Top 7 Eterična olja za anksioznost

Eterična olja so že stoletja, sega kolikor bibličnih časih, ko je bil Jezus mazilil s kadilom in miro ob njegovem rojstvu. Ti so bili v uporabi že od antičnih časov v različnih kulturah, vključno s Kitajske, Egipta, Indije in južni Evropi. Nekatera eterična olja so celo uporabljajo za mrtvi kot del postopka za balzamiranje. To vemo, ker so bili ostanki našli v grobnicah iz leta stara več kot 2000 let! Eterična olja so navzoči v aromaterapiji, ki je bil napredne francoski kirurg Jean Valnet, ki je izvedela, da bi lahko eterična olja pomoč pri zdravljenju vojaki med drugo svetovno vojno tudi – v času, ko so zdravila primanjkuje.

Lepota eteričnih olj je, da so naravni, pridobljen iz cvetov, listov, lubja ali korenin rastlin. Medtem ko je najbolje, da poskrbite, da boste uporabili čista eterična olja, kar pomeni olja, ki niso bili popravljeni s kemikalijami ali dodatkov, ki jih lahko zagotovi prepotrebno pomoč in zdravljenje za različne bolezni, tudi kot naravno sredstvo za anksioznost .

Najboljše Eterična olja za anksioznost

Anksioznost je težka bitka za obraz iz dneva v dan, zaradi česar ima naravne rešitve, kot bistveni mešanico olja, pomembno.V nedavno 2014 študijo American College of zdravstvenih ved, je bilo 58 bolnikov Hospic glede ročne masaže enkrat dan za en teden z bistveno mešanico olja v 1,5 odstotka razredčenju s sladkim mandljevim oljem. Eterično olje mešanica sestavljena iz teh eteričnih olj v enakih razmerjih bergamotke, kadilo in sivke. Vsi bolniki, ki so prejemali masažo z aromaterapijo roke poročali manj bolečine in depresije, zaključimo, da je aromaterapija masažo s tem bistveno mešanico olja je bolj učinkovit za bolečine in obvladovanje depresije kot samo masažo.

Tu so nekatere od najboljših Essentials olja za tesnobo:

1. sivka ( Lavandula angustifolia )

Šteje najpogostejši eterično olje, koristi sivke olje vključujejo imajo pomirjujoč, sproščujoč učinek. Šteje se, živčni sistem obnovitvenimi in pomaga pri notranjega miru, spanja, nemir, razdražljivost, napadi panike, živčni želodcu in splošne živčne napetosti.

Priročnik eteričnih olj: znanost, tehnologijo in aplikacije, Second Edition navaja, da je bilo več kliničnih preskušanj, ki vključujejo vdihavanje sivke eteričnega olja, ki kažejo na zmanjšanje stresa in tesnobe. Neka študija z uporabo ustne eterično olje prave sivke preko kapsul je pokazala, da so razlike srčni utrip občutno povečala v primerjavi s placebom pa gledal, anksioznost izzivalen film. Ta je predlagal, da je sivka anksiolitičnih učinke.

Nadaljnje raziskave kažejo, sivke sposobnost zmanjšanja anksioznosti pri bolnikih koronarnih arterij bypass operacijo, in ljudi, ki obiščejo zobozdravnika.

2. Rose ( Rosa damascena )

Ena od prednosti je povečal eterično olje je zelo poravnavo na čustveno srca in morda druga najbolj priljubljena po sivki za lajšanje tesnobe in depresije, pomaga z napadi panike, žalujem in šok. V študiji pri ženskah, ki so noseče prvič objavljen v iranskega Rdečega polmeseca Medical Journal , je bila ena skupina žensk je prejela 10-minutni vdihavanju in za noge z oljem vrtnice, druga skupina je prejela 10-minutni footbath toplo vodo, in so v primerjavi s kontrolno skupino. Ugotovitve so pokazale, aromaterapijo in footbath zmanjša strah v aktivni fazi v nulipare ženskah.

3. Vetiver ( Vetiveria zizanioides )

Vetiver olje ima mirno, ozemljitev in pomirjujoče energije, ki se pogosto uporablja v travme pomaga z samozavedanja, umirjenosti in stabilizacijo. Živčni sistem tonik, zmanjšuje živčnost in preobčutljivost in je koristen tudi za napadi panike in šoka. Študija, objavljena v Natural Raziskave Izdelek pregledu pri podganah je anksioznost podobno obnašanje ugotovila, da je lahko vetiver olje uporabno pri zmanjševanju anksioznosti učinke, čeprav je potrebnih več raziskav za potrditev te ugotovitve.

4. Ylang Ylang ( Cananga odorata )

To priljubljeno eterično olje lahko zdravljenje anksioznosti in depresije zaradi svojih pomirjujoče in očarljiv učinkov. Ylang ylang pomaga z vedrino, pogum, optimizem in pomirja bojazljivosti. To lahko umiri srčni vznemirjenost in živčni palpitacije in je srednje močno pomirjevalo, ki lahko pomaga pri nespečnosti.

V študiji 2006 Geochang Provincial College v Koreji opravila, s pomočjo ylang-ylang olje, skupaj z eteričnega olja bergamotke in sivke olja, enkrat na dan za štiri tedne zmanjša psihološke stresne odzive in raven kortizola v serumu, kot tudi krvni tlak strank z bistveno hipertenzija. Bodite previdni pri uporabi ylang-ylang, saj je lahko povzroča preobčutljivost ali draži kožo; izognili uporabi v pogojih nizkim krvnim tlakom.

5. bergamotke ( Citrus bergamia )

Bergamotke je pogosto najdemo v Earl Grey čaj in ima značilen cvetlični okus in aromo. Bergamotke olje je pomirjujoče in se pogosto uporablja za zdravljenje depresije, ki zagotavlja energijo; vendar pa lahko pomaga tudi pri nespečnosti povzroči sprostitev in zmanjšanje agitation.It bilo dokazano, da zmanjša kortikosterona odziv na stres pri podganah, in še ena zanimiva študija, izvedena v letu 2011 hipotezo, da uporaba meša eterično olje, ki vsebuje bergamotke udeležencem pomaga pri zdravljenju depresije ali anksioznost. Mešano eterično olje sestavljena iz sivke in eteričnega olja bergamotke olj.

V primerjavi s placebom, mešana eterično olje povzročilo znatno naravnih načinov za zmanjšanje krvnega tlaka in srčnega utripa, in udeležence v mešano bistvene skupine olje se smatra za mirnejši in bolj sproščeno kot v kontrolni skupini. Bergamotke je na splošno varna, vendar je fotosenzibilizirno, kar pomeni, da se lahko poveča tveganje za opekline in izpuščaji. Zato je najbolje, da bi se izognili uporabi v 12 urah po izpostavljenosti soncu.

6. kamilica ( rimska kamilica )

Mirno, pomirjujoč vonj, kamilice koristi notranje harmonije in zmanjšuje razdražljivost, overthinking, bojazni in skrbi. Raziskovalna študija, izvedena na univerzi Pennsylvania School of Medicine na antidepresivov dejavnosti kamilice je pokazala, da lahko ta eterično olje zagotavljajo klinično pomembno antidepresivno dejavnost, ki se pojavi poleg svoje že opazili anksiolitikov dejavnosti.

Druga študija, ki jo je Nacionalni center objavljeni za dopolnilni in integrativno zdravje ugotovila, da so kamilice kapsule dokazano, da olajšajo simptomi anksioznosti. Kamilica olje je na splošno varna, razen za nekatere manjše tveganje za alergije, še posebej s komer koli, ki ima alergijo na ambrozijo.

7. kadilo ( Boswellia carteri ali Boswellia Sacra )

Kadilo je super za zdravljenje depresije in anksioznosti, saj zagotavlja pomirjujoč in mirno energijo, kot tudi duhovno ozemljitev. V aromaterapiji, pomaga poglobiti meditacijo in utišati um. Mešati z eteričnega olja bergamotke in sivke olja v razmerju 1: 1 in z ročno masažo aroma, je kadilo ugotovljeno, da imajo pozitiven učinek na bolečino in depresijo pri bolnikih negovalnih z rakom terminal v študiji Keimyung University v Koreji.