Tips voor het poetsen van uw tanden die u moet doen

Tandenpoetsen is iets dat u waarschijnlijk als jong kind hebt geleerd, en daarom is het onwaarschijnlijk dat u bent gestopt om te evalueren hoe u uw tanden poetst. Inmiddels zijn de technieken die u gebruikt een zeer tweede natuur. Helaas poetsen veel mensen hun tanden niet zo goed als zou moeten.

Omdat mondgezondheid direct verband houdt met de algehele gezondheid, is het verzorgen van uw gebit uitermate belangrijk. Om uw ervaring en resultaten te verbeteren, kunt u deze acht tips proberen op te nemen in uw routine voor mondhygiëne.

Tips voor het poetsen van uw tanden

Houd je tandenborstel schoon

Door uw tandenborstel op het aanrecht in de badkamer of op de rand van uw gootsteen te plaatsen tussen gebruik, is dit een geweldige manier om bacteriën op te nemen. Bewaar uw tandenborstel in plaats daarvan rechtop met een tandenborstelhouder of een beker.

Naast het grondig spoelen van je tandenborstel na elk gebruik, kun je je tandenborstel ook laten weken in een mengsel van waterstofperoxide en water of een antibacterieel mondwater. Sommige mensen maken hun tandenborstel zelfs één of twee keer per maand schoon in de vaatwasser.

Gebruik de juiste tandenborstel

Het kiezen van een tandenborstel zou een Goudlokje-moment moeten zijn. U wilt geen handvat dat te lang of te kort is; je wilt geen hoofd dat te groot of te klein is; en je wilt geen borstelharen die te hard of te zacht zijn. U wilt een tandenborstel die precies goed is. Als u hulp nodig heeft bij het bepalen welke tandenborstel voor u geschikt is, neem dan contact op met uw tandarts.

Wees voorzichtig met je tandenborstel

Krachtig poetsen kan hard zijn voor uw tanden en tandvlees, dus wees voorzichtig.

Vervang uw tandenborstel regelmatig

Na verloop van tijd groeien er bacteriën op uw tandenborstel, niet alleen in de borstelharen, maar ook op het handvat. Borstelharen raken ook beschadigd waardoor ze minder effectief zijn. Voor het beste resultaat vervangt u uw tandenborstel elke drie tot vier maanden.

Vergeet niet de binnenkant, kauwvlakken en kiezen te borstelen

Veel mensen concentreren zich op de voorkant van de tanden en besteden minimale aandacht aan de binnenkant, kauwvlakken en kiezen. Hoewel deze delen van uw tanden misschien niet zichtbaar zijn, is het essentieel om ze evenveel aandacht te geven als uw voortanden, zo niet meer, bij het poetsen.

Begin niet op dezelfde plek te poetsen

Als u uw tanden poetst, probeer dan elke keer in een ander deel van uw mond te beginnen. Het gebied dat u het eerst poetst, krijgt meer aandacht dan het gebied waarmee u eindigt, dus het willekeurig kiezen van uw startpunt kan ervoor zorgen dat al uw tanden evenveel aandacht krijgen.

Poets uw tanden niet direct na het eten

Hoe verleidelijk het ook is om uw tanden onmiddellijk na het eten te poetsen, veel tandartsen raden aan om na het eten of drinken minstens dertig minuten te wachten voordat u uw tanden poetst. Onthoud dat het nooit te laat is om uw routine voor mondhygiëne te verbeteren.

Flos voor of na het poetsen

De borstelharen van een tandenborstel kunnen niet tussen je tanden komen waar vaak voedsel, bacteriën en tandsteen worden aangetroffen. Het maakt niet uit of u flosst voor of na het tandenpoetsen, zolang u maar dagelijks flosst. Gebruik na het flossen water of mondwater om alles dat de flosdraad heeft losgemaakt, weg te spoelen.