Vad du bör göra om du vill vakna upp tidigt på morgonen

Vakna upp tidigt har visat sig inte bara vara produktiva men bra för känslomässiga och fysiska välbefinnande. Theres något mystiskt om stigande vid gryningen och börjar dagen precis lagom. Du får plats i en mycket mer tid, göra mer, och när klockan 8 strejker är du värmas upp och redo att möta dagen. Och vetenskapen inte säga att hur du startar dagen skär ut hur resten av dagen ser ut. Lets utforska mer om varför du ska vakna tidigt nedan.

Varför är det bra att vakna tidigt?

Har du hittat dig själv ont om tid eller alltid kör av klockan? Kanske har du alltid velat träna och komma i form men finner ingen tid eftersom du vaknar sent och gå direkt till jobbet. Med våra liv blir mer upptagna av dagar, är det en god idé att vakna tidigt eftersom det låter dig få lite personlig tid.

Tänk på det som ensam tid med dig själv för reflektion, kreativt tänkande och bli mer produktiva. Tyvärr skapar nya vanor är inte lätt. Det tar arbete och engagemang. Men vi kan hjälpa dig med tips och tekniker som kommer att göra din övergång till en early bird lättare.

Bästa sätt att vakna upp tidigt på morgonen

Här är några av de bästa sätten att vakna tidigt i morgon-

1. Bli av med gardiner och Ögonbindel

Om du sover med ett fönster i närheten dig i ditt sovrum, eller det är nära till huvudet, är det bästa sättet att vakna tidigt att börja bli av gardinerna. Detta kanske låter klyscha, men det fungerar varje gång. Så snart dagsljus träffar kroppen på morgonen, signalerar det dig att vakna upp. Få upp och få ut så fort du öppnar dina ögon, inga ursäkter.

2. Practice QiGong

Qi Gong är konsten att odla och cirkulerande Chi i kroppen. Om du tar en titt på Morning Qi Gong, kommer du att märka att de föryngra och uppdatera dig. det är mycket bättre än koffein och gör sig av med morgon crankiness. inte på gymmet nästa gång du vaknar. Göra en del Qi gong, och du kommer att hitta dig själv dreading mindre och vakna upp tidigt varje dag.

3. Börja med något roligt

Om du vill vakna upp tidigt och inte trött, måste du börja dagen med något roligt. Detta kan vara journalföring i en anteckningsbok, göra konst, lyssna på musik, eller gosa med din flickvän i sängen. Nya vanor bygger på grunden för lycka och njutning. När allt kommer omkring, varför skulle du hålla fast vid något om det inte var roligt i det långa loppet? Detsamma gäller för att vakna upp tidigt.

4. Ställ Två Larm

Ställ in ett alarm på din Fitbit eller i närheten av din säng inom räckhåll och en annan lite långt borta. Se till att theres en 15 minuters mellanrum mellan två av dem. Vad detta innebär är det hjälper dig att vakna upp försiktigt och inte möta morgonen grogginess. När du vaknar på det första larmet, börja med att göra något roligt som att läsa eller stretching i sängen. När den andra larmet går, vakna, tvätta ansiktet, och gör dig redo att börja dagen. Du behöver inte känna skuld heller och det är lätt att hålla sig till. Med övning kommer du vaknar tidigt utan larm.

5. Ha en Varför

Din varför är din viktigaste skälet för att vakna upp tidigt utan larm. Har en anledning bakom varför du gör detta. Är det för att du vill spendera mer tid med din familj eller lära sig en ny färdighet? Eller för att du vill utveckla dig själv och öka din karriär genom att lära mer? Ett fartyg utan en destination går ingenstans. Samma sak gäller för mastering hur att vakna tidigt och utvilad.

6. Planera din fritid

Några av er kanske redan vara produktiv på vardagar och kan fråga: Vad punkten vakna upp tidigt på helgerna? Tja, det är där fritiden kommer in. Tänk på din favorit hobby eller vad du vill bli bättre på. Det är vad helgerna är avsedda för. Tänk på att för en minut och planera dina helger till den punkt du är upptagen och inte undra.

7. arbete på Detaljer

När du vaknar tidigt, och du är kvar med så mycket ledig tid, kan det bli skrämmande. Du kan även få frestas att träffa snooze-knappen. Det är därför vi talat om din stora varför. Men i detta sammanhang talade om din lilla whysna. Börja med att fundera över vad du vill göra när du vaknar.

Kommer du borstar tänderna, träna några minuter och gå över till kontoret? Eller tillbringa tid att läsa och en stund med din familj och sedan arbeta. Schematidslucka eller hur mycket tid du vill ska spendera på dessa mikro uppgifter och få till det tills det känns lättare varje dag.

8. Förvara elektroniken

använd inte din Smartphones, bärbara datorer eller tabletter en timme före sänggåendet. Ge bort dem till någon annan och inte bry letar efter dem. inte slå på dem och hålla dem långt borta, utom räckhåll för ditt sovrum.

9. Det är också Mental

Att vakna upp tidigt är vår naturliga konstruktion som människor, men med allt surr i världen, kan något så intuitivt känns onaturligt. Påminn dig själv om fördelarna med att vakna upp tidigt och hur det är din naturliga tillstånd. Dra om ditt sinne med positiva tankar, agera på dem, och fortsätta att upprepa detta steg för att förändra ditt liv.

10. Lita på ditt husdjur

Om du älskar att ta ditt husdjur på promenader, är det dags att ta deras hjälp med att vakna upp tidigt. Mata ditt husdjur tidigt på morgonen och påminna dem om att varje dag. Om du missar en enda dag eller inte vakna tidigt, kan du vara säker på att de kommer att vara på dig som de säkerhetsöverträdelse utlöser.

11. Få en Account Partner

Att hitta nya vänner som vaknar tidigt eller bo nära ditt hem är ett utmärkt sätt att få bollen i rullning. Gå ut för tidig träning eller promenader med den vän och be honom / henne att knacka på din dörr om det någonsin ser ut som du kommer att missa en dag. Detta fungerar som en charm.

12. Prova polyfasiskt Sleeping

Detta är för dem som vill vakna tidigt plus sover mindre, utan att offra kvaliteten på kursen. Vanligtvis sover hela världen för 8 timmar per dag. Du har fyra stadier av sömn och två villkor som kallas Slow Wave Sleep (SWS) och Rapid Eye Movement (REM). Din sömn ligger i REM fas. Du kan prova spaltning din sömn eller dela din 8-timmars cykel i tre delar. Sex timmar på natten, och fyra 30-minuters power naps under dagen. Bara slå upp termer som bifasiska eller Everyman sömncykler och Du kommer att få idén.

13. inte gå kalla Turkiet

Ha realistiska förväntningar, där ändra din sömn schema är berörda. inte gå cold turkey från dag 1. Det brukar en full fyra till fem dagar att vänja sig vid den nya rutin men går igenom att förändring är en helt annan historia. Ge dig själv tid, ha tålamod och ändra ditt schema genom att trycka tillbaka din väckningstiden i steg om 10 minuter med några dagar (tills du når ditt mål väckningstiden).

14. Optimera vad du äter

Din kost påverkar hur du känner innan du somnar och efter uppvaknandet. Hoppa över koffein och gå för örtteer. Ät mer frukt, grönsaker, nötter och frön, och få din protein från magert kött. Ekologiska livsmedel är också bra. Ju renare du äter, desto mer disciplinerade Du kommer att vara. Och ju mer disciplin och viljestyrka du odla, desto lättare blir det att skapa nya vanor – som att vakna upp tidigt. det är en positiv kedjereaktion av slag.

15. vara konsekvent

När du börjar vakna upp tidigt, vara konsekvent och hålla fast vid det. Inga ursäkter. Det spelar ingen roll om det är en helgdag, semester eller särskild händelse. Du har arbetat för det, och nu du inte vill att spola ner det i toaletten. Kom ihåg varför du började vakna upp tidigt på första plats och bo åtagit sig att dina skäl. Ditt sinne och kropp kommer att tacka dig i det långa loppet. Du kan satsa på det.

Att vakna upp tidigt är som att bygga en ny vana. det handlar om att stanna sann mot dig själv och vara ärlig och engagerad. Även om ovanstående tips och tekniker kommer att hjälpa, måste du ha ett sug förändras. Eller viljan att gå framåt. När du har lust att bränna inuti dig, är dessa verktyg och tekniker sedan lägga på bästa sätt. Och kom ihåg – det tar tid. Det brukar ske över en natt så ge dig själv lite utrymme och vara varsam när du först börjar. Och glöm inte att låta oss veta hur det går.