Vilka är de eteriska oljor som används för oral hälsa

Eteriska oljor är beprövade skatter få nya popularitet bland fans överallt. Dessa potenta vätskor är roliga och färska ingredienser som du kan anpassa för nästan alla munhygien behov. Som med alla DIY tandvård, gör din forskning och vara försiktig. Inte alla oljor är säkra att inta och vissa kan skada dig om den tillämpas direkt på huden. Eteriska oljor destilleras från växter och oftast säljs ovanligt, en ingrediens per flaska men du kan också hitta oljeblandning produkter. Liksom andra kosttillskott, inte Food and Drug Administration inte reglerar deras säkerhet och effekt.

Med hjälp av eteriska oljor för Oral hälsa

De i det naturliga hälsoområdet är oroliga för att farliga kemikalier i konventionella hälsoprodukter kan hindra naturliga kroppsfunktioner, särskilt det endokrina systemet. Attraktionen till att använda eteriska oljor inom tandvården är att de inte kan utgöra en sådan risk för kroppen.

Kanel, pepparmint, spearmint och tea tree eteriska oljor är alla tros vara antimikrobiella, vilket innebär att de dödar bakterier som orsakar smärta, sjukdom och förfall. Myrra olja är antimikrobiell och kan också lugna och läka gummin genom att öka blodflödet till vävnaden. Kryddnejlika olja är antimikrobiell och kan också hjälpa till bedövande smärta.

Eterisk olja Behandlingar

Även om varje person har unika tandvård behov, det är de tre viktigaste sakerna de flesta patienter bryr sig om: tandköttsproblem, karies och dålig andedräkt (stinkande andedräkt!) Nedan finns två enkla sätt att tillämpa den helande krafter av eteriska oljor till din munhälsa:

  1. Främja friskt tandkött och fräsch andedräkt med en eterisk olja munvatten. Använd 5-10 droppar av ditt val av oljor per en kopp vatten. Swish en matsked av blandningen på en gång och spotta ut som du skulle någon annan munvatten.
  2. Förebygga karies och bekämpa plack genom att sätta 2 droppar av en olja av ditt val på din tandborste. Borsta försiktigt och spotta ut överflödigt fett och saliv.

Bonus tips: Håll din tandborste ren (och därmed resten av munnen) genom att regelbundet placera den i en fjärdedel kopp peroxid blandas med en droppe av en eterisk olja. Låt det sitta i minst 10 minuter innan skaka bort det och lämna den på tork.

Används tillsammans med regelbunden tandborstning och tandtråd, kan eteriska oljor vara ett kraftfullt del av förebyggande munhygien rutin. Som alltid, se till att du kör allt från din tandläkare särskilt DIY ventures och mindre konventionella metoder.