Sunn nøtter og frø du bør spise hver dag

Nøtter og frø er super sunn, og de fleste av oss ikke spiser nok av dem. De er en stor naturlig kilde for vitaminer, mineraler, protein, fett og fiber. Jeg har spist tonnevis med nøtter og frø som en del av min anti-kreft diett siden januar 2004, og jeg tror du bør også.

Avhengig hvis listen du lese, nummer én sunneste nøtt er enten mandel eller valnøtt, men det er ingen måte å virkelig rangere dem. Den sunneste nøtt er den med de næringsstoffene kroppen din trenger mest på en gitt dag. Selvfølgelig ingen vet hvilken som det er. Så den beste strategien er å spise en rekke.

Her er de beste sunneste nøtter:

Mandler ha like mye kalsium som melk, og inneholder magnesium, vitamin E, selen og mye fiber. De kan senke kolesterolet og bidra til å forebygge kreft.

Valnøtter er svært bra for hjertet og hjernen, og inneholder ellaginsyre en kreft-bekjempelse antioksidant.

Pecans har tonn av vitaminer og mineraler som vitamin E og A, folsyre, kalsium, magnesium, kobber, fosfor, kalium, mangan, B-vitaminer, og sink. Og de hjelper lavere kolesterol.

Paranøtter er en god kilde for protein, kobber, niacin, magnesium, fiber, vitamin E, og en stor kilde til selen.

Cedar muttere / Pinjekjerner har vitamin A, B, D, E, P og inneholder 70% av kroppens nødvendige aminosyrer.

Cashewnøtter er rike på mineraler som kobber, magnesium, sink, jern og biotin. De er faktisk en lav-fett mutter, og som olivenolje, de har en høy konsentrasjon av oljesyre, som er bra for hjertet. Ifølge Dr. Andrew Saul, en stor håndfull cashewnøtter gir ett til to tusen milligram tryptofan, som rivaler reseptbelagte antidepressiva Prozac.

Note: Cashewnøtter er ikke anbefalt for kreftpasienter på grunn av potensielle nivåer av sopp

Her er de beste sunneste frø:

Linfrø er definitivt på toppen av listen min. To ss av bakken linfrø per dag er ideelt, og enkelt å legge til havregryn eller smoothies. Barleans kaldpresset økologisk linfrøolje er den beste kilden til foreldre omega-3 fettsyrer (bedre enn fiskeolje) og lignans, super antioksidanter som bidrar til å bekjempe kreft. Den inneholder også mye fiber og kan redusere risikoen for hjertesykdom, slag og diabetes.

Chia frø er utrolig friske frø som er rike på omega-3 oljer, proteiner, anti-oksidanter, kalsium og fiber.

Hamp frø er en sertifisert supermat med kreft og hjertesykdommer messige egenskaper. De er rike på protein og fiber, med balanserte omega 3 og 6 fettsyrer.

Solsikkefrø hjelper også forebygge hjertesykdom og kreft med fytokjemikalier, folat, vitamin E, selen og kobber.

Gresskarfrø er stor for immunsystemet med masse antioksidanter (karotenoider), omega-3 fettsyrer og sink.

Sesamfrø er en god kilde til kalsium, magnesium, sink, fiber, jern, B1 og fosfor. De kan senke blodtrykket, og beskytter mot leverskade. Sesamfrø har også vært knyttet til forebygging av mange sykdommer som artritt, astma, migrene hodepine, menopause, osteoporose, og kan også redusere PMS symptomer.

Tahini er en bakke sesamfrø lim som er populær ingrediens i Midtøsten retter vi spiser, som hummus.

Endelig Aprikos frø (aka aprikoskjerner) , Apple frø, og andre bitre frukt frø inneholder Amygdalin aka vitamin B17 som har utrolig kraftige anti-kreft egenskaper. Det er mange tilfeller av folk som kurert sin kreft med Aprikoskjerner alene! Den farmasøytiske Laetrile, som er en konsentrert form av Amygdalin, har vært anvendt for kreft klinikker utenfor USA i over 50 år. Jeg viet en hel post til Aprikoskjerner her.

Har Nut Spis dette

Peanøtter teller ikke fordi de er teknisk belgfrukter (bønner). Peanøtter kan inneholde kreftfremkallende støpeform kalt aflatoksin, og de er beryktet for å være en av de mest plantevernmiddel forurensede avlinger. Hvis du spiser peanøtter, organiske ristede peanøtter eller peanøttsmør er det tryggeste veddemålet. Jeg foretrekker å spise økologisk mutter Butters som mandel smør, solsikkefrø smør og valnøtt smør.

Omfavne din indre Hippie

Jeg liker å gå til bulk delen av Whole Foods (hvor de store plastkasser av nøtter er) og kjøpe et par pounds av økologiske frø og nøtter . Jeg tar dem med hjem og bland dem alle sammen i min Super Trail Mix. Spis dem rett ut av posen, kaste noen i en bolle for familien, eller kaste inn i en smoothie, inn havregryn eller på en salat. Uansett, et par håndfuller av min Super Trail Mix hver dag vil rocke kroppen din med super næringsstoffer. Så gå videre og omfavne din indre hippie, kaste på et par Birkenstock med sokker, dowse selv i patchouli, og laste opp på noen trail mix. Jeg liker å holde en bolle ut for alle å snack på hjemme, og en tupperware beholder i bilen til å bite på når jeg er ute og farter.

Jeg kjøper ikke stekt, saltet, honning-glasert, kandisert, eller andre spesielle smaken nøtter. Steking nøtter omdanner fettsyrer til en usunn form, og de fleste krydder er laget av kunstige smaksstoffer, kjemikalier og konserveringsmidler, inneholder MSG, og er høy i natrium. Organisk rå eller ristede nøtter er fine.

Hvis du ønsker å maksimere de næringsstoffene du får fra nøtter, kan du suge dem i destillert eller renset vann over natten. Dette bidrar til å nøytralisere enzyminhibitorer som kan påvirke fordøyelse og absorpsjon av næringsstoffer i frø og nøtter. Det kan også bidra til å redusere mengden av plantevernmidler på dem hvis de ikke er økologisk dyrket.

Enkle avslapnings Veibeskrivelse:

Plasser 4 kopper nøtter i en bolle med nok destillert vann til å dekke nøtter helt. Legg en spiseskje med keltisk havsalt. Dette hjelper nøytralisere enzyminhibitorer. Ulike frø og nøtter har ulike avslapnings ganger, men den enkleste tommelfingerregel å huske på er å la dem suge 7 timer (over natten). Du mange eller kanskje ikke liker smaken av soggy nøtter, så du trenger å tørke dem i en dehydrator eller ovnen i 12-24 timer. Hvis du gjør det i ovnen, holde temperaturen under 150 grader og flytte dem rundt på kjelen av og til. Hver ovn er forskjellige, så det kan ta litt eksperimentering for å få den ideelle tørketiden regnet ut. Og fordi dette er egentlig en 24 timers prosess det er fornuftig å gjøre flere store grupper på en gang. Deretter sammenligner smaken av fuktet og tørket nøtter forhold til de ikke-fuktet nøtter. Du kan bli overrasket over å finne de smaker bedre, avhengig av mutteren og din smak.

Ett unntak: Cashewnøtter skal suge 6 timer eller mindre, og må tørke ut raskt på 200-250 grader, eller de kan få funky.

Excalibur dehydrator er dehydrator at de fleste helse guruer bruker og anbefaler.

Her er en handleliste du kan kopiere, lime inn og skrive ut:

Mandler
Valnøtter
pekannøtter
Paranøtter
Cedar Nøtter
Cashewnøtter
solsikkefrø
gresskarkjerner
Almond, Cashew eller Sunflower Seed Butter
Tahini

Resten av frøene jeg nevnte ikke fungerer svært godt i trail mix fordi de er for små, og alle ender opp nederst. En av mine favoritt snackbarer er Nutiva hempseed Bar . Den er laget med organisk hamp, lin, solsikke, gresskarfrø, og søtet med honning. Det er en super velsmakende måte å få noen super sunne frø i kostholdet ditt. De har også et Flax & Raisin Bar, og en lin, hamp & Chocolate Bar .