Varför Kolesterol är inte alltid dåligt – Vad du bör veta om kolesterol

Enligt National Center for Health Statistics vid Center for Disease Control and Prevention, några av de vanligaste hälsofrågor som världen står inför idag är hjärtsjukdomar, cancer, stroke, AIDS, diabetes, lunginflammation / influensa, kronisk lungsjukdomar (astma, bronkit), och spädbarnsdödlighet. Neurologiska sjukdomar såsom autism spektrum, ADD och ADHD, bipolär syndrom och schizofreni är bara den senaste i en lång sikt av potentiellt livshotande sjukdomar som människor (och deras husdjur) har ställts inför sedan modernisering av jordbruket och livsmedelsbearbetningstekniker avancerad oss ​​in i 20-talet.

De flesta moderna sjukdomar till följd av kronisk inflammation, inte den typ som uppstår när du är skadad och skada synen börjar svälla, men den typ som anställer stor förödelse på cellnivå i kroppen hos de flesta människor varje dag. Låg immunsvar på grund av bristande näringsstöd inte tillåter kroppen att skydda och läka sig själv.

Vad är kolesterol?

Kolesterol är en fet substans som produceras av levern som utför eller assisterar i tusentals kroppsfunktioner, såsom byggnadscellmembran, nervskidor, och mycket av hjärnan. Det är viktigt att hormonproduktionen och metaboliserar alla fettlösliga vitaminer som vitamin A, D, E och K, bland annat. Utan den skulle du dö.

 • LDL, lågdensitetslipoprotein, är känd som den onda kolesterolet. LDLs plocka upp kolesterol från levern och leverera den till cellerna.
 • HDL, high-density lipoprotein, är känd som det goda kolesterolet. HDLs avlägsna överskott av kolesterol från blodet och ta den till levern.
 • Din kropp gör sin egen kolesterol men har förmågan att nedreglera om den känner för mycket kolesterol i blodet. När du minska din konsumtion eller ta droger för att minska kolesterol, din kropp upp-reglerar produktionen. Den försöker att göra mer för att kompensera för vad som saknas.
 • Dietary cholesterol (kolesterol från livsmedel) kan endast erhållas från animaliska produkter.

Trots tidigare medicinsk och farmaceutisk konsensus emellertid nya studier som visar att dietary cholesterol faktiskt kan stoppa inflammation, förhindra blodproppar från att bildas, stödja immunsystemet, och förhindra sjukdomsorsakande mutationer i celler.

 • Länder med högre genomsnittlig kolesterol har mindre hjärtsjukdom
 • Populära statiner inte lägre kolesterol, de sänker inflammation (orsakas vanligen av blodsockertoppar)
 • 2004 National Cholesterol Education Program riktlinjer har utvidgats till att rekommendera att människor som inte har en hjärtsjukdom bör ta statiner för att förebygga hjärtsjukdom (8 av experterna 9 panel hade läkemedelsindustrin band).
 • Personer med lägst kolesterol när de blir äldre löper störst risk för kognitiva funktionsnedsättningar, demens och hjärna degeneration, hjärtsjukdomar och död.

Sikta på hög HDL och låga triglycerider

Triglycerid är namnet vi ger till fettsyrorna när de cirkulerar i blodomlopp. Höga nivåer är en dålig sak och orsakas huvudsakligen av kroniskt högt kolhydratintag från spannmål och baljväxter.

 • För att nå en högre nivå av HDL, se till att minska dina källor av omega-6 fetter, främst från industriellt bearbetade vegetabiliska fröoljor, men också från ett överskott av nötter.
 • Ta en god kvalitet fiskolja dagligen är ett bra sätt att öka omega-3 fettsyror.
 • Mättade fetter kommer också att höja det goda HDL. Tänk kokosolja, ister, smör och nötkött talg.
 • Skär socker, spannmål och raffinerade kolhydrater och äta fett, kött och äggulor.

Kolesterol och hjärtat

Med hjärtsjukdom är högst upp på listan över moderna sjukdomar är hjärt diet teori ett bra ställe att börja titta på sambandet mellan kolesterol och hjärtsjukdomar. Den moderna hypotes om hjärtsjukdomar förutsätter att en kost rik på mättat fett och kolesterol bidrar i hög grad till hjärtsjukdomar. Statistiken varierar beroende på källa och påverkas av ålder, ras och kön, men de befintliga förslag om hjärtat och diet antar kolesterol som orsakssamband för tilltäppta artärer som leder till hjärtsjukdomar.

Koronar hjärtsjukdom (CHD) är en term som omfattar en mängd olika tillstånd inkluderande uppbyggnad av plack inom väggarna i artärerna som förser hjärtat, inflammation och ett sammanbrott av driften av hjärtmuskeln, och högt blodtryck. I början av 20-talet var de flesta hjärtsjukdomar orsakas av infektion och immunsystemet kompromiss. Hjärtsjukdom var sällsynt och bidrog till att endast 8% av alla dödsfall. Med upptäckten av antibiotika, hade denna orsaken till hjärtsjukdomar praktiskt taget eliminerats.

 • Idag står hjärtsjukdom för mer än 45% av alla dödsfall
 • 75% av människor som har hjärtattacker har normala kolesterolnivåer

Kolesterol och hjärnan

Kolesterol har fått ett dåligt rykte under de senaste 50-60 åren. Kan det vara så att de studier som gjorts på kolesterol är vilseledande, även till de forskare som utfört dem? De senaste studierna och några av de ledande experter på hjärnans plasticitet och hälsa visar oss att kolesterol är inte dåligt; Det är faktiskt något den mänskliga hjärnan behöver.

25% av kolesterol i vår kropp finns i hjärnan. Det fungerar för att underlätta membranfunktion och är råvaran för att göra progesteron, östrogen, kortisol, testosteron och vitamin D. När vi tänker på antioxidanter, vi tänker på färggranna bär och gröna bladgrönsaker, men kolesterol fungerar också som en antioxidant.

 • En studie (1) visade att minnesfunktion var bäst i försökspersoner med de högsta totala nivåer av kolesterol och LDL-kolesterol i synnerhet.
 • Vissa studier fann ett samband mellan demens och låga nivåer av kolesterol.

Inflammation är roten till problemet

Förhöjda serumnivåer av kolesterol är ett symptom på underliggande problem i kroppen, inte orsaken till problemet, som är inflammation. Kolesterol skickas till artären för att läka inflammation. Om det lyckas, allt återgår till det normala. Om inflammationen inte avtar, är mer kolesterol skickas och börjar samlas runt artären som ett band stöd. Detta är hur plack börjar bildas.

Den verkliga orsaken till inflammation är höga nivåer av insulin, en reaktion till överskott av kolhydrat / raffinerade sockerkonsumtion som skapar spikar blodsocker. Transfetter och industriellt förädlade vegetabiliska fröoljor också orsaka inflammation. Vi egentligen bara ser några negativa effekter av LDL när det blir oxideras av fria radikaler. En kost rik på antioxidanter (grönsaker och frukter) och låg på kolhydrater kommer att minska faktorer oxidation i kroppen.

Natural Health: Understanding Food

Vissa forskare trend mot en tro på att livsstil, inklusive mat, påverkar och styr en jättestor 95% av vår totala tillstånd. Enligt Weston A. Price Foundation, följande är de politiskt korrekta kostråd för närvarande på modet:

 • Undvik mättat fett
 • Limit kolesterol i livsmedel
 • Använd mer fleromättade oljor
 • Skär ner på ägg eller äter bara äggvitor
 • Ät magert kött och begränsa rött kött
 • Dricka lättmjölk och massor av den för att få nödvändiga kalcium
 • Begränsa konsumtionen av fett till 30% av kalorier
 • Ät 6-11 portioner av korn per dag
 • begränsa salt
 • Ät minst 5 portioner frukt och grönsaker per dag
 • Välj mer proteinrika sojaprodukter över animaliskt protein

Faran med dessa moderna riktlinjer är att de rekommenderade begränsningarna har fastställts baserat på livsmedel som är färdigförpackade, uppblandat och modifierade, innehåller konstgjorda kemikalier och hög majssirap och konstgjorda sötningsmedel, som alla kan orsaka inflammation. Detta ledde till antagandet att det är typ av mat som orsakar problem, utan någon tanke ges till industriell bearbetning.

Låt oss ta en titt på dessa samma mat från ett annat perspektiv.

 • Mättade fetter : tillhandahålla cellmembranintegritet och öka kroppens förmåga att använda essentiella fettsyror. De skyddar levern och är den föredragna mat för hjärta och hjärna. De orsakar inte hjärtsjukdom. Studier som visar annars inte ta hänsyn till de förädlade kolhydrater intas av försökspersoner.
 • Kolesterol : bidrar till styrkan i tarmväggen och hjälper spädbarn och barn utvecklar en frisk hjärna och nervsystem. Livsmedel som innehåller kolesterol innehåller även andra näringsämnen. Endast oxiderat kolesterol bidrar till hjärtsjukdomar. Mjölkpulver och pulveriserade ägg innehåller oxiderat kolesterol och pulveriserad mjölk tillsättes till 1% och 2% mjölk.
 • Fleromättade : är nya människans kost på grund av modernisering och mekanisering. De bidrar till inlärningssvårigheter, tarmproblem, hjärtsjukdomar, cancer och autoimmuna sjukdomar, bland annat.
 • Grassfed rött kött : är en rik källa av näringsämnen, inklusive vitaminer B12, B6, zink, fosfor, karnitin och coenzym Q10 som skyddar hjärtat och nervsystemet.
 • Ägg : ger utmärkt protein och många viktiga fettsyror som bidrar till hälsa i hjärnan och nervsystemet. Ägg substitut har visat sig orsaka snabb död hos försöksdjur.
 • Lowfat och fettfri mjölk : saknar fettlösliga vitaminer som behövs för att tillgodogöra sig protein och mineraler i mjölken själv. Konsumtion av fettsnål mat (livsmedel som har haft fettet avlägsnats, inte livsmedel som är naturligt låg fetthalt) kan leda till utarmning av vitamin A och D.
 • 30% av kalorier som fett : är alltför låg för de flesta människor och kan leda till lågt blodsocker och trötthet. Traditionella dieter innehöll 40% till 80% av kalorierna från fett, mestadels från animaliska ursprung. Skillnaden var att djuren inte pumpades med steroider, hormoner, antibiotika, och laden bekämpningsmedel bearbetat foder. Gifter lagras i fettvävnaden hos djur (inklusive människan), så en ren djur kommer att innehålla rent fett.
 • De flesta spannmålsprodukter : är tillverkade av vetemjöl som har bearbetats och raffinerad, blekt och avskalade, lämnar den saknar näringsämnen. Moderna vete är en hybrid, som innehåller nyare proteiner som nu tros utlösa inflammatoriska svar, näringsbrister och tarmproblem inklusive celiaki.
 • Salt eller natrium : är avgörande för matsmältning och assimilering. Cellerna behöver både kalium på insidan och natrium på utsidan för att upprätthålla god balans och funktion. Många livsmedel innehåller naturligt förekommande natrium och bör inte undvikas. Vagga eller mineralsalt (bordssalt) innehåller en högre andel av natrium till kalium. Bordssalt har haft alla mineraler avlägsnats utom natrium och kalium. Havssalt innehåller en högre procentandel av kalium till natrium.
 • Frukt och grönsaker (växter) : får i genomsnitt 10 ansökningar av bekämpningsmedel under deras växande och lagring livstid. Tvätta producera ordentligt eller äta ekologiskt odlade livsmedel.
 • Moderna sojaprodukter (en annan hybrid) : blocket mineralabsorption, inhibera proteindigerering, tryck sköldkörtelfunktionen, och innehåller potenta karcinogener.

Så hur gör vi känslan av livsmedel som är tillgängliga för oss? Ät mat i sin mest naturliga tillstånd och njuta av varje del av den inklusive kolesterol och fett från friska djur. Hålla sig borta från den bearbetade, färdigförpackade, framställd stuff. Gå organisk och gräs utfodras om du kan och inte oroa sig för att räkna kalorier. Äter för att leva!