Top 7 eteriska oljor för ångest

Eteriska oljor har funnits i århundraden, går tillbaka så långt som bibliska dagar då Jesus smordes med rökelse och myrra på hans födelse. De har använts sedan urminnes tider i olika kulturer, inklusive Kina, Egypten, Indien och Sydeuropa. Vissa eteriska oljor har även använts till de döda som en del av balsameringsprocessen. Vi vet detta eftersom rester har hittats i gravar över 2000 år gammal! Eteriska oljor är också vanliga i aromaterapi, som framfördes av den franska kirurgen Jean Valnet, som lärt sig att eteriska oljor kan hjälpa behandla soldater under andra världskriget – en tid då mediciner var knappa.

Det fina med eteriska oljor är att de är naturliga, utvinns från blommor, blad, bark eller rötter av växter. Även om det är bäst att se till att du använder rena eteriska oljor, vilket innebär oljor som inte har spätts ut med kemikalier eller tillsatser, kan de ge välbehövlig lättnad och läkning för en mängd olika sjukdomar, bland annat som en naturlig botemedel mot ångest .

Bästa eteriska oljor för ångest

Ångest är en hård kamp för att möta dag ut och dag in, vilket gör att ha en naturlig lösning, såsom en essentiell oljeblandning, important.In en färsk 2014 studie från American College of Healthcare Sciences, var 58 hospice patienter som fick hand massage en gång en dag i en vecka med en essentiell oljeblandning i 1,5 procent utspädning med mandelolja. Den eteriska oljeblandningen bestod av dessa eteriska oljor i lika stora förhållanden av bergamott, rökelse, och lavendel. Alla patienter som fått aromahandmassage rapporterade mindre smärta och depression, konstaterade att aromamassage med denna eteriska oljeblandningen är mer effektivt för smärta och depression hantering än enbart massage.

Här är några av de bästa eteriska oljor för ångest:

1. Lavender ( lavendel )

Anses vara den vanligaste eterisk olja, lavendelolja fördelar bland annat att ha en lugnande, avslappnande effekt. Det anses vara en nervsystemet reparativ och hjälper till med inre frid, sömn, rastlöshet, irritabilitet, panikattacker, nervös mage och allmän nervösa spänningar.

Handboken av eteriska oljor: vetenskap, teknik och tillämpningar, säger Second Edition att det har varit ett antal kliniska prövningar med inandning av lavendel eterisk olja som indikerar en minskad stress och ångest. En studie med oral lavendel eterisk olja via kapslar funnit att hjärtfrekvensvariation ökade signifikant jämfört med placebo samtidigt tittar på en ångestframkallande film. Detta tyder på att lavendel hade ångestdämpande effekter.

Ytterligare forskning visar lavendel förmåga att sänka ångest hos patienter som genomgår kranskärlsbypasskirurgi och människor som besöker tandläkaren.

2. Rose ( Rosa damascena )

En av fördelarna med ökade eterisk olja är det mycket lösa den känslomässiga hjärtat och kanske den näst mest populära efter lavendel för att lindra ångest och depression, hjälper till med panikattacker, sörjande och chock. I studien av kvinnor som var gravida för första gången publicerades i iranska Röda halvmånen Medical Journal , var en grupp kvinnor fick en 10 minuters inandning och fotbad med olja steg, fick en annan grupp en 10-minuters uppvärmning vatten fotbad, och de jämfördes med en kontrollgrupp. Resultaten visade aromaterapi och fotbad minskar ångest i en aktiv fas i unga djur utan avkomma kvinnor.

3. Vetiver ( Vetiveria zizanioides )

Vetiver olja har en lugn, jordning och lugnande energi, som ofta används i trauma hjälper till med självkännedom, lugn och stabilisering. Ett nervsystemet tonic, minskar det darrningar och överkänslighet och är även användbar vid panikattacker och chock. En studie publicerad i Natural Product Research undersöker ångest-liknande beteende hos råttor slutsatsen att vetiver olja kan vara användbar för att sänka ångest effekter, men mer forskning behövs för att bekräfta detta fynd.

4. ylang ylang ( Cananga odorata )

Denna populära eterisk olja kan behandla ångest och depression på grund av dess lugnande och upplyftande effekter. Ylang ylang hjälper till med glädje, mod, optimism och lugnar rädsla. Det kan lugna hjärta agitation och nervösa hjärtklappning och är en måttligt stark lugnande medel, som kan hjälpa till med sömnlöshet.

I en undersökning från 2006 utförd av Geochang Provincial College i Korea, med hjälp av ylang-ylang olja, tillsammans med bergamott och lavendel oljor, en gång om dagen under fyra veckor reducerade psykologiska stressreaktioner och serum kortisolnivåer, liksom blodtrycket hos kunder med väsentlig hypertoni. Var försiktig när du använder ylang-ylang, eftersom det kan vara allergiframkallande eller irriterande för huden; undvika att använda vid förhållanden med lågt blodtryck.

5. bergamott ( Citrus bergamia )

Bergamott är vanligt förekommande i Earl Grey och har en distinkt blommig smak och arom. Bergamottolja är lugnande och används ofta för att behandla depression genom att ge energi, men det kan också hjälpa till med sömnlöshet framkalla avslappning och minska agitation.It är visat sig minska kortikosteron reaktion på stress hos råttor, och en annan intressant studie på 2011 hypothesizes att tillämpningen blandas eterisk olja som innehåller bergamott till deltagarna hjälper vid behandling av depression eller ångest. Den blandade eteriska oljan bestod av lavendel och bergamott oljor.

Jämfört med placebo, blandas eterisk olja orsakade signifikanta naturliga sätt att minska blodtryck och pulsfrekvens, och deltagare i den blandade eterisk olja grupp betyget sig som lugnare och mer avslappnad än kontrollgruppen. Bergamott är allmänt säker, men det är fotosensibiliserande, vilket betyder att den kan öka risken för solbränna och utslag. Det är bäst att undvika att använda inom 12 timmar efter solexponering.

6. kamomill ( romersk kamomill )

En fredlig, lugnande doft, kamomill förmåner inre harmoni och minskar irritabilitet, overthinking, ångest och oro. En explorativ studie som genomförts vid University of Pennsylvania School of Medicine på antidepressiv aktivitet i kamomill funnit att denna eterisk olja kan ge en kliniskt betydelsefull antidepressiv aktivitet som sker utöver dess tidigare observerats ångestdämpande aktivitet.

En annan studie som publicerats av National Center for Complementary och Integrative Health fann att kamomill kapslar har visat sig lindra ångestsymtom. Kamomill olja är i allmänhet säkra, med undantag för vissa liten risk för allergi, speciellt med alla som har en allergi mot ambrosia.

7. Frankincense ( Boswellia carteri eller Boswellia sacra )

Rökelse är bra för behandling av depression och ångest eftersom det ger en lugnande och lugn energi samt andlig jordning. I aromaterapi, hjälper det att fördjupa meditation och ro i sinnet. Blandat med bergamott och lavendel oljor i en 1: 1-förhållande i en arom handmassage, var rökelse visat sig ha en positiv effekt på smärta och depression i hospice patienter med obotlig cancer i en Keimyung University studie i Korea.