Tar Benadryl under graviditet: Hva du trenger å vite

Gravide må være ekstra forsiktig når du tar medisiner fordi alt de tar kan overføres til barnet. Det er flere medisiner, men som er generelt ansett som trygt å ta under svangerskapet. Antihistamin Benadryl er en medisinering på den sikre listen.

Benadry for graviditetsrisikokategori

Benadryl, også kjent som difenhydramin, regnes som en klasse B-kategorien medikament. Medisiner er merket som kategori B av FDA når ingen bivirkninger er funnet på fosteret når undersøkt på drektige dyr. Men mens studier av kategori B narkotika har blitt utført på drektige dyr, har det ikke vært noen godt kontrollerte studier utført i selve gravide kvinner. Dette er grunnen til at et medikament er satt i kategori B i stedet for merket en kategori A medisinering. Kategori A medisiner har faktisk blitt testet på gravide i løpet av første trimester i godt kontrollerte studier. Resultatene av studiene viser at disse medikamentene ikke har utgjort noen fare for fosteret. Ingen risiko skjedde i de senere trimester også.

Instruksjoner for å ta Benadryl

Voksne kan ta en eller to 25 mg tabletter av Benadryl hver fire til seks timer. Imidlertid bør gravide sjekke inn med sine leger om denne dosen. Noen leger kan være greit med deg ta opp til 50 mg hver fire til seks timer. Andre ønsker kan du ta så lite medisiner som mulig, selv de som er oppført som kategori B narkotika. OB er din partner i helse under svangerskapet. Definitivt sjekke inn før du tar Benadryl først.

Benadryl Plus Congestion

Mens du tar vanlig Benadryl er generelt ansett som trygt under svangerskapet, er Benadryl Allergy Plus Congestion ikke. Benadryl Allergy Plus Congestion inneholder fenylefrin, som ikke anses som trygt for gravide, spesielt i første trimester på grunn av sin tilknytning til fødselsskader.

Fenylefrin er en decongestant som fungerer ved å begrense blodårene i nesegangene. Dessverre, når det tas oralt, det også påvirker blodårene i livmoren, noe som kan redusere blodstrømmen. Dette hindrer barnet fra å få nok oksygen. Gravide kvinner definitivt ønsker å styre klar av noe som inneholder fenylefrin.

Når ikke ta Benadryl

Det er noen situasjoner hvor du ikke bør ta Benadryl, om du er gravid eller ikke. Personer som er allergiske mot difenhydramin bør unngå Benadryl helt. Denne medisinen er også kjent for å forårsake svimmelhet og døsighet. Så, hvis du er i ferd med å gå for en stasjon eller bruke tunge maskiner, tar Benadryl er ikke anbefalt.

Allergi Relief and Beyond

Mens Benadryl er et antihistamin og er angitt for å behandle allergi, kan det også hjelpe med andre plager. Noen fødselsleger faktisk foreslå sine gravide pasienter ta Benadryl når de er ekstremt engstelig eller har problemer med å sove.

Sjekk alltid med din lege først

Selv om Benadryl er vanligvis trygt å ta under svangerskapet, er det viktig å alltid sjekke med legen din før du tar den, eller noen andre medisiner når du er gravid.