Vilka är effekterna av försov för din hälsa?

Slå sängen efter en lång tröttsam dag är en av de mest lycksalig känslor i världen. Du kanske vill tillbringa så mycket tid att sova, kröp upp i varma, mysiga säng som det inte finns någon morgondag. Om du försova sig då och då kan det inte vara så stor en affär; Men om det blir en vana, då det kan påverka din hälsa på mer än ett sätt. Om detta väcker oro, föreslår vi att du läser följande artikel och förstå hur försov kan påverka dig.

Vad är ideala mängden sömn per person behöver?

Vi måste alla sova gott att vara frisk och kry. Sömn är det bästa sättet vår kropp vilar och recoups. Emellertid kan mer sömn inte så bra av en idé. Så, vad är den perfekta mängden sömn som en person behöver? Tja, kan följande tabell hjälpa dig att få en rättvis uppfattning. Värdena ovan nämnda tillstånd den uppskattade mängden sömn olika åldersgrupper kräver. Emellertid kan sömn kraven varierar från en person till en annan.

Vilka är de möjliga orsakerna till försova?

Försova är när du sover mer än din kropp behöver. Därför kan en person som sover mer än 10 till 12 timmar per dag faller under kategorin av hypersomni. Många orsaker kan leda till försova. Några av de vanligaste orsakerna försova är följande.

  • Om du lider av depression eller ångest, kan du sova under långa timmar.
  • Om du har sömnapné, kan komma ur sängen verka som en svår uppgift.
  • Om du har sköldkörtel problem, kan det leda till överdriven sova.
  • Om du lider av hjärtsjukdomar, kan det resultera i försova.
  • Ibland extrem trötthet kan leda till att du försova.
  • Om du tar vissa mediciner, kan det få dig att sova mer än vanligt.

Hur diagnosen av försov göras?

Om försova mönster sträcker sig upp till sex veckor och därefter kan det vara ett tecken på en underliggande medicinsk fråga som kan göra sådana förändringar i ditt sovande mönster. Det är viktigt att du får själv noggrant undersökas för att fastställa den verkliga orsaken till försova. Din läkare kan rekommendera några tester och kan även be dig att gå in för en sömn studie. Om det inte finns några uppenbara medicinska frågor i samband med försova, kan din läkare föreslå följande diagnosmetoder:

1. polysomnogram Test

Du kommer att krävas för att stanna på kliniken eller sova center och olika instrument kommer att övervaka din puls, hjärnaktivitet, benrörelser, ögonrörelser etc.

2. Epworth sömnighetsskala

Din läkare kan mäta sömnighet på denna skala för att fastställa hur din sömn kan påverka din dagliga funktion.

3. Flera sömnlatensen Tester

Förutom eller efter polysomnogram test kan din läkare rekommendera flera sömnlatens tester för att få en mer heltäckande bild av din sömn mönster och hur du tupplur under dagen.

4. Upprätthåll en Dairy

Din läkare kan även be dig att behålla en dagbok över din sovande mönster, är att när du sover när du stiger upp, hur många tupplurar på en dag du tar, etc.

Vilka är biverkningarna av försova?

Liksom hur vår kropp tar näring från mat, näring sömn sinnen i vår kropp. Vi känner sig avslappnad och föryngrad efter att fånga upp några fredliga sömn. Men sova mer än vad som krävs av vår kropp kan inte vara bra för oss, och det kan leda till olika fysiska och psykiska komplikationer. Följande är några fysiska och psykiska försova risker som kan uppstå.

fysiska effekter

Om du undrar hur din kropp kan reagera negativt på alltför mycket stänga ögon, ja, här är några orsaker som kan göra dig tänka om du ska snooze bort till ära eller inte.

1. Det kan öka dina chanser att utveckla diabetes

Slumra under mer än 9 timmar om dagen kan innebära en ökad risk att utveckla diabetes. Så, om du trodde att sova för några extra timmar får inte så stor jobbigt; väl, kan det vara och det kan orsaka diabetes. Orsaken är att det har visat sig i en av de studier som människor som sov under 9 timmar eller mer per dag, hade en 50 procent större chans att få diabetes än de som sov mindre timmar på en daglig basis.

2. Det kan göra dig Hefty

Du konsumerar mat för att ge energi till din kropp och din kropp förbränner kalorier när du gör dina grundläggande sysslor under dagen. Men när du tillbringar större delen av tiden sova, kan din kropp hålla stapla på de extra kalorierna, som så småningom skulle leda till viktökning. Enligt en studie, människor som sov under 9 timmar eller mer per dag regelbundet var mer benägna att bli överviktiga i ett spann på sex år än personer som inte gör det.

3. Det kan orsaka huvudvärk

Om du upplever konstant anfall av huvudvärk, det finns en god mängd möjlighet att du kan hänge sig åt alltför mycket sömn. Detta händer eftersom överdriven sömn negativt påverkar signalsubstanser i hjärnan, vilket i sin tur kan leda till problem såsom huvudvärk och smärta.

4. Det kan orsaka ryggvärk

Det låter kanske lite på sin plats, men sova för längre löptider kan orsaka ryggsmärtor och smärtor. Detta beror på att kroppen inte är gjord för att vara i en om ställning under en lång tid, utan det är tänkt att vara i rörelse. Liggande på sängen för länge kan leda till hållning frågor och ryggsmärtor.

5. Det kan Rota med din fertilitet

Slummer och fertilitet, har de något samband? Tja, om du planerar att bli gravid, kan det vara en klok sak att tänka på hur mycket tid du spenderar sova eftersom sova längre löptider kan försvåra din fertilitet genom att störa hormonbalansen och påverkar dygnscykler. I en av studierna konstaterades att kvinnor som sov nio till 11 timmar per dag var mindre bördig i jämförelse med kvinnor som slumrade i åtta eller färre timmar per dag.

6. Det kan orsaka Heart Strokes

Enligt en studie, hade det visat sig att människor som sover mer än 8 timmar per dag är cirka 50 procent högre risk att drabbas av stroke än människor som sov 8 eller färre timmar om dygnet. Därför kan längre insomningstid innebära en risk för en stroke. Snooze mindre att hålla hjärt slag i schack.

mentala effekterna

Bortsett från att påverka din fysiska välbefinnande, försov kan negativt påverka din mentala välbefinnande också. Här är några sätt försov kan påverka din mentala hälsa:

1. Det kan göra dig ängslig eller orsaka ångest

Ångest är när du oroa sig mer om saker och situationer än vad som krävs. Ibland kan det göra dig sömnbrist, men ibland kan det göra precis tvärtom. Det kan göra dig mer sömnig och groggy eftersom du kanske vill dra sig undan från verkligheten och tillbringa tid att sova.

2. Det kan orsaka depression

Försova kan påverka din serotoninnivåer, vilket i sin tur kan leda till symptom på depression eller andra sådana psykiska tillstånd. Därför sova de extra timmar kanske inte gör något trevligt att få ditt humör skyhöga, men det kan få dig att känna alla dystra eller dömd, så hålla reda på snooze-tiden.

3. Det kan orsaka minnesproblem

Försova kan fiol med ditt minne eller hur du kommer ihåg saker. Detta beror på att många timmars sömn på regelbunden basis kan påverka din kropps signalsubstanser, gör du glömsk.

4. Det kan orsaka sömnHangOver

När du sover mer, kan du uppleva fogginess eller tröghet. Dessa känslor kallas också en sömn baksmälla. När du upplever sådana symtom, kan det påverka hur du tänker eller agerar. För att vara mer alert och aktiv, att sova med måtta undvika försova illamående och andra sådana känslor.

5. Det kan orsaka bipolär sjukdom

Kan du tror att försova kan leda till bipolär sjukdom också? Tja, enligt en studie har det visat sig att människor som hade bipolära sjukdomar sov under långa löptider än som inte.

6. Det kan leda till irritabilitet och andra känslomässiga problem

Så tänkte du att extra snooze timme skulle ge dig en glad sinnesstämning, men du befinner dig alla grinig och irriterad. Tja, kan försov blanda med din hormonbalans gör dig oregelbunden och cranky.

Hur man kan stoppa dig från försova?

Om du har sovit bort till ära eller försova, det finns åtgärder som du kan vidta för att stoppa det. Här är några försov åtgärder som verkligen kan hjälpa.

  • Gör ett schema för din sömn och försöka hålla fast vid det.
  • Få en alarmklocka till undsättning och ange ett wake-up larm för att övervinna din försov sjukdom.
  • Utsätta sig för mer naturligt ljus och se till att ditt rum har starkt ljus också eftersom starkt ljus är mycket effektiva i att hantera försov symptom.
  • Ibland vissa mediciner recept kan orsaka detta problem. Du kan fråga din läkare att byta recept.

Dessa tips kan hjälpa dig att ta itu med försova frågor och även hjälpa till att hålla dem i schack. Även försova kanske inte är så vanligt i människor och detta tillstånd kan förekomma i endast två procent människor, om du tror att du har att göra med detta villkor, måste du agera snabbt och vidta korrigerande åtgärder. Fråga din läkare hjälp för densamma.