Totul despre laptele matern: cum să pompa – când să înceapă – cât de mult timp pentru a utiliza

Cu mamele din ce în ce în ce mai conștienți cu privire la îngrijirea copiilor lor, în orice mod posibil, dar fără a compromite cariera lor, unul esențial în sac fiecare nou mama este o pompa de san. Acest lucru este, de asemenea, foarte benefic pentru mamele care suferă de probleme de lactație, sau pur și simplu doresc să includă, de asemenea, partenerul lor și membrii familiei în procesul de hrănire a copilului. Ușor disponibil în mai multe tipuri diferite, de san nu pompa ajuta doar hrăni copilul atunci când mama nu este în jur, dar au multe alte beneficii prea. Citiți în continuare pentru o prezentare generală a acestui dispozitiv inteligent.

Ce este o pompa de san?

O pompa de san este o mașină care imita actiunea de aspirare a unui copil pentru a ajuta exprima laptele matern. Se compune dintr-un -falangă sân sau scut, care se fixează pe mamelon, o pompă care este acționată fie manual, fie prin energie electrică, și o sticlă în cazul în care laptele exprimat colectează.

Când pot începe să utilizați o pompa de san?

Puteți alege să începeți să utilizați o pompă de aspirație lapte imediat ce copilul se naște în cazul în care există probleme medicale care vin in calea de asistenta medicala. Copiii prematuri care consideră că este dificil de a pricepe, multipli, sau copii cu nevoi speciale pot necesita, de asemenea, de pompare devreme. Cu toate acestea, în cazul în care alăptează progresează bine, medicii recomandă de așteptare de la una până la trei săptămâni înainte de introducerea sticlei, pentru a evita confuzia mamelonului.

Ce este o pompa de san folosit pentru?

Folosit pentru exprimarea laptele matern, o pompa de san este important nu numai pentru mamele care doresc să se întoarcă la locul de muncă sau de a lua o pauză de la care alapteaza, dar, de asemenea, ajută la menținerea sau chiar creșterea ofertei de lapte. De ce pompa de san este folosit: Pomparea stimulează producția de lapte și este o soluție eficientă pentru mamele care se confruntă cu probleme de lactație. O pompa de san alleviates disconfortul cauzat de sani umflati prea.

Cum să utilizați o pompa de san?

Noțiuni de bază cu pompa de san este la fel de ușor ca unul-doi-trei! Pur și simplu loc scutul de san peste mamelonului, si pompa pentru a începe exprimarea. Dacă utilizați un motor electric sau o pompă de baterii, acest lucru implică pur și simplu de a porni aparatul, dar dacă utilizați o pompă manuală, va trebui să-l pompa manual.

Sfaturi pentru a pompa de san lapte

Iată câteva sfaturi care vă va ajuta în pregătirea pentru a pompa laptele matern:

 • Relaxați-vă: Găsirea unui loc liniștit pentru a vă relaxa ajuta încuraja lasa-jos
 • Masaj: Un masaj de san rapid, aplecandu pentru a lăsa gravitația să facă partea sa, sau comprese calde ajuta să începeți
 • Investește într-un sutien de pompare hands-free: Acest sutien deține pompa în loc lăsându-vă liber pentru a citi o carte, text sau chiar funcționează pe computer. Unele mame face chiar propriile lor sutiene fără mâini prin tăierea găuri într-un vechi sutien de sport sau atașarea de benzi de cauciuc la un sutien care alăptează
 • Start la cea mai mică setare: Când se folosește o pompă electrică, asigurați-vă că nu începe de la cea mai mică valoare și de a crește treptat pe măsură ce te confortabil

Când să Express lapte matern de mână și Cum o faci?

Dacă preferați să alapta, și numai ocazional simt nevoia de a exprima lapte, pompare laptele matern manual poate fi opțiunea potrivită pentru tine. Iată cum se face:

 • Spălați-vă pe mâini: Bebelușii sunt sensibile, și este important să se mențină igiena în orice moment
 • Masaj: Un masaj de san delicat sau un ajutor prosop cald stimula lasa-jos, ceea ce face mai ușor să-și exprime lapte. Ai putea chiar să se aplece înainte lasa gravitatea ajutor
 • Obținerea poziția corectă: Folosind degetul mare și degetul arătător, formează o C aproximativ un inch in spatele areolei
 • Express: Apăsați degetele spre peretele toracic și de a folosi o mișcare ușor de rulare pentru a exprima lapte
 • Depozitarea: colecta laptele exprimat într-o sticlă curată pentru stocarea

Cât de mult pentru a pompa de san lapte?

Cât de mult pompa depinde în principal de cât de mult consumă o mica ta. Nu este întotdeauna necesar pentru a pompa în exces, așa că nu te îngrijorat în mod nejustificat, dacă sunteți în imposibilitatea de a pompa în cantități mari.

 • Nu există nici un set de reguli cu privire la cât de des ar trebui să pompa laptele matern. Pompare laptele matern depinde în primul rând de cât de vechi copilul tau este. De-a lungul unei perioade de timp, cantitatea de lapte pe care poate pompa crește treptat
 • Cât de mult doriți să pompa, de asemenea, depinde de modul în care sanii tai se simt după ce ați pompat.
 • Cât de mult ai nevoie pentru a pompa va depinde și de cât de mare glandele de luare de lapte sunt. Amintiți-vă că dimensiunea glandelor este diferită de dimensiunea sanilor
 • O pompa buna poate pompa ambii sâni în aproximativ 20 la 30 de minute, dacă ai lăsat în jos repede
 • Cu practica continua, va fi capabil de a pompa mai mult lapte, ca sanii tai sunt modificate pentru pompa si da lapte de calitate
 • Păstrați o diferență semnificativă de timp între două sesiuni de pompare pentru a se asigura că veți obține cantități similare de lapte.
 • Este mai important să știi cât de mult lapte copilul devine în perioada de timp de 24 de ore și nu pe hrănire

Nu există nici o singură regulă cu privire la cât de mult lapte matern pentru a pompa. Deci, pompa de lapte matern la propria comoditate și în funcție de nevoile copilului. Nimeni nu știe corpul tau mai bine decât tine.

Cum de a păstra laptele matern?

Depozitarea laptelui matern poate fi destul de dificil, deoarece conținutul de grăsime al laptelui este în curs de schimbare în mod continuu. Primul lucru pe care ar trebui să fie atent cu privire la laptele se întâlnește cu dumneavoastră. Acest lucru vă permite să știi când ai pompat laptele și de a folosi cel mai vechi primul.

 • Puteți stoca laptele matern într-un recipient de plastic sau sticlă, care este strâns aer, să-l păstrați în stare proaspătă pentru o perioadă mai lungă de timp
 • De obicei, pompa vine cu un recipient de depozitare, cu o scală de măsură, permițându-vă să stocați lapte în funcție de consumul copilului tau
 • Laptele poate fi depozitat în congelator pentru o anumită perioadă, în funcție de temperatură, deși este mai bine să vă asigurați că copilul consumă lapte în perioadele anterioare, deoarece cu timpul, diminueaza sale valoare nutritivă

În cazul în care pentru a păstra laptele matern după pompare?

Pomparea lapte de la sânii devine o ușurare atunci când știi că nu este stocat lapte în congelator. Nu trebuie să păstreze în curs de fiecare dată. Acest lapte poate fi păstrat sub formă proaspătă de două săptămâni până la douăsprezece luni. Cu toate acestea, rețineți următoarele pointeri în minte atunci când o depozitați.

Cum să Freeze dezghet laptele matern?

Timpul este o constrângere majoră în congelare și decongelare laptele matern. Dacă laptele dezghetat nu se consumă în decurs de 24 de ore de refrigerare sau după 1 oră la temperatura camerei, se va strica. Un dezavantaj cu privire la laptele decongelat este că nu poate fi înghețat din nou. Următoarele ar trebui să vă păstrați laptele proaspăt și de bună calitate.

1. Laptele matern Congelarea

 • În timp ce congelare, amintiți-vă să-l păstrați în containere în conformitate cu porțiunea potrivita pentru copilul tau. Dacă 50 ml este consumat per aport, se păstrează în mod corespunzător. Acest lucru vă ajută să vă asigurați că nu deșeuri de lapte.
 • Nu se congela, în recipiente de la care nu se poate dispune cu ușurință. Acest lucru nu numai bătaia de cap, dar, de asemenea, permite impuritățile să se infiltreze în.

2. Dezghețarea laptele matern

 • Întotdeauna amintiți-vă că laptele trebuie să fie decongelate și nu fierte. Țineți recipientul care are laptele în ea sub apă caldă până când ajunge la o temperatură adecvată.
 • De asemenea, puteți lăsa să dezghețați în compartimentul principal peste noapte și folosiți-l la temperatura camerei a doua zi.
 • Nu folosiți cuptorul cu microunde pentru dezghetarea sau incalzirea, deoarece ucide substantele nutritive din lapte. Zonele fierbinți se pot dezvolta, de asemenea, scăderea calității laptelui.

3. Cât timp poate fi depozitat laptele matern?

 • Dacă depozitați laptele în secțiunea congelator frigiderului, acesta va rămâne în stare proaspătă pentru un maxim de două săptămâni. Cu cât mai repede se poate utiliza acest lapte, cu atât mai bine este.
 • Unele frigidere au un compartiment separat, ca un congelator. Deoarece aceasta este deschis mai rar, iar la 0⁰ F, păstrează lapte proaspăt timp de trei până la șase luni.
 • congelatoare, comparativ, păstrează laptele proaspăt cel mai lung. Acesta poate fi păstrată timp de maxim douăsprezece luni.
 • Cu toate acestea, dacă vă place laptele să fie proaspete și consumate într-o zi, Centrul de Control si Prevenirea Bolilor sugereaza ca cel mai bun mod de a stoca laptele matern este la temperatura camerei, timp de sase pana la opt ore