Verrassende voordelen voor de gezondheid van de zoete aardappelen die u moet weten

Zoete aardappelen zijn erg lekker en voedzaam wortelgroenten. Ze zijn romig en zacht, waardoor ze de perfecte ingrediënt voor vele recepten maakt. Dit zijn de beste bronnen van veel vitaminen en mineralen, en zijn verpakt met riboflavine, thiamine, niacine, en carotenoïden. Ze bevatten ook veel medicinale voordelen en hulp bij bodybuilding.

Waarom zoete aardappel is goed voor je gezondheid

Hier zijn enkele voordelen van zoete aardappelen.

1. Voorkomt vitamine A-tekort

Zoete aardappelen zijn een geweldige bron van vitamine A, omdat ze grote hoeveelheden beta-caroteen bevatten. Beta caroteen wordt omgezet in vitamine A in onze lever, en elk molecuul beta-caroteen geeft aanleiding tot twee moleculen van vitamine A. Vitamine A is nodig voor het helpen van het lichaam bij het bestrijden verschillende infecties en bestand tegen infecties in de toekomst ook blijven.

2. Beheert Diabetes

Op de glycemische index schaal, zijn zoete aardappelen gecategoriseerd als laag naar hoog, aangezien zij het ontstaan ​​van insulineresistentie kunnen minimaliseren. Zoete aardappelen hebben een lage glycemische index, wat betekent dat ze vrij suiker in de bloedbaan heel langzaam, in vergelijking met de andere zetmeelrijke voedingsmiddelen.

Deze geleidelijke afgifte helpt bij het controleren van de bloedsuikerspiegel van individuen. Zo kan zoete aardappelen worden gebruikt om de bloedsuikerspiegel bij diabetici te reguleren. Zoete aardappelen hebben magnesium en vezels, die belangrijk zijn in het beheer en de preventie van diabetes zijn.

3. Vermindert stress

Zoete aardappelen hebben een hoog gehalte aan magnesium, wat een belangrijk mineraal voor het lichaam te laten functioneren. Een van de meest waardevolle voordelen van dit mineraal is dat het helpt om angst en stress te verminderen. Een tekort aan magnesium is verbonden met een hoger risico op stress, depressie en angst. Zo kan zoete aardappelen helpen om het magnesium niveaus vullen en te helpen bij de behandeling van depressie en angst-gerelateerde gedrag.

4. bevordert Anti-inflammatory Activity

Zoete aardappelen hebben een goede hoeveelheid vitaminen die grote anti-inflammatoire eigenschappen hebben. Bovendien heeft het een hoge concentratie choline. Choline is een veelzijdige voedingsstof en een van de voordelen is dat de bodys ontstekingsreactie vermindert, hetgeen resulteert in minder ontsteking.

Zoete aardappelen bevatten ook anthocyanen, die belangrijk zijn voor het voorkomen en verminderen van ontstekingen in de dikke darm cellen en het verminderen van celproliferatie in bepaalde kankercellen zijn. Daarom is de aanwezigheid van choline en anthocyanen in zoete aardappelen maken het een essentiële voedingsbron voor de voorkoming en vermindering van ontsteking.

5. Voorkomt, beschermt en beheert Cancer

Paars vruchtvlees zoete aardappel is vooral effectief in de bestrijding van kanker. De elementen in dit kan de groei van bepaalde vormen van kanker, zoals maagkanker, borstkanker en darmkanker te remmen. De hoge anthocyaninegehalten zijn de reden voor anti-kanker activiteit in borst- en maagkanker. Uittreksels uit de aardappel kan doden prostaatkankercellen, om ervoor te zorgen dat de kanker niet verspreid of te laten groeien naar andere delen van de prostaat.

6. Helpt om te waken Zweren

Een zweer ontstaat wanneer het ontstoken weefsel wordt uitgescheiden uit de huid of het slijmvlies, die zeer pijnlijk kan zijn. Het extract van zoete aardappel is goed voor de bescherming van gastro-intestinale weefsels uit-aspirine-geïnduceerde ulcera. Zo kan zoete aardappelen worden gebruikt bij het beheer en de behandeling van maagzweren.

7. minimaliseert het risico van cardiovasculaire ziekten

Complicaties zoals athérosclérose optreden als er oxidatie in het lichaam, wat kan leiden tot de ontwikkeling van vele hart- en vaatziekten. De extracten van zoete aardappelen bevatten een hoog niveau van polyfenolen, die oxidatie zal dus te onderdrukken en de risico’s van het ontwikkelen van hart- en vaatziekten te verminderen.

Het bevat ook oplosbare dieetvezels die sterk gekoppeld aan een vermindering van de kans op hart- en vaatziekten. Daarom anthocyanine, vezels, polyfenolen, en de hoge radicalen activiteit die aanwezig is in deze aardappelen zijn allemaal nodig in de strijd tegen hart- en vaatziekten.

8. Bevat antimicrobiële eigenschappen

Zoete aardappelen hebben een bepaalde hoeveelheid van antimicrobiële activiteit. De extracten van deze aardappelen bevatten antimicrobiële eigenschappen die vechten tegen de bacteriën die verantwoordelijk zijn voor de tyfus en longontsteking. Het vezelgehalte kan verminderen ook de ontwikkeling van door voedsel overgedragen bacteriën. Dit is de reden waarom zoete aardappelen worden gebruikt in de preventie en behandeling van verschillende vormen van bacteriële infecties en ziekteverwekkers.

9. Verbetert haar en huid

Zoete aardappelen zijn rijk aan vitamine A, C en E, wat geweldig is voor haar en huid. Vitamine E heeft de potentie om de haargroei en de dichtheid te verhogen bij personen die een hoog haren vallen. Dit komt omdat deze vitamine heeft antioxiderende eigenschappen die kunnen helpen om een ​​belangrijke oorzaak van alopecia oxidatieve stress te verminderen.

Vitamine C is populair voor dermatologische behandelingen en wordt gebruikt bij de behandeling van hyperpigmentatie en foto-aging. Vitamine C is nodig voor de synthese van collageen, hetgeen een belangrijke structurele eiwit van de huid. Het heeft ook anti-inflammatoire eigenschappen, en dus helpt bij huidproblemen zoals acne te beheren en bevordert de genezing van wonden.

10. spijsvertering

Het bevat een hoog gehalte aan vezels, die bekend is voor het verbeteren van de spijsvertering en de gezondheid van de darm. Het consumeren van zoete aardappelen kan de hoeveelheid vezels in het lichaam die nodig is om de normale spijsvertering te verhogen. Het kan ook helpen om constipatie, dat is een van de weddenschappen zoete aardappel voordelen voor baby’s te voorkomen.

11. reguleert de bloeddruk

Omdat ze rijk aan kalium en magnesium, zijn zoete aardappelen geconsumeerd bloeddruk. Hogere inname kalium leidt tot lagere bloeddruk en vermindert daardoor het risico op coronaire problemen of beroerte. Magnesium is een ander dieetcomponent dat hypertensie voorkomen door het verminderen van de bloeddruk.

12. Verhoogt Vruchtbaarheid

De hoge hoeveelheden vitamine A te maken zoete aardappel een van de beste groenten voor vrouwen in de vruchtbare leeftijd, omdat het helpt om de vruchtbaarheid te verbeteren. Vitamine A speelt een belangrijke rol in het verbeteren van de reproductieve prestaties, en zijn tekort kan leiden tot secundaire onvruchtbaarheid bij vrouwen. Deze aardappelen ijzer, dat is goed op de bevordering van de vruchtbaarheid bevatten ook. Daarom kan een toename van de inname van ijzer uit voedsel zoals zoete aardappelen helpen voorkomen secundaire vruchtbaarheid en de kans op ovulatory onvruchtbaarheid bij vrouwen te verminderen.

13. bevordert een betere Vision

De vitamine A aanwezig in zoete aardappelen helpt bij de verbetering van het gezichtsvermogen. Deze vitamine is belangrijk voor de vorming van verschillende pigmenten die verantwoordelijk is voor de absorptie van licht in de ogen. Het handhaaft de juiste structuur van het netvlies. Een tekort aan vitamine A zal leiden tot slecht zicht en kunnen ook blindheid veroorzaken. Een tekort is ook gekoppeld aan oogziekten zoals zweren van het hoornvlies, droogheid van het hoornvlies, en het bindvlies. Vitamines A, C en E zijn goed in het bevorderen van een betere visie en het voorkomen van problemen in de ogen.

14. Helpt bij Weight Management

Zoete aardappelen bevatten fermenteerbare en oplosbare vezels die het lichaam een ​​zelfdragend en natuurlijk mechanisme bieden om gewicht te regelen. Voedingsvezels zoals pectine zijn effectief in het verminderen van de inname van voedsel en verhoging van de activiteit van de lichaamseigen hormonen. Dus verhoging van de consumptie van zoete aardappel leidt tot hogere vezels inname, wat leidt tot lagere lichaamsgewicht. Daarom, zoete aardappelen om gewicht te verliezen zijn een uitstekende keuze.

15. Verbetert Geheugen

Zoete aardappelen bevatten anthocyaan, die eigenschappen bezit om het geheugen te verbeteren. het antioxidant sterk verbeteren geheugen.

Hoe te kiezen en zoete aardappelen?

Wanneer u een zoete aardappel te halen, eerst een kijkje nemen op de huid en zien of alles heeft dezelfde kleur zonder enig teken van kraken of verval. Geef de aardappel een beetje squeeze, en als het squishy dan is het een teken van rotten. Nadat u de aardappelen mee naar huis nemen, bewaar ze in een mooie plek als een mand op de pantry of het aanrechtblad. Je moet ze blijven koel en droog en gebruik ze binnen een paar weken.

Zijn er enige bijwerkingen of Eating zoete aardappelen?

De meeste mensen kunnen zoete aardappelen tolereren. Toch zal de grote hoeveelheden oxalaten problemen bij mensen die gevoelig zijn voor de vorming van stenen in de nieren veroorzaken.