Vilka livsmedel bör ätas och undvikas för patienter med högt blodtryck

Blodtrycket håller förändras när du gör olika typer av fysisk aktivitet. Det normala intervallet av blodtrycket är mellan 120/80 mmHg till 139/89 mmHg, och något mer än detta område kommer att falla under kategorin av högt blodtryck. Om blodtrycket kvar på den högre sidan för det mesta, betyder det att personen lider av högt blodtryck eller högt blodtryck.

Högt blodtryck är en orsak till många hälsa komplikationer såsom stroke, njursjukdomar och andra dödliga sjukdomar. Därför, om du utveckla detta tillstånd, är det viktigt att du vidtar åtgärder för att hålla den under kontroll. Det finns några Dos och inte att du ska följa om din kost. Följande post diskuterar de livsmedel som du bör undvika och inkludera i din kost för att kontrollera blodtrycket.

Livsmedel att undvika i högt blodtryck

Vi behöver mat för att ge oss näring; kan dock ibland vissa livsmedel gör oss mer skada än nytta. Detta kan hända särskilt när man lider av en sjukdom som kan göra vissa livsmedel out of bounds för dig. Högt blodtryck eller högt blodtryck är en liknande typ av tillstånd som kräver att du övervaka intag av vissa livsmedel. Här är några livsmedel för att undvika högt blodtryck:

1. Packade Eller charkuteriprodukter

Bearbetade eller förpackade kött tillgängliga på din lokala butiker är en komplett no-no. Dessa charkuteri är laddade med höga halter av natrium och flera mängder natrium är skadliga för ditt blodtryck. Undvik alla typer av förpackade kött objekt.

2. Frozen Food Items

Om du har stapla upp ditt kylskåp med allehanda fryst redo att äta mat, är det hög tid att du sätter en check till denna vana. De frysta livsmedel såsom pizza, kycklingrätter, pasta etc. inte bara laddade med skadliga konserveringsmedel, men dessa objekt är också fylld med natrium, vilket är skadligt för ditt blodtryck.

3. konserver

Är du en av dem som uppskattar konserverade ärtor, bönor eller andra sådana konserver på grund av tidsbrist eller andra skäl. Jo, dessa produkter innehåller mycket salt, och om du vill se ditt blodtryck inom friskare räckvidd, då måste du sätta stopp för denna vana.

4. Alkohol

Måttliga mängder alkohol kan anses lämpliga för ditt hjärta. Men det är fruktansvärt för din hälsa överdriven användning av alkohol. Detta beror på ökade mängder alkohol i kroppen leder till viktökning och uttorkning. Båda dessa förhållanden kan höja blodtrycket.

5. Bacon

Om du har bacon varje dag i din frukost eller om du njuta detta kött glädje på regelbunden basis, vara redo att möta den värsta stöten. Detta beror på att bacon är inte bara hög i fett, men den innehåller också relativt höga halter av natrium i det. Så nästa gång du sluka ner en bit bacon, hålla detta faktum i åtanke.

6. Smältost

Fond för att ha dina bullar, bröd eller pasta laddad med detta mejeri glädje. Tja, ost innehåller också en stor mängd salt och därför är det bäst att undvika det. Men om du vill äta ost, välja de utan salt och även övervaka ditt intag.

7. kinesiska Delicacies

Det kan finnas mycket få människor i världen som inte kan finnas i kinesisk mat. Men om du är en patient med högt blodtryck problem, se till att du begränsa intaget av kinesisk mat. Även när du beställer kinesiska rätter se till att du väljer kokt eller kokt dem snarare än friterad eller de som sauteed i alltför många såser.

8. koffeinhaltiga drycker

Koffeinhaltiga drycker som kaffe och te är skadliga eftersom de orsakar en snabb ökning av blodtrycket. Överskottet mängder av dessa drycker kan utlösa binjurarna som frigör adrenalin ämnen och överskott av kortisol, vilket i sin tur ökar blodtrycket.

9. Färdig att äta skaldjur

För att bromsa att udda timme hungerpangs, är ett av de enklaste sätten genom att välja redo att äta soppor. Dessa redo att äta soppor är inte bara smaskiga, men de kan göras inom nolltid. Dessa soppor innehåller höga halter av salt och natrium, vilket är farligt för dig om du har högt blodtryck. När du köper dessa soppor, leta efter soppan etikett med mindre salt och mindre natrium.

10. Pickles

Din dagliga regelbundna måltider blir mer intressant med pickles. Dock bör högt blodtryck patienter hålla pickles i schack eftersom pickles är laddade med salt. Du kan tvätta pickle under rinnande vatten för att bli av med extra salt om du vill njuta av det då och då.

Livsmedel ska ingå i din kost för att kontrollera högt blodtryck

Där du behöver göra några kompromisser när det gäller vissa livsmedel när du lider av högt blodtryck, det finns andra livsmedel som du bör inkludera i din kost för att hjälpa dig att kontrollera ditt blodtryck. Följande är några livsmedel för högt blodtryck patienter eller vissa livsmedel för högt blodtryck som du kan inkludera i din vanliga kost:

1. bananer

Banan är ett konstigt mat som hjälper till att hantera blodtrycksnivåerna i kroppen. Denna frukt är hög i kalium och har visat sig reglera hypertension. Också, är kalium effektiva för att minimera effekterna av natrium. Men om du lider av någon form av njursjukdomar, bör du vara försiktig samtidigt som den förbrukar kalium-rika livsmedel.

2. bär

Bär hjälper också till att minska högt blodtryck. Detta händer på grund av närvaron av flavonoider, en naturlig förening som är välgörande i att förhindra hypertension och sänkning av blodsockernivåer.

3. gröna bladgrönsaker

Gröna bladgrönsaker som spenat, grönkål, romansallad, mangold etc. är mycket kalium. Kalium är effektiv i att bli av med överflödigt natrium ur kroppen via urinen. Men se till att du välja den färska grönsaker, eftersom de konserverade som har lagt salt och höga halter av natrium i dem.

4. rödbetor

Denna vibrerande djupröd färg grönsak är en rik källa av kväveoxid. Denna förening hjälper till att sänka blodtrycket genom att vidga blodkärlen. Rödbetor kan fås i rå, kokt, kokt eller wokade formen. Hantera denna rotfrukt med försiktighet eftersom det kan färga dina kläder och händer.

5. Oatmeal

Havremjöl är ett idealiskt alternativ om du letar efter en matvara som kan hjälpa till att hantera din hypertension. Havre är låg natriumhalt, låg i fett och men de är en hög källa till fiber, vilket gör dem till en idealisk recept i kampen mot blodtrycksproblem. Oatmeal kan fås i din frukost.

6. Vitlök

Om du får diagnosen högt blodtryck, skulle en av de första korrigerande åtgärder om mat ges till dig vara vitlök. Denna stickande luktande rotfrukt är hög i kväveoxid. Och kväveoxid hjälper vasodilatation, vilket betyder att det hjälper till att bredda dina artärer. Vitlök är en mångsidig ört och kan användas i många former.

7. granatäpplen

Denna röda frukter består av pearly frön, som också är fördelaktigt slåss högt blodtryck. Enligt en av studierna var det bevisat att konsumera ett glas granatäpple juice varje dag i upp till en månad hjälpte till att sänka blodtrycket. Denna frukt kan fås i form av frukt, juice eller det kan också tillsättas i dina sallader eller smoothies.

8. Mörk choklad

Om du är en mörk choklad fan, då denna nyhet kan komma som en trevlig överraskning att äta mörk choklad kan hjälpa dig att hantera din högt blodtryck problem. Detta faktum har också visat i en ny studie att konsumera mörk choklad regelbundet bekämpar hypertension.

9. Fisk

Äta fisk som lax, makrill och annan sådan fisk som är en bra källa av magert protein. Fisk är en bra källa till omega 3-fettsyror inte bara hjälpa till att sänka triglycerider, men det är också till hjälp för att minska inflammationen. Fisk såsom forell finns rikligt i D-vitamin, som också är användbara vid sänkning hypertoni.

10. Kiwis

Kiwi är laddade med vitamin C, ett vitamin som signifikant kan bidra till att förbättra de blodtrycksnivåer. Enligt en studie, människor som konsumeras cirka tre kiwi om dagen observerade en märkbar minskning av deras blodtryck vid slutet av åtta veckor. Du kan äta frukt eller lägga in din frukt sallader, skakar eller smoothies.

Om du har fått diagnosen högt blodtryck, är det viktigt att du gör livsstilsförändringar och anta en hälsosam livsstil som kan hjälpa dig att hantera ditt tillstånd bättre. Exklusive och inklusive vissa livsmedel från din kost kan gå en lång väg att hantera din situation. Kontrollera med din läkare vård när du vill göra en betydande livsstil eller kostförändringar.