Sundere substitution mad til hvide ris, som vi skal forsøge

Hvide ris er en af ​​de primære kilder til kulhydrater i vores kost. Det er helt almindeligt i mange af vores foretrukne retter og gør for en påfyldning måltid. Det smager lækkert med dal eller sovs, men vi ved alle, at det ikke er sundt. Det putter os med flere kalorier, end vi har brug for, og er blottet for vigtige mineraler i sit polerede formular. Derfor er det vigtigt at reducere sit indtag, hvis du er på et lavt Carb kost. Du kan også erstatte det med nogle rigtig gode alternativer.

Lækre og sunde alternativer til almindelig hvide ris

Disse er sunde og lækre alternativer til almindelig ris, som du kan medtage i din kost:

1. kolbehirse (Thinai Rice)

Foxtail hirse er den anden mest almindeligt udbredt hirse i verden og er rigeligt til rådighed som ris. Denne hirse er rig på mineraler såsom jern, protein og fiber. Foxtail hirse anbefales at diabetikere, da det hjælper med at kontrollere blodsukkeret og dårlige kolesterol og samtidig øge det gode kolesterol (HDL) i kroppen.

Hvordan laver Foxtail Millet

Foxtail hirse er lige så enkel at lave mad som ris og følger nøjagtig den samme procedure. I 1 kop millets, tilsættes 2 kopper vand og forberede i en trykkoger i 2 fløjter.

2. Sort Rice

Sorte ris også kaldet forbudte ris i kinesisk er meget gamle og ikke overraskende, en sjælden rissort, som er blevet dyrket i Indien i århundreder. Det er primært dyrkes i det nordøstlige region, hvor det går under navnet Chak Hao og de sydlige dele af landet såsom Tamil Nadu, hvor det kaldes Kavuni. Sorte ris er fyldt med fibre og antioxidanter. Det har anti-inflammatoriske egenskaber og virker som en detoxifier. Det anbefales også til diabetikere.

Hvordan laver Black Rice

Soak ris i vand i ca. 3 timer. Tilsæt en kop ris til 2 kopper vand og pres koge i 3 fløjter. Simre i 10 minutter over lav flamme.

3. Navara Rice

Navara ris er meget værdsat blandt de røde rissorter for sin rige aroma og unikke medicinske egenskaber. Den er vokset mest i de sydlige dele af Indien og passer folk i alle aldre, da det er nyttigt for dem, der lider af sygdomme. Det er næringsværdi hjælper til at opbygge immunitet mod mange af de fælles lidelser. Det er en fantastisk fravænning mad til spædbørn og stærkt anbefales til gravide kvinder.

Hvordan laver Navara Rice

Svarende til fremstilling sorte ris, sættetid navara ris i vand i 3 timer. Dernæst koge pres i 3 fløjter og lad det simre på en lille flamme i 10 minutter.

4. Quinoa

Native til Sydamerika, quinoa er et gran der er rig på protein og fri for gluten. Nu er almindeligt udbredt over hele Indien, quinoa er et vidunder mad til mennesker, der er på høje proteinindhold kostvaner. Det er også nemt at lave mad og kan indarbejdes i de daglige retter tilberedt over hele landet. Kornet er rig på protein, magnesium, vitamin B2, fibre og har et lavt glykæmisk indeks. Så bruge dette i stedet for hvide ris og høste maksimalt udbytte af det.

Hvordan laver Quinoa

Soak quinoa korn i vand i 5 minutter og gentagne gange skyl indtil vandet begynder at se klart. Placer skyllet quinoa i en ris komfur og tryk koge ligner ris med de samme andele af vand til quinoa. Hvis du ønsker at koge det åbenlyst, placere den i en gryde med lukket låg og kog ligner ris. Tilsæt lidt salt til smag.

5. Brown Rice

Swapping brune ris med hvid er en lettere skridt for dem, der søger sundere alternativer til hvide ris. At være fuldkorn, brune ris bevarer alle de næringsstoffer, der er tabt, når det er poleret til hvid. Brune ris har en rigere smag og ca. fire gange fibermængde af hvide ris sammen med andre mineraler, såsom phosphor, mangan, selen, niacin, thiamin og vitamin B6.

Hvordan laver Brown Rice

Brune ris er bedst kogt i en lille gryde med et låg til at tilbageholde al sin godhed. Bland 1 kop brune ris med to kopper vand og kog i gryden i 35-45 minutter afhængig af konsistens, du kan lide. Lad det simre i 10 minutter mere, og ikke skylles.

6. bambus Rice

Bambus ris er en form for lækker vilde ris, der er fælles for de sydlige dele af Indien. Det er faktisk det frø, der kommer ud af en blomstrende bambus, der er i slutningen af ​​sin levetid. Da blomstring mønster er uforudsigelig tilgængeligheden af ​​kornene er ikke stabil. Det er dog meget efterspurgt for sin frugtbarhed-forbedrende egenskaber. Bambus ris er også rig på vitamin B6 og protein.

Hvordan laver Bambus Rice

Skyl 1 kop bambus ris med rent vand og lægges i vand i 30 minutter. Pres kok gennemblødt ris med 2,5 kopper vand til omkring 6 fløjter og lad det simre på lavt blus i 10 minutter. Hvis der er noget vand til venstre, bruger det til supper eller saucer, da det er meget nærende.

7. Byg

Byg har været dyrket i mere end 10.000 år som føde for mennesker og husdyr. Det er almindeligt er supper og gryderetter og danner grundlaget for nogle alkoholiske drikke. Byg anbefales også til diabetikere, som det kontrollerer blodsukkerniveauet og sænker kolesterol.

Hvordan laver Byg

Byg tager længere tid at lave mad. Tilsæt en kop byg til tre kopper vand i en gryde og bring i kog. Reducer flammen, luk låget og lad det simre i 45-60 minutter indtil de er møre.

8. Farro

Den gamle italienske hvedekerner er populært kendt som Farro. Det er en gammel stamme af hård hvede fra det vestlige Asien, der er populær i Italien. Farro er nu almindeligt brugt i andre kontinenter som Europa og Nordamerika. Det er berømt for sin høje fiber og proteinindhold og er rig på B-vitaminer og magnesium også. Kornet har en nøddeagtig smag og sej konsistens, og vi er sikker på du vil nyde at spise farro. Men det er bedst undgås af folk, der er gluten intolerante.

Hvordan laver Farro

At koge farro, tilføj en kop korn til 2 kopper vand og bring det i kog i en gryde. Dække låget, ned for varmen, og ulme det i 40 minutter, indtil kornene har absorberet al væsken og er møre.

9. Amaranth

Svarende til quinoa, amaranth er en gammel korn, som er pakket med proteiner, fibre, jern, calcium og har lave kulhydrater. Det var en fast bestanddel af mayaer og aztekerne og er vellidt for sin maltet og lidt nøddeagtig smag. Det kan kombineres med andre kornsorter og tilsat til supper og gryderetter.

Hvordan laver Amaranth

Tilsæt 3 kopper vand til en kop amarant og bringe det i kog i en gryde. Sænk varmen og lad det simre i 20 minutter, indtil alt vandet er absorberet.

10. Bulgur

Et andet sundt alternativ til hvide ris er bulgur, som er let tilgængelig. Denne kornet er fyldt med antioxidanter og alle de vigtige vitaminer og mineraler. Kornet går godt med en række almindelige retter. Så udskifte din hvide ris med bulgar nu.

Hvordan laver Bulgur

I en gryde, tilsæt 2 kopper vand til en kop bulgur og bringe det i kog. Dæk med et låg og lad det simre i 15 minutter og dræne overskydende vand.