7. akupunktur

Akupunktur är en gammal terapi som involverar tunna nålar som är införda i kroppen. Akupunktur terapi är användbar för flera frågor, och rökning är en av dem. Men medan detta inte fungerar för alla, gör det för några – juryn är fortfarande ute på om detta är en effektiv behandling eller inte.

8. Satsa på elektroniska cigaretter eller Herbal Cigaretter

Elektroniska eller e-cigaretter är batteridrivna enheter som är ett mindre skadligt alternativ till konventionella cigaretter. Växtbaserade cigaretter är en mer organisk bas, vilket återigen är ett mindre skadligt alternativ till konventionella cigaretter. Dessa cigaretter innehåller alternativa rökning örter som har liten eller ingen nikotininnehållet. Du kan välja detta i stället för din vanliga, men du behöver veta att även om dessa är mindre skadliga i jämförelse, är de fortfarande dåligt för din hälsa. Målet här är att helt sätta stopp för denna dåliga vana och inte att välja det mindre av två onda ting.

9. Lyxveckoslut

Skaffa dig en massage eller köpa en chokladask. Om du har lyckats gjort sig av med rökning, då du har tjänat själv förmånen att ge dig själv incitament. Detta motiverar dig vidare att hålla sig till ditt beslut att lämna bakom paket cigaretter.

10. Sätt Cigaretter med vatten eller morot Sticks

För vissa rökare, en fråga som de möter när de sluta röka är lusten att göra något med sin mun. Sipping vatten är en stor ersättning för rökning. Vatten har bara positiva effekter, till skillnad från rökning. Om detta inte fungerar, skära upp några morotsstavar och konsumera den när du känner behov av att tända en cigarett.