Tippek a fogmosáshoz, amelyet meg kell tennie

A fogmosás olyan dolog, amit valószínűleg kisgyerekként tanult meg, és emiatt nem valószínű, hogy abbahagyta, hogy értékelje a fogmosás módját. Mostanra az Ön által alkalmazott technikák nagyon másodlagos természetűek. Sajnos sok ember nem mossa a fogát olyan jól, ahogy kellene.

Mivel a száj egészsége közvetlenül kapcsolódik az általános egészséghez, a fogak gondozása rendkívül fontos. A tapasztalatok és az eredmények javítása érdekében próbálja meg beépíteni ezt a nyolc tippet a szájhigiénés rutinjába.

Tippek a fogmosáshoz

Tartsa tisztán a fogkefét

A fogkefe beállítása a fürdőszobai pultra vagy a mosogató szélére a felhasználások között remek módszer a baktériumok felszívására. Ehelyett tárolja a fogkefét függőlegesen egy fogkefetartóval vagy egy csészével.

Amellett, hogy minden használat után alaposan kiöblíti a fogkefét, áztathatja a fogkefét hidrogén-peroxid és víz keverékében vagy antibakteriális szájvízben is. Vannak, akik havonta egyszer vagy kétszer tisztítják a fogkefét a mosogatógépben.

Használja a megfelelő fogkefét

A fogkefe kiválasztása Goldilocks pillanatnak kell lennie. Nem akar túl hosszú vagy túl rövid fogantyút; nem akar túl nagy vagy túl kicsi fejet; és nem akar túl kemény vagy túl puha sörtét. Szeretne egy megfelelő fogkefét. Ha segítségre van szüksége az Ön számára megfelelő fogkefe meghatározásában, beszéljen fogorvosával.

Legyen szelíd a fogkefével

Az erőteljes fogmosás durva lehet a fogakon és az ínyen, ezért légy gyengéd.

Rendszeresen cserélje ki a fogkefét

Az idő múlásával baktériumok szaporodnak a fogkefén, nemcsak a sörtékben, hanem a fogantyúban is. A sörték is megsérülnek, ami kevésbé hatékony. A legjobb eredmény elérése érdekében három-négy havonta cserélje ki a fogkefét.

Ne felejtse el a belső oldalakat, a rágófelületeket és az őrlőfogakat ecsetelni

Sokan a fogak elejére összpontosítanak, és minimális figyelmet fordítanak a belső oldalakra, a rágófelületekre és az őrlőfogakra. Annak ellenére, hogy a fogainak ezek a részei nem feltétlenül láthatók, elengedhetetlen, hogy ugyanolyan figyelmet fordítson rájuk, mint amennyit az első fogakra, ha nem többet, a fogmosás során.

Ne kezdje el ugyanabban a helyen a fogmosást

Amikor fogat mos, próbáljon meg minden alkalommal a szája egy másik területén kezdeni. Az a terület, amelyet először ecsetel, általában nagyobb figyelmet kap, mint az a terület, amelynek véget ér, ezért a véletlenszerű kezdőpont kiválasztása segíthet abban, hogy minden foga egyenlő figyelmet kapjon.

Ne mosson fogat azonnal étkezés után

Bármilyen csábító is lehet a fogmosás evés után, sok fogorvos javasolja, hogy legalább harminc percet várjon, mire étkezés vagy ivás után fogat mos. Ne feledje, hogy soha nem késő javítani a szájhigiéné rutinját.

Fogselyem a fogmosás előtt vagy után

A fogkefe sörtéje nem érheti el a fogai között, ahol gyakran található élelmiszer, baktérium és fogkő. Nem számít, ha a fogselymet a fogmosás előtt vagy után tisztítja, amíg mindennap fogselymet használ. A fogselymet követően vízzel vagy szájvízzel öblítse le mindazt, amit a fogselyem kiszorított.