Terveellisempiä korvaaminen ruokaa valkoinen riisi, että meidän täytyy yrittää

Valkoinen riisi on yksi tärkeimmistä lähteistä hiilihydraattien meidän ruokavalion. Se on melko yleinen monissa suosikki ruokia ja tekee täyttävän aterian. Se maistuu herkullinen Dal tai kastike mutta me kaikki tiedämme, että se ei ole terveellistä. Se stuffs meille enemmän kaloreita kuin tarvitsemme ja on vailla välttämättömiä mineraaleja sen kiillotettu muodossa. Siksi on tärkeää vähentää sen saanti jos olet alhainen carb ruokavaliota. Voit myös korvata se joitakin todella hyviä vaihtoehtoja.

Herkullisia ja terveellisiä vaihtoehtoja Tavallinen valkoinen riisi

Nämä ovat terveellisiä ja herkullisia korvikkeita tavallinen riisi, että voit sisällyttää omaan ruokavalioon:

1. tähkähirssi (Thinai Rice)

Tähkähirssi on toiseksi eniten viljelty hirssiä maailmassa ja on runsaasti saatavilla riisiä. Tämä hirssi on runsaasti mineraaleja, kuten rautaa, proteiinia, ja kuitua. Tähkähirssi suositellaan diabeetikoille, koska se auttaa verensokerin ja huonoa kolesterolia ja lisäävät hyvän kolesterolin (HDL) kehossa.

Miten saada tähkähirssi

Tähkähirssi on yhtä helppoa kokki riisin ja noudattaa täsmälleen samaa menettelyä. 1 kuppi millets, lisätään 2 kuppia vettä ja valmistautua painekeittimeen 2 pillit.

2. musta riisi

Musta riisi kutsutaan myös kiellettyä riisiä Kiinan on hyvin vanha ja ei ole yllättävää, harvinainen Riisilajiketta jota on kasvatettu Intiassa vuosisatoja. Se on ensisijaisesti kasvanut Koillis alueella, jossa se kulkee nimellä Chak Hao ja eteläosissa maata, kuten Tamil Nadun jossa sitä kutsutaan Kavuni. Musta riisi on täynnä kuitua ja antioksidantteja. Se on anti-inflammatorisia ominaisuuksia ja toimii detoxifier. On myös suositeltavaa diabeetikoille.

Miten saada musta riisi

Liota riisiä vedessä noin 3 tuntia. Lisää kupillinen riisiä 2 kuppia vettä ja paineen keitä 3 pillit. Hautua 10 minuuttia yli pienellä liekillä.

3. Navara Riisi

Navara riisiä on erittäin arvostetun keskuudessa punaista riisilajikkeista sen täyteläinen aromi ja ainutlaatuinen lääkinnällisiä ominaisuuksia. Sitä viljellään pääasiassa eteläosissa Intian ja sopii kaikenikäisille, koska se on hyödyllinen niille, jotka kärsivät sairauksista. On ravintoaine arvo auttaa rakentamaan immuniteetin monia yhteisiä vaivoja. Se on fantastinen vieroituksen imeväisten ja erittäin suositella raskaana oleville naisille.

Miten saada Navara Rice

Samanlaisia ​​valmisteluun musta riisi, liota Navara riisiä vedessä 3 tuntia. Seuraavaksi paine kypsennä 3 pillit ja anna kiehua pienellä liekillä 10 minuuttia.

4. Kvinoa

Native Etelä-Amerikkaan, quinoa on viljaa, joka on runsaasti proteiinia ja gluteenia. Nyt laajalti viljelty eri puolilla Intiaa, quinoa on ihme ruokaa ihmisille, jotka ovat runsaasti proteiinia sisältäviä ruokia. Se on myös helppo valmistaa ja se voidaan sisällyttää jokapäiväiseen valmistettuja ruokia eri puolilla maata. Vilja on runsaasti proteiinia, magnesiumia, B2-vitamiinia, kuitua ja sillä on alhainen glykeeminen indeksi. Joten käytä tätä sijasta valkoista riisiä ja saada mahdollisimman paljon hyötyä siitä.

Miten saada Kvinoa

Liota quinoa viljaa vedessä 5 minuuttia ja toistuvasti huuhtele kunnes vesi alkaa näyttää selkeä. Aseta huuhdellaan quinoa riisi liesi ja painekeittovaiheessa samanlainen riisiä samassa suhteessa veden quinoa. Jos haluat kokki sitä avoimesti, aseta se kattilassa kansi suljettuna ja keitä samanlainen riisiä. Lisää hieman suolaa maun.

5. ruskea riisi

Vaihtamalla ruskeaa riisiä valkoinen on helpompi askel niille, jotka etsivät terveellisempiä vaihtoehtoja valkoista riisiä. Koska koko jyvä, ruskea riisi säilyttää kaikki ravintoaineet, jotka menetetään, kun se kiillotetaan valkoisia. Ruskea riisi on rikkaampi maku ja noin neljä kertaa kuitupitoisuus valkoista riisiä yhdessä muiden mineraalien, kuten fosforin, mangaani, seleeni, niasiini, tiamiini ja B6-vitamiinia.

Miten saada ruskea riisi

Ruskea riisi on parasta keittää pienessä kattilassa, jossa on kansi ja säilyttää kaikki sen hyvyys. Sekoita 1 kuppi ruskeaa riisiä kaksi kupillista vettä ja keitetään että kattila 35-45 minuuttia riippuen johdonmukaisuus, joista pidät. Anna kiehua 10 minuuttia ja älä huuhtele.

6. Bamboo Rice

Bambu riisi on eräänlainen herkullisen villiriisiä, joka on yhteinen eteläosiin Intiassa. Se on itse asiassa siemen, joka tulee ulos kukinnan bambu, joka on lopussa sen käyttöikä. Koska kukinnan kuvio on arvaamaton saatavuus jyvien ei ole tasaista. Se on kuitenkin kysytty hedelmällisyydelle tehostavia ominaisuuksia. Bambu riisi on myös runsaasti B6-vitamiinia ja proteiinia.

Miten saada Bamboo Rice

Huuhtele 1 kuppi bambu riisi puhtaalla vedellä ja pese se vedellä 30 minuuttia. Paine kokki liottaa riisiä 2,5 kupillista vettä noin 6 pillit ja kiehua pienellä liekillä 10 minuuttia. Jos on hieman vettä vasemmalle, käytä sitä keittojen tai kastikkeiden, koska se on hyvin ravitsevaa.

7. Ohra

Ohra on viljelty yli 10000 vuotta ruokaa ihmisille ja kotieläimille. On yleistä on keittoihin ja patoihin ja muodostaa pohjan joidenkin alkoholijuomia. Ohra suositellaan myös diabeetikoille, koska se säätelee veren glukoosipitoisuutta ja alentaa kolesterolia.

Miten saada Ohra

Ohra kestää kauemmin kokki. Lisää kupillinen ohran kolme kupillista vettä kattilassa ja kiehauta. Vähennä liekki, sulje kansi ja anna kiehua hiljalleen 45-60 minuuttia kunnes tarjouksen.

8. Farro

Antiikin Italian Vehnäjyvät tunnettiin Farro. se on ikivanha kanta kovaa vehnää Länsi-Aasiasta, joka on suosittu Italiassa. Farro on nyt laajalti käytössä muissa maanosissa kuten Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Se on kuuluisa paljon kuituja ja proteiinia sisältöä ja on runsaasti B-vitamiineja ja magnesiumia liikaa. Viljan on pähkinäinen maku ja sitkeä rakenne ja olemme varmoja, että nautitte syöminen farro. On kuitenkin parasta välttää ihmisiä, jotka ovat gluteeni-intoleranssi.

Miten saada Farro

Kiehua farro, lisätään yksi kuppi viljan 2 kupillista vettä ja tuoda se kiehuvaksi kattilassa. Peitä kansi, alentaa lämmön, ja anna kiehua hiljalleen se 40 minuuttia, kunnes rakeet ovat imenyt kaiken nesteen ja ovat pehmeitä.

9. Amaranth

Samanlainen quinoa, amarantti on ikivanha viljaa, joka on täynnä proteiineja, kuitua, rautaa, kalsiumia ja sillä on alhainen hiilihydraatteja. Se oli katkottua mayat ja atsteekit ja on halunnut sen maltainen ja hieman pähkinäinen maku. Se voidaan yhdistää muihin jyvät ja lisätä keittoihin ja patoihin.

Miten saada Amaranth

Lisää 3 kuppia vettä kupillinen Amaranth ja tuo se kiehuvaksi kattilassa. Laske lämpöä ja keitä hiljalleen 20 minuuttia, kunnes kaikki vesi on imeytynyt.

10. Bulgur

Toinen terveellinen vaihtoehto valkoinen riisi on bulgur, joka on helposti saatavilla. Tämä jyvä on täynnä antioksidantteja ja kaikki välttämättömät vitamiinit ja mineraalit. Viljan menee hyvin erilaisia ​​yhteisiä ruokia. Joten, korvaa valkoista riisiä Bulgar nyt.

Miten saada Bulgur

Kattilassa, lisää 2 kuppia vettä 1 kuppi bulgur ja tuoda se kiehua. Peitä kannella ja annetaan kiehua 15 minuuttia ja valuta ylimääräinen vesi.