Top 7 essensielle oljer for angst

Eteriske oljer har eksistert i århundrer, og kan dateres så langt tilbake som bibelske dager da Jesus ble salvet med røkelse og myrra på hans fødsel. De har vært brukt siden antikken i ulike kulturer, inkludert Kina, Egypt, India og Sør-Europa. Noen eteriske oljer har også blitt brukt til de døde som en del av balsameringsprosessen. Vi vet dette fordi rester er funnet i graver dateres over 2000 år gammel! Eteriske oljer er også utbredt i aromaterapi, som ble fremmet av franske kirurgen Jean Valnet, som lærte at essensielle oljer kan hjelpe behandle soldater under andre verdenskrig – en tid da medisiner var knappe.

Det fine med eteriske oljer er at de er naturlig, hentet fra blomster, blader, bark eller røtter av planter. Selv om det er best å sørge for at du bruker rene eteriske oljer, noe som betyr oljer som ikke har blitt fortynnet med kjemikalier eller tilsetningsstoffer, kan de gi sårt tiltrengte lettelse og helbredelse for en rekke plager, blant annet som en naturlig rette for angst .

Beste essensielle oljer for angst

Angst er en tøff kamp for å møte dag inn og dag ut, noe som gjør at en naturlig løsning, slik som en eterisk olje blanding, important.In en fersk 2014 studie av American College of Healthcare Sciences, 58 hospice pasienter fikk hånd massasje en gang en dag i en uke med en eterisk olje blanding i 1,5 prosent fortynning med mandelolje. Den essensielle oljeblanding bestod av disse essensielle oljer i like forhold av bergamot, virak, og lavendel. Alle pasienter som fikk aromaterapi hånd massasje rapporterte mindre smerte og depresjon, konkluderer med at aromaterapi massasje med denne essensielle oljen blandingen er mer effektive for smerte og depresjon forvaltning enn massasje alene.

Her er noen av de beste essensielle oljer for angst:

1. Lavendel ( Lavandula angustifolia )

Regnes som den vanligste essensielle oljen, lavendel olje fordeler inkluderer å ha en beroligende og avslappende effekt. Det er ansett som et nervesystem styrkende og hjelper til med indre ro, søvn, rastløshet, irritabilitet, panikkanfall, nervøs mage og generell nervøs spenning.

Handbook of Eteriske oljer: Science, Technology og programmer, sier Second Edition at det har vært en rekke kliniske studier med inhalasjon av lavendel essensielle oljen som indikerer en reduksjon i stress og angst. En undersøkelse ved hjelp av oral lavendelolje via kapsler funnet at pulsen variasjon betydelig økt sammenlignet med placebo mens du ser en angstfremkallende film. Dette antydet at lavendel hadde angstdempende effekter.

Videre forskning viser lavendel evne til å senke angst hos pasienter som gjennomgår koronar bypasskirurgi og i mennesker besøker tannlegen.

2. Rose ( Rosa damascena )

En av fordelene med å rose eterisk olje er det svært settling til det emosjonelle hjertet og kanskje den nest mest populære etter lavendel for å lindre angst og depresjon, hjelpe til med panikkanfall, sørgende og sjokk. I studiet av kvinner som var gravide for første gang publisert i iranske Røde Halvmåne Medical Journal , ble en gruppe kvinner fikk en 10-minutters innånding og fotbad med olje steg, en annen gruppe fikk en 10-minutters oppvarming vann fotbad, og de ble sammenlignet med en kontrollgruppe. Resultatene viste aromaterapi og fotbad reduserer angst i en aktiv fase i førstegangsfødende kvinnene.

3. Vetiver ( Vetiveria zizanioides )

Vetiver olje har en rolig, jording og betryggende energi, ofte brukt i traumer å hjelpe med selvbevissthet, ro, og stabilisering. En nervesystemet tonic, avtar den skjelvinger og hypersensitivitet, og er også anvendelig på panikkanfall og støt. En studie publisert i Natural Product Forskning undersøke angst-lignende oppførsel hos rotter konkluderte med at vetiver olje kan være nyttig i å senke angst effekter, men mer forskning er nødvendig for å bekrefte disse funnene.

4. Ylang Ylang ( Cananga odorata )

Denne populære essensielle oljen kan behandle angst og depresjon på grunn av sin beroligende og oppløftende effekt. Ylang ylang hjelper med munterhet, mot, optimisme og lindrer frykt. Det kan roe hjertet agitasjon og nervøse hjertebank og er en moderat sterk beroligende, som kan hjelpe med søvnløshet.

I en studie fra 2006 utført av Geochang Provincial College i Korea, ved hjelp av ylang-ylang olje, sammen med bergamott og lavendel oljer, en gang om dagen i fire uker redusert psykologiske stressresponser og serum kortisolnivåer, samt blodtrykket av klienter med essensiell hypertensjon. Vær forsiktig når du bruker ylang-ylang, som det kan være allergifremkallende eller irriterende for huden; unngå bruk under forhold med lavt blodtrykk.

5. Bergamot ( Citrus bergamia )

Bergamot er ofte funnet i Earl Grey te og har en særegen floral smak og aroma. Bergamot olje er beroligende og som ofte brukes for å behandle depresjon ved å tilveiebringe energi; men det kan også hjelpe med søvnløshet indusere avslapning og redusere agitation.It er blitt bevist å redusere corticosterone reaksjon på stress hos rotter, og en annen interessant studie utført i 2011 hypothesizes at bruk blandet eterisk olje som inneholder bergamot til deltakerne hjelper i behandling av depresjon eller angst. Det blandede essensielle oljen besto av lavendel og bergamot oljer.

Sammenlignet med placebo, blandet eterisk olje førte til betydelige naturlige måter å redusere blodtrykk og pulsfrekvens, og deltakerne i den blandede essensielle oljen gruppe vurdert seg selv som roligere og mer avslappet enn kontrollgruppen. Bergamot er generelt trygt, men det er fotosensibiliserende, betyr det kan øke risikoen for solbrenthet og utslett. Det er best å unngå bruk innen 12 timer etter soleksponering.

6. Kamille ( Chamaemelum nobile )

En fredelig, beroligende duft, kamille fordeler indre harmoni og reduserer irritabilitet, overthinking, angst og bekymring. En utforskende studie utført ved University of Pennsylvania School of Medicine på antidepressiv aktivitet i kamille fant at denne essensielle oljen kan gi en klinisk relevant antidepressiv aktivitet som skjer i tillegg til sin tidligere observert angstdempende aktivitet.

En annen studie publisert av Nasjonalt Senter for komplementær og Integrative Health fant at kamille kapsler har vist seg å lette angst symptomer. Kamille olje er generelt trygt, bortsett fra noen liten risiko for allergi, spesielt med alle som har en allergi mot ragweed.

7. Frankincense ( Boswellia carteri eller Boswellia sacra )

Virak er stor for behandling av depresjon og angst fordi det gir en beroligende og rolig energi samt åndelig jording. I aromaterapi, hjelper det utdype meditasjon og stille sinnet. Blandet med bergamott og lavendel oljer i en 1: 1-forhold i en aroma hånd massasje, røkelse ble funnet å ha en positiv effekt på smerte og depresjon i hospice pasienter med uhelbredelig kreft i en Keimyung University studie i Korea.