Sunnere substitusjon mat for hvit ris som vi må prøve

Hvit ris er en av de viktigste kildene til karbohydrater i våre dietter. Det er ganske vanlig i mange av våre favoritt retter og gir en mettende måltid. Det smaker deilig med dal eller saus, men vi vet alle at det ikke er sunt. Det stuffs oss med mer kalorier enn vi trenger, og er blottet for viktige mineraler i sin polert form. Derfor er det viktig å redusere inntaket hvis du er på en lav carb diett. Du kan også erstatte den med noen virkelig gode alternativer.

Deilig og sunne alternativer til Plain White Rice

Dette er sunn og deilig erstatninger til vanlig ris som du kan inkludere i kostholdet ditt:

1. Foxtail Millet (Thinai Rice)

Foxtail hirse er den nest mest dyrket hirse i verden og er rikelig tilgjengelig som ris. Dette hirse er rike på mineraler som jern, protein og fiber. Foxtail hirse anbefales å diabetiker mennesker som det hjelper med å kontrollere blodsukkeret og dårlige kolesterolet samtidig øke det gode kolesterolet (HDL) i kroppen.

Hvordan lage Foxtail Millet

Foxtail hirse er like enkelt å lage mat som ris og følger nøyaktig samme prosedyre. For en kopp millets, tilsett 2 kopper av vann og fremstille i en trykkoker i 2 fløyter.

2. Svart Rice

Svart ris også kalt forbudt ris i kinesisk er svært gammel, og ikke overraskende, en sjelden rekke ris som har vært dyrket i India i århundrer. Det er først og fremst dyrkes i den nordøstre region hvor det går under navnet Chak Hao og de sørlige delene av landet som Tamil Nadu, hvor det kalles Kavuni. Sort ris er lastet med fiber og antioksidanter. Det har anti-inflammatoriske egenskaper og virker som en detoxifier. Det er også anbefalt for diabetikere.

Hvordan lage svart Rice

Sug risen i vann i ca. 3 timer. Tilsett en kopp av ris til 2 kopper vann og press det koke i 3 fløyter. Småkoke i 10 minutter over lav flamme.

3. Navara Rice

Navara ris er høyt aktet blant de røde ris varianter for sin rike aroma og unike medisinske egenskaper. Den dyrkes hovedsakelig i de sørlige delene av India og passer folk i alle aldre som det er nyttig for dem som lider av sykdommer. Det er næringsverdi bidrar til å bygge immunitet mot mange av de vanlige plager. Det er en fantastisk avvenning mat for spedbarn og anbefales for gravide.

Hvordan lage Navara Rice

På samme måte som fremstilling av sort ris, suge Navara risen i vann i 3 timer. Deretter trykk kok i 3 fløyter og la det småkoke på lav flamme i 10 minutter.

4. Quinoa

Native til Sør-Amerika, er quinoa et korn som er rik på protein og fri for gluten. Nå mye dyrket i India, er quinoa et rart mat for folk som er på høye protein dietter. Det er også lett å lage mat og kan bli innlemmet i de hverdagslige retter tilberedt over hele landet. Kornet er rik på protein, magnesium, vitamin B2, fiber og har en lav glykemisk indeks. Så bruk denne i stedet for hvit ris og høste maksimale fordeler fra den.

Hvordan lage Quinoa

Bløtlegg quinoa korn i vann i 5 minutter og gjentatte ganger skyll til vannet begynner å se klart. Plasser skyllet quinoa i et ris oker og trykk koker i likhet med ris med de samme mengdeforhold av vann til quinoa. Hvis du ønsker å lage det åpent, legg den i en kjele med lukket lokk og la det koke i likhet med ris. Tilsett litt salt for smak.

5. Brown Rice

Bytte brun ris med hvit er en enklere skritt for de som leter etter sunnere alternativer til hvit ris. Å være hele korn, beholder brun ris alle de næringsstoffene som er tapt når det er polert til hvitt. Brun ris har en fyldigere smak og omtrent fire ganger så fiberinnholdet i hvit ris sammen med andre mineraler som fosfor, mangan, selen, niacin, tiamin og vitamin B6.

Hvordan lage Brown Rice

Brun ris er best kokt i en liten kasserolle med lokk å beholde all sin godhet. Bland en kopp brun ris med to kopper vann og koke i kjele for 35-45 minutter, avhengig av konsistensen du liker. La det småkoke i 10 minutter og ikke skyll.

6. Bamboo Rice

Bambus ris er en type deilig vill ris som er felles for sørlige deler av India. Det er faktisk den frø som kommer ut av en blomstring bambus som er ved slutten av sin levetid. Siden blomstring mønsteret er uforutsigbar tilgjengeligheten av korn er ikke stødig. Det er imidlertid svært ettertraktet for dets penetreringsfremmende egenskaper. Bambus ris er også rik på vitamin B6 og protein.

Hvordan lage Bamboo Rice

Skyll en kopp av bambus ris med rent vann og suge den i vann i 30 minutter. Trykk kokk dynket ris med 2,5 kopper vann i ca. 6 fløyter og småkoke på lav flamme i 10 minutter. Hvis det er noe vann igjen, bruke den til supper eller sauser som det er svært næringsrik.

7. Barley

Bygg har vært dyrket i over 10 000 år som mat for mennesker og husdyr. Det er vanlig er supper og stuinger og danner basis av noen alkoholholdige drikkevarer. Bygg er også anbefalt for diabetikere mennesker som det kontrollerer blodsukkeret og senker kolesterolet.

Hvordan lage Barley

Bygg tar lengre tid å lage mat. Legg til en kopp bygg til tre kopper vann i en kjele og kok opp. Reduser flamme, lukke lokket og la det småkoke i 45-60 minutter til de er møre.

8. Farro

De gamle italienske hvetekorn er populært kjent som Farro. det er en gammel stamme av hardt hvete fra Vest-Asia som er populære i Italia. Farro er nå mye brukt i andre kontinenter som Europa og Nord-Amerika. Det er kjent for sin høye fiber og proteininnhold og er rikt på B-vitaminer og magnesium også. Kornet har en nøtteaktig smak og seig konsistens, og vi er sikker på at du vil nyte å spise farro. Men det er best unngås av folk som er gluten intolerante.

Hvordan lage Farro

For å koke farro, legge til en kopp av korn til 2 kopper vann og bringer det til koking i en kasserolle. Dekk lokket, senk varmen, og kok den i 40 minutter inntil kornene har absorbert all væske og er møre.

9. Amaranth

I likhet med quinoa, er amaranth en gammel korn som er pakket sammen med proteiner, fiber, jern, kalsium og har lite karbohydrater. Det var et fast innslag i Mayaene og Aztekerne og er likt for sin malt og litt nøtteaktig smak. Det kan kombineres med andre korn og tilsettes til supper og stuinger.

Hvordan lage Amaranth

Legg 3 kopper vann til en kopp amaranth og bringe den til en byll i en kasserolle. Senk varmen og småkoke i 20 minutter inntil alt vannet er absorbert.

10. Bulgur

Et annet sunt alternativ til hvit ris er bulgur, som er lett tilgjengelig. Dette korn er lastet med antioksidanter og alle viktige vitaminer og mineraler. Kornet går bra med en rekke vanlige retter. Så erstatte hvit ris med bulgur nå.

Hvordan lage Bulgur

I en kjele, tilsett 2 kopper vann til en kopp bulgur og bringe den til en byll. Dekk med et lokk og småkoke i 15 minutter og drenere overskuddsvann.