Vill du ha god sömn på natten? prova dessa livsmedel

Precis som vi behöver mat och vatten för att överleva, är sömn viktigt att upprätthålla god hälsa. Man måste sova gott att förbli friska och passform. Vet du kan äta din väg till bättre sömn? Med andra ord, det finns vissa livsmedel som kan hjälpa framkalla bättre sömn. Detta beror på att äta vissa livsmedel före sänggåendet hjälp att hämma signalsubstanserna i våra hjärnor som håller oss vakna och alerta. Vi ska diskutera några livsmedel som du kan äta innan läggdags för att få god sömn.

Livsmedel som kan inducera god sömn

Mat hjälper oss att ge näring, men maten är bra för sömnstörningar också. Här är några livsmedel för sömnbrist eller några livsmedel för att framkalla bättre sömn:

1. tomater

Denna röda syrlig frukt är laddad med vitamin A, vitamin C, lykopen och folsyra. Dessa saftiga frukter innehåller också melatonin, en förening som är känd för sina sömngivande egenskaper. Tomater innehåller även kolin, ett näringsämne som hjälper till att främja sömn och andra kognitiva funktioner.

2. druvor

Druvor innehåller melatonin i överflöd. Melatonin hjälper bättre sömn, och därmed en skål med druvor är ett idealiskt småätande alternativ om du upplever svårigheter att somna.

3. Pistaschmandlar

Denna smaskiga mutter är inte bara makt packad med många viktiga vitaminer och mineraler, men den innehåller också höga halter av melatonin. Dessa små nötter kan komma till hands om du vill få några bra sömn.

4. Körsbär

De flesta av oss tycker om att njuta av körsbär, dock inte många av oss vara medvetna om att denna frukt är också bra för att slåss sömnlöshet. Den naturligt förekommande melatonin finns i överflöd i dessa röda frukter, vilket är bra för att få god sömn. Du kan äta torkade körsbär också, eftersom de har samma fördelar som färska körsbär för att framkalla sömn.

5. Kikärter

Detta baljväxter är laddad med protein, är lågt i fett och har rikliga mängder av fiber i den. Förekomsten av vitamin B6 och magnesium i kikärter hjälper en att känna sig lugn och avslappnad, och på så sätt att sova bättre. Kikärter är en av de mest idealiska alternativen för en sömnlös diet.

6. Svamp

Om du står inför problem med att sova på natten, kan svamp erbjuda dig den välbehövliga lösning. Denna svamp innehåller tryptofan, vilket underlättar produktionen av melatonin i kroppen. Om du älskar att äta svamp, kan du ta farväl av din sovande elände.

7. paprika

Paprika – vare sig det grönt, gult eller rött, innehåller bra mängder av tryptofan. Tryptofan hjälper till i produktionen av melatonin, som är ett sömnhormon. Även klockor paprika har en lugnande effekt på din sömn, kan varm paprika göra precis tvärtom. Därför hålla varm paprika i schack om du behöver lite god sömn.

8. bananer

Denna gula mosig frukt innehåller en bra mängd kalium och vitamin B6. Båda dessa näringsämnen är viktiga för att göra sömnframkallande hormon som kallas melatonin. Så nästa gång du befinner dig kämpar för att sova, äta en banan och dåsa bort till ära.

9. Kale

Gröna bladgrönsaker är bra för din hälsa, och grädde på moset är att de gröna grönsaker är bra för att sätta dig god sömn också. Gröna grönsaker som grönkål är laddade med kalcium och brist på detta mineral i kroppen kan göra det svårt att få god sömn. Därför inkludera fler gröna blad grönsaker som grönkål i din kost för god sömn.

10. Hela korn

Har du känt sömnig efter att ha Fullkornspasta eller andra fullkornsprodukter? Tja, det är allt den höga dosen av magnesium gör sitt jobb. Fullkorn har rikliga mängder av magnesium, som är till hjälp för att sätta dig att sova.

11. valnötter

Bortsett från att ge dig en bunt av näringsämnen har valnötter visat sig förbättra kvaliteten på din sömn också. Närvaron av AHA i valnötter, som är en omega-3 fettsyra, hjälper till att omvandla AHA till DHA. DHA är till hjälp vid produktion av serotonin, en sömnframkallande kemikalie i kroppen.

12. Fatty Fish

Makrill, tonfisk, öring och lax är några feta fisk alternativ. Dessa fiskar är en hög källa till vitamin D och omega-3 fettsyror. Båda dessa komponenter visar sig vara till nytta för att främja produktionen av serotonin, en kemikalie som ansvarar för att främja sömn. Om du inkluderar några uns av någon fet fisk före sänggåendet, kan det hjälpa dig att sova bättre.

13. mandel

Mandel innehåller många viktiga vitaminer och mineraler som är bra för vår hälsa; Detta är dock mutter också ansvarig för att hantera sömnbrist frågor. Mandel innehåller bra mängder av magnesium, som inte bara hjälpa till att minska stress i kroppen, utan också förbättra sömnkvaliteten.

14. Turkiet

Denna smaskiga fågelkött är också tänkt att framkalla bättre sömn i människor. Närvaron av tryptofan, en aminosyra i kalkon, hjälper till att utlösa sömninducerande hormoner. Att äta kalkon kan också orsaka ett slags trötthet, vilket kan hjälpa dig att sova bättre.

Du kan inkludera dessa i din kost om du står inför problem med sömnen. Dessa livsmedel innehåller föreningar som hjälper till att hjälpa bättre och bättre sömnmönster.

Vanliga frågor

Vill veta mer om att lägga mat i din kost få lite god sömn? Här är några frågor eller vanliga frågor om ämnet:

1. Vilka livsmedel bör undvikas för en god natts sömn?

Medan vissa livsmedel kan hjälpa dig att få god sömn kan andra livsmedel störa din sömn. Vissa livsmedel som du bör undvika innan läggdags är:

  • Undvik koffeinhaltiga drycker såsom kaffe, te och andra sådana drycker eftersom de kan hålla dig vaken under långa timmar.
  • Bearbetade eller skräpmat eftersom de är laddade med fett, vilket kan göra dig tunga och orolig på natten.
  • Kryddig eller varm mat, eftersom de kan leda till halsbränna och syra.
  • Livsmedel som innehåller höga halter av protein, eftersom proteinrika livsmedel hjälpa till att stimulera hjärnans aktivitet.
  • Fettrik mat, eftersom de tar längre tid att smälta och störa din sömncykel.

2. Vad ska jag dricka för att sova bättre på natten?

Förutom inklusive naturliga livsmedel för en god sömn, kan du även några drinkar i din kost för att hjälpa dig att sova bättre. Några av de alternativ inkluderar varm mjölk, kamomillte, koffeinfritt grönt te, mandel mjölk eller mältat mjölk.

3. När är bästa tiden att konsumera livsmedel för att dra största möjliga nytta för att hjälpa sömn?

För att dra maximal nytta av att äta livsmedel som kan hjälpa dig att framkalla bättre sömn, måste du förbrukar dessa livsmedel minst två till tre timmar före sänggåendet. Detta beror på att maten tar tid att få ned, och alla osmält mat kan orsaka matsmältningsproblem eller sura uppstötningar, vilket kan fippla med din sömn.

Alla älskar att sova, men om du kämpar för att få några bra kvalitet sova på natten, kan det ta en vägtull på din hälsa också. Du kan inkludera någon av våra föreslagna alternativ för att få lite god sömn och känner sig frisk och glad.