Tips for børsting av tennene som du bør gjøre

Å pusse tennene er noe du sannsynligvis har lært å gjøre som et lite barn, og på grunn av dette er det lite sannsynlig at du har sluttet å evaluere hvordan du pusser tennene. Nå er teknikkene du bruker veldig mye annen natur. Dessverre er det mange som ikke pusser tennene så godt som de burde være.

Siden oral helse er direkte relatert til generell helse, er det veldig viktig å ta vare på tennene. For å forbedre opplevelsen og resultatene, prøv å inkludere disse åtte tipsene i munnhygiene.

Tips for børsting av tennene

Hold tannbørsten ren

Å sette tannbørsten på badedisken eller på kanten av vasken din mellom bruk er en fin måte å plukke opp bakterier på. I stedet må du oppbevare tannbørsten stående med en tannbørsteholder eller en kopp.

I tillegg til å skylle tannbørsten grundig etter hver bruk, kan du også suge tannbørsten i en blanding av hydrogenperoksid og vann eller et antibakterielt munnvann. Noen rengjør til og med tannbørsten en eller to ganger i måneden i oppvaskmaskinen.

Bruk riktig tannbørste

Å velge en tannbørste bør være et øyeblikk. Du vil ikke ha et håndtak som er for langt eller for kort; du vil ikke ha et hode som er for stort eller for lite; og du vil ikke ha bust som er for hardt eller for mykt. Du vil ha en tannbørste som er helt riktig. Hvis du trenger hjelp til å bestemme hvilken tannbørste som passer for deg, snakk med tannlegen din.

Vær forsiktig med tannbørsten

Kraftig børsting kan være tøff mot tann og tannkjøtt, så vær forsiktig.

Bytt ut tannbørsten regelmessig

Over tid vokser bakterier på tannbørsten, ikke bare i børsten, men også på håndtaket. Børsten blir også skadet, noe som gjør dem mindre effektive. For best resultat, bytt ut tannbørsten hver tredje til fjerde måned.

Ikke glem å pusse innersider, tyggeflater og molarer

Mange mennesker fokuserer på tennens forside og gir minimal oppmerksomhet til de indre sidene, tyggeflatene og molarene. Selv om disse delene av tennene dine kanskje ikke er synlige, er det viktig å gi dem like mye oppmerksomhet som du gir fortennene dine, om ikke mer, når du pusser.

Ikke begynn å pusse på samme sted

Når du pusser tennene, prøv å starte i et annet område av munnen hver gang. Området du pusser først har en tendens til å få mer oppmerksomhet som området du slutter med, så valg av utgangspunkt tilfeldig kan bidra til at alle tennene dine får samme oppmerksomhet.

Ikke puss tennene umiddelbart etter å ha spist

Så fristende som det kan være å pusse tennene umiddelbart etter å ha spist, anbefaler mange tannleger å vente i minst tretti minutter før du pusser tennene etter å ha spist eller drukket. Husk at det er aldri for sent å forbedre munnhygiene.

Tanntråd før eller etter børsting

Børsten til en tannbørste når ikke mellom tennene der mat, bakterier og tannstein ofte blir funnet. Det spiller ingen rolle om du bruker tanntråd før eller etter at du pusser tennene så lenge du bruker tanntråd hver dag. Etter bruk av tanntråd, bruk vann eller munnvann for å skylle bort alt som tråden løsnet.