Syy ja miten vatsa- kiristämistä raskauden

Raskaus on jännittävää aikaa naisen elämässä, mutta se varmasti tuo itsensä kanssa paljon outoja oireita. Jos olet raskaana, joinakin päivinä, saatat tuntea kiristämistä tunne vatsassa. Kiristymisestä tunne vatsassa voi olla hankala, mutta se on yleinen. Saatat kokea se irti ensimmäisen raskauskolmanneksen itse.

Se on yleensä merkki keskenmenon ensimmäisten viikkojen, ennenaikainen synnytys, tai normaali supistuksia. Tämä kiristys tunne voi jatkua kohti viime kuukauden aikana. Tässäpä lowdown mikä se on ja miksi saatat kokea vatsan kiristämistä raskauden aikana.

Mikä on Vatsan kiristäminen raskauden aikana?

Vatsan kiristäminen on aivan normaalia raskauden aikana. Kuten raskauden edetessä vatsaan saattaa tuntua jäykkä. Kuten päivät kuluvat, epämukavuutta voi kärjistyä, koska vatsa kovettuu kuin kivi. Tiukoilla vatsa toisen kolmanneksen aikana, saattaa ilmetä pyöreä nivelside kipua tai teräviä vatsakipua. Vuonna 3. kolmanneksen, vatsan kiristäminen voisi olla merkki työvoimaa.

Vatsan Kiristys alkuraskaudessa (ensimmäinen raskauskolmanneksen)

Vatsan kiristäminen raskauden alkuvaiheessa tai raskauden ensimmäisen kolmanneksen aikana voi johtua eri syistä, jotka on selitetty alla.

1. Venyttely

Ensimmäisen raskauskolmanneksen raskauden, naisen kohdun ulottuu nopeasti tehdä tilaa kasvava sikiö. Tämä voisi johtaa teräviä kipua tai vatsan kouristukset. Teidän ensimmäinen kolmanneksen aikana, saattaa esiintyä myös teräviä ammunta kipua puolin vatsan takia venyttely ja pidentäminen lihaksia.

2. Keskenmeno

Ensimmäisen raskauskolmanneksen koet tiukentamista tunne vatsassa ja tunnet kipua liikaa, niin se voisi olla merkki keskenmeno. Jos kiristämistä tunne vatsassa on, itse asiassa, oire keskenmeno, se liitetään muita oireita, kuten kipu ja kouristelua alaselän, tiputtelua tai verenvuotoa, ja kulkee kudoksen tai nesteen emättimestä. Varoa näitä merkkejä varsinkin, jos olet alle 20 viikkoa raskaana. Kuitenkin se on yleisin ennen 12 viikkoa.

3. Ummetus / Gas

Ummetus ja kaasu on yleinen ongelma raskauden ja useimmat naiset kokevat sen. Raskauden aikana, jos sinulla on Kiristyvässä sensaatio vatsaan, se saattaa johtua siitä, kaasu- tai ummetus. Saatat olla vatsakipu, joka voi olla hyvin ahdistavaa.

Vatsan kiristämistä raskauden toisella kolmanneksella

Kuin kehon kasvaa toisen kolmanneksen aikana, puukotus kipu sivuja pitkin kohtuun jatkuu myös, tätä kutsutaan kierroksen nivelside kipua. Kuten kohtu laajenee, pyöreä nivelsiteet varrella puolella kohdun venyttää liikaa, mikä voi aiheuttaa kipua. Saatat kokea vielä enemmän, jos yrität kumartua tai yritä seistä istumisen jälkeen pitkään.

Toisella kolmanneksella raskauden, on todennäköistä, että vatsa voi tuntua tiukka ja epämukavaksi johtuen Braxton-Hicks supistukset. Braxton-Hicks supistukset tai käytännön supistukset voivat alkaa jo neljännen kuukauden raskaus. Nämä supistukset eivät ole niin tuskallista kuin varsinainen työ, mutta ne valmistamaan kohtua olevan valmiita synnytyksen. Braxton-Hicks supistukset ovat hyvin yleisiä ja aiheuttaa epämukavuutta ja kipua. Ne tapahtuvat usein, kun seksiä tai kun käyttää.

Vatsan Kiristys raskauden loppuvaiheessa (kolmas raskauskolmanneksen)

Kasvava sikiö ja sen liikkeet ovat vastuussa vatsan kiristäminen raskauden loppuvaiheessa. Koska vatsan tila on jaettu sikiön ja sisäelimet, vatsan pullistumat ja venyy. Rasva asetetaan ihon alle myös venyy sitä edelleen. Mahalaukun ongelma raskauden viimeisen kolmanneksen aikana on myös syy kiristäminen vatsan. Jos kiristys jatkuu tavallista kauemmin, se voi olla merkki työvoimaa.

Yhteisiä syitä kiristävän Vatsa raskauden aikana

Nainen kokee fyysistä levottomuutta raskauden aikana. Se saattaa johtua siitä, loputon syistä. Jos sinulla on kiristämistä tunne vatsassa, se voi johtua seuraavista syistä.

1. Omakotitalo Istukka

Istukka on elämää tuki kasvava sikiö. Se on istukan kautta, että vauva saa sen ruoan ja ravinteita. Kuitenkin joissakin tapauksissa jopa ennen toimitusta, istukan saattaa irrota kohdun seinästä. Tällaisina aikoina, kohtu alkaa saada tiiviimpiä kuin tavallisesti. Tämä johtaa kiristämisen vatsa.

2. vatsan alaosaa

Kun vauva kohdussa alkaa kasvaa iso, kohtu asettaa paineita vatsaan. On niin, että vatsa laajenee, joten se jäykkä. 2nd kolmanneksen, koska vauva kasvaa lapsivesi myös lisää automaattisesti joka laajenee vatsan.

3. Kaasu ja turvotus

Tasapainoinen ja terveellinen ruokavalio on välttämätöntä raskauden aikana. Syöminen väärä ruokia voi johtaa kaasua, joka saattaa pullistua vatsasi tekee olosi epämukavaksi ja epämukavaa.

4. Vauvat Liikkeet

Oman vauvan potkuja ja liikkeitä voi tehdä sinusta tukala ja kikattava. Saatat tuntuu hyvältä ja helpottunut tietäen, että vauva voi hyvin, mutta hänen jokaisen liikkeen, vatsa voi saada tiukempi ulkopuolelta.

5. Braxton-Hicks supistukset

Braxton-Hicks supistukset ovat samankaltaisia ​​työvoiman supistukset, mutta ei ole sama. Nämä supistukset voivat tehdä vatsaa erittäin tiukka ja jäykkä. Joillekin naisille, Braxton-Hicks supistukset voivat alkaa jo toisen kolmanneksen aikana, ja toiset voivat kokea ne aivan nurkan toimitus.

6. raskauteen liittyvät ongelmat

Jäykkyys vatsa voi johtua raskauteen liittyvien komplikaatioiden kuten keskenmeno tai kohdunulkoinen raskaus (tila, jossa hedelmöittynyt munasolu implantit itse munanjohdin sijasta kohtu).

7. Nearing toimitusaika

Supistukset ja jäykkyyttä vatsassa aikana arvioitu toimituspäivä voi olla hankalaa. Saatat tuntea, että olet menossa työvoimaa, mutta se voi olla väärä hälytys liikaa. Sinun täytyy oppia erottamaan Braxton-Hicks supistukset ja varsinaisen työn. Tästä, aika supistuksia – Braxton-Hicks supistukset enimmäkseen kestää noin 30 sekuntia 1 minuutti. Lisäksi ne tulevat vain kerran tai kaksi tunnissa koko päivän. Kun muuttanut kantaansa, jäykkyys vatsan myös menee pois. Näin ei kuitenkaan ole asianlaita synnytyksen aikana. Aikaeron kahden peräkkäisen supistukset synnytyksen aikana ei ole paljon, ja ne kestävät kauemmin aikaa.

8. ylensyöntiä

Monet naiset ajattelevat, että raskauden aikana, niiden pitäisi noudattaa vanhoja käsite syö kaksi. Mutta se ei ole totta. Jos syöt kahden raskauden aikana, päädyt ylensyöntiä. Tämä puolestaan ​​voisi tehdä vatsa tiukka ja jäykkä.

9. Ummetus

Ummetus on hyvin yleistä raskauden aikana. Se ei johdu epäterveellinen ruokavalio. Se johtuu kohdun painamalla suoliston. Lisäksi lisättyä vapautumisen progesteronin kehon hidastaa maha-suolikanavan ja siten raskaana oleva nainen voi tuntea ummetusta. Ummetus voi tehdä vatsaa jäykkä ja kova.

Hoito Vatsan Kiristys Raskaus

Jos vatsasi tuntuu tiukalta ja jäykkä raskauden aikana, tässä on mitä voit tehdä.

  • Jos se on lievä vatsan kiristäminen, juoda paljon vettä ja tuoremehuja pitää itse sammutettua.
  • Joskus, miten istua tai seistä päättää esiintyminen Braxton-Hicks supistukset. Jos koet istuen tai seisten, yritä vaihtaa sijaintia. Kokeile laittaa jalat ylös tai makuulla.
  • eivät nouse ylös tuolista tai sängyn liian nopeasti. Ota aikaa tehdä niin.
  • Neuvotella lääkärin ja saada itse hierotaan hyvin.
  • Kuumassa suihkussa tai kylvyssä. Voit myös käyttää kuumaa vettä pusseja tai lämpötyynyt.

Nämä kotiin korjaavia toimenpiteitä keventää jäykkyyttä vatsassa. Jos olet alle 37 viikkoa raskaana ja havaita oireita ennenaikaisen synnytyksen, kuten verenvuoto, kohonnut lantion tai jatkuva nestevuotoja emättimestä, ota heti yhteys lääkäriin. Näiden oireiden pitäisi myös puhua lääkärin kanssa, jos sinulla on ollut 4-6 supistuksia tunnissa.

Milloin kannattaa soittaa lääkärille?

Kova vatsa raskauden aikana voi johtua monista syistä. Kuitenkin sinun pitäisi soittaa lääkärille, jos:

  • Tiiviyden vatsassa raskauden kiristyessä ja tuskallista.
  • Sinulla on kova vatsa raskauden ja koet hengitysvaikeuksia.
  • Jos tiiviys esiintyy enemmän kuin neljä kertaa tunnissa.