Vad din kondition instruktör vill att du ska veta, men kanske inte berätta

Varje personlig tränare eller lämplighet instruktör har en berättelse om något som de önskar en klient eller klass deltagare skulle göra annorlunda såsom användning deodorant, borsta tänderna, eller bära en mer stödjande behå.

Personlig hygien och garderob fel åt sidan, skulle en hälsa och fitness professionella insider perspektiv hjälpa dig att prestera bättre och få fler resultat och nöje av din träning. Här är fyra upplysningar som din personliga tränare eller fitness instruktör vill att du ska veta, men kanske inte komma rätt ut och säga.

Inte för sent om du kan hjälpa det

Du kanske tror att smälla i en fitness klass 10 eller 15 minuter efter att den har startats, eller anländer till ett träningspass väl försenat, är ingen stor sak eftersom bara du missar, eller hur? Det handlar inte bara om dig, dock.

Din senfärdighet i gruppträning är störande för andra människor i klassen och störande för instruktören. Plus att du inte får korrekt värma upp, vilket kan försvåra din prestation och öka risken för skador. Detta är vad som går igenom din instruktör åtanke när du glider in sent.

Även om du fortfarande få att värma upp när du är sen till en personlig-träningspass, det är inte perfekt. Din tränare troligen hade ett program utstakad för vad tilldelade tiden du skulle vara tillsammans. När du oväntat dyker upp sent, har din tränare antingen räkna ut i farten hur man täcka program på kortare tid eller psykiskt rusning för att komma upp med en modifierad plan.

Din ansiktsuttryck säger allt

Kräver mer från kroppen än den används för att göra kan känna sig obekväma, men det är hur du framsteg med fitness. Ändå ibland klienter och fitness deltagare försöker undvika obehag av kraftig motion genom att gå igenom hela proceduren i en rörelse utan att egentligen driver själva. Gissa vad? Tränare och instruktörer är väl medvetna om.

Lyckligtvis många kunder / deltagare uppvisar en tydlig och omedelbar berätta om deras verkliga ansträngning: ansiktsuttryck. När människor arbetar hårt och är inriktade på en övning, kan du se det på deras ansikten, de ser ut som de koncentrerar, och de kan grimas eller grus sina tänder. Utbildare / instruktörer söker ledtrådar som dessa för att avgöra om du går för det, fejkar det eller helt enkelt behöver mer av en utmaning.

Om det inte känns rätt, tala

Med ovanstående sagt, ingen tränare eller instruktör vill att du ska grin och bära det när något inte känns rätt eller helt enkelt smärtsamt. Det finns en skillnad mellan att utmana dig själv och skada dig själv. Om en tränare ber dig att göra en övning som känns fel för din kropp eller som om du kommer att göra skada, säga något. I ett gym klass, ändra vid behov och sedan låta instruktören veta efter klass så att du kan diskutera alternativ för nästa gång.

Energiflöden i båda riktningarna

Som en kund eller klass deltagare du sannolikt uppskatta en personlig tränare eller fitness instruktör med god energi – det hjälper dig att bli motiverad för träningen! Men flödet av energi går åt båda hållen, och detta är vad hälsa och fitness proffs vill du veta.

En kund som klagar ständigt eller alltid mopes runt gym kommer så småningom att zappa en tränare energi. Fitness klass deltagare som verkar helt unenthused göra samma sak med en instruktör. Även om det är en hälso-och fitness professionellt jobb att ställa en optimistisk ton för träningen, en klient inställning kan antingen höja eller hindra den totala upplevelsen.