Top 5 eterična olja za zdrave zobe in dlesni

Vzamem ustno zdravje zelo resno. Mislim, da vse izhaja iz mojega otroštva, gledal moj dedek odstraniti njegove proteze. Moraš priznati, da je precej šokantno in morda brazgotinjenje dejanje spremljali, če ga ne razumem povsem, kaj se dogaja! Mislim, je tu človek sem poznal in ljubil, moja zelo lasten dedek, in je lahko dejansko odstraniti zobe ponoči. To titillated in me je strah hkrati. Večinoma prestrašen.

Torej, ko sem začel sprejemanju bolj naraven način življenja, je bila moja zobna pasta in ustna voda je zadnji, ki se pretvori. Mislil sem, res sem potreboval teh kemikalij ohraniti zobe dodatno bleščeča in moje dlesni zdravi! Ampak nope. Tako kot sem se naučil, da lahko vse naravno deodorant vas popolnoma brez vonja, sem ugotovil, da lahko vsi naravni ustne prakse nego ohraniti zobe in dlesni v tip-top formi brez izpostavljanja svoje telo, da cel kup nadlogami.

Eterična olja so sestavni del mojega naravnega oralno rutine nege. Kot vemo, so koristi eteričnih olj so veliko več kot aromatično. Imajo neverjetno terapevtsko, zdravilne lastnosti. Uporabljam naslednjih 5 eteričnih olj v mojem povsem naravno beljenje in remineralizacijo zobne paste in naravno zeliščno usta ustno vodico.

Top 5 eterična olja za zdrave zobe in dlesni

Cimet eterično olje

Cimet eterično olje je že dolgo uporablja pri svojih zdravilnih lastnosti, zlasti njegov protiglivično, antibakterijskimi lastnostmi. Nedavne raziskave izvedene v Novi Zelandiji je pokazala, da ima cimet eterično olje največjo protimikrobno moč proti Streptococcus mutans , bakterij, ki so odgovorni za zobno gnilobo in Lactobacillus plantarum , eden izmed bakterij, odgovornih za bolezni dlesni. To je precej darn impresivna.

Poprove mete eterično olje

Raziskovalci so ugotovili, da je eterično olje poprove mete zelo učinkoviti pri ubijanje anaerobne bakterije, ki so vrsta bakterij, ki uspevajo v nizki kisika okolju, kot so usta, in lahko povzroči bolezni dlesni.

Mete eterično olje

Spearmint Bistvene lastnosti nafte so zelo podobna tisti iz poprove mete eterično olje. je močan antiseptik, odpravo mikrobov in pomoč vse rane hitreje zacelijo. Prav tako je pomirjujoča za mehka tkiva, kot dlesnijo.

Mira eterično olje

Mira Eterično olje deluje hkrati kot antiseptik in dudo. Iz tega razloga je tradicionalno za podporo zdravja dlesni in zdravi razjede v ustih. Mira Eterično olje lahko pomagajo tudi zdravje dlesni s spodbujanjem pretoka krvi v tkivo.

Nageljnove žbice eterično olje

Nageljnove žbice Eterično olje se uporablja v tradicionalni kitajski medicini za sto let, za lajšanje bolečin zob. Klinične raziskave so pokazale, da strok zavira številne patogene bakterije. V preteklosti so zobozdravniki uporabljajo strok za razkuževanje motene koreninskih kanalov, saj ima strok zmerno močne razkuževalnih lastnosti. Nedavna študija je pokazala, da ima strok Eterično olje posebno sposobnost, da zavirajo rast mutiranih in divjimi sevi bakterij, ki je prav fascinantno.