Tips til børstning af dine tænder, som du skal gøre

Børstning af tænder er noget, du sandsynligvis lærte at gøre som et lille barn, og på grund af dette er det usandsynligt, at du er stoppet for at evaluere, hvordan du børster tænder. På nuværende tidspunkt er de teknikker, du bruger, meget andet. Desværre børster mange ikke tænderne så godt som de burde være.

Da oral sundhed er direkte relateret til det generelle helbred, er det meget vigtigt at tage sig af dine tænder. For at forbedre din oplevelse og resultater, prøv at integrere disse otte tip i din mundhygiejnerutine.

Tips til børstning af dine tænder

Hold din tandbørste ren

At indstille din tandbørste på din badebænk eller på kanten af ​​din vask mellem anvendelser er en fantastisk måde at samle bakterier på. Opbevar i stedet din tandbørste lodret ved hjælp af en tandbørsteholder eller en kop.

Ud over at skylle din tandbørste grundigt efter hver brug, kan du også suge din tandbørste i en blanding af hydrogenperoxid og vand eller et antibakterielt mundskyl. Nogle mennesker renser endda deres tandbørste en eller to gange om måneden i opvaskemaskinen.

Brug den rigtige tandbørste

At vælge en tandbørste skal være et øjeblik i Goldilocks. Du ønsker ikke et håndtag, der er for langt eller for kort; du vil ikke have et hoved, der er for stort eller for lille; og du vil ikke have børstehår, der er for hårde eller for bløde. Du vil have en tandbørste, der er helt rigtig. Hvis du har brug for hjælp til at bestemme, hvilken tandbørste der passer til dig, skal du tale med din tandlæge.

Vær forsigtig med din tandbørste

Kraftig børstning kan være hård på dine tænder og tandkød, så vær forsigtig.

Udskift din tandbørste regelmæssigt

Over tid vokser bakterier på din tandbørste, ikke kun i børsterne, men på håndtaget. Børster bliver også beskadiget, hvilket gør dem mindre effektive. For de bedste resultater skal du udskifte din tandbørste hver tredje til fjerde måned.

Glem ikke at børste indersider, tyggeflader og molarer

Mange mennesker fokuserer på forsiden af ​​tænderne og lægger minimal opmærksomhed på de indvendige sider, tyggeflader og molarer. Selvom disse dele af dine tænder muligvis ikke er synlige, er det vigtigt at give dem lige så stor opmærksomhed, som du giver dine fortænder, hvis ikke mere, når du børster.

Begynd ikke at børste det samme sted

Når du børster tænder, skal du prøve at starte i et andet område af din mund hver gang. Det område, du børster først, har tendens til at få mere opmærksomhed, som det område, du ender med, så valg af startpunkt tilfældigt kan hjælpe med at sikre, at alle dine tænder får lige opmærksomhed.

Børst ikke tænderne straks efter at have spist

Så fristende som det kan være at børste tænderne umiddelbart efter at have spist, anbefaler mange tandlæger at vente mindst tredive minutter, før du børster tænderne efter at have spist eller drukket. Husk, det er aldrig for sent at forbedre din mundhygiejnerutine.

Brug tandtråd før eller efter børstning

Børsterne på en tandbørste når ikke mellem tænderne, hvor der ofte findes mad, bakterier og tandsten. Det betyder ikke noget, om du bruger tandtråd før eller efter, at du børster tænder, så længe du bruger tandtråd dagligt. Efter brug af tandtråd, skal du bruge vand eller mundskyl til at skylle alt, hvad tandtråden løsnede.