Solutii naturale pentru stres de vacanță

Cei mai mulți dintre noi știu din experiența personală că sărbătorile pot fi la fel de mult un timp stresant ca unul dintre confort si bucurie. Majoritatea americanilor stres peste cel puțin unele aspecte ale sezonului. Darurilor, părțile, de călătorie și familia sau poate absenta acestor lucruri pot face vacanța de copleșitor stresant sau trist.

Consecințele de sănătate de stres

Stresul cronic sau excesiv are efecte dăunătoare asupra sănătății substanțiale fizice și mentale. Aceasta cauzează maladaptation sistemului stres răspuns primar corp – axa hipotalamo-hipofizo-suprarenalian – care intrerupe apoi metabolismul; sistemul imunitar, nervos, și funcția hormonale; și altele. Stresul cronic poate fi, de asemenea, declanșa sau agrava depresia și anxietatea, mâncatul emoțional, creștere în greutate, și comportamente adictive.

Elimină Factorii de stres

Cele două reguli de bază pentru a face față stresului sunt de a reduce expunerea la factorii de stres, atunci când este posibil și să ia măsuri active pentru a te ajuta suporta stresul inevitabil pe care nu le poate controla. Mai jos am lista cauze frecvente de stres puncte de vacanță.

Primii 13 de factorii de stres de vacanță

 1. Lipsa de timp
 2. Lipsa de bani / intrând în datorii
 3. Mercantilism sau hype
 4. Presiunea de a da sau pentru a obține cadouri / cadou de cumpărături
 5. Mulțimi și linii lungi
 6. Cresterea in greutate / mâncatul induse de stres și de consumul de alcool
 7. Călător
 8. adunare de familie / rude văd anumite
 9. houseguests
 10. Stresul de lucru / echilibru muncă-familie / timp obtinerea off
 11. Planificarea și executarea mese și petreceri sau cumpărături pentru produse alimentare, gătit, curățenie
 12. Incapacitatea de a fi cu familia și prietenii
 13. Singurătate

Deci, pe care factorii de stres din vacanta vă afectează, și cele care se poate elimina? Aici sunt cateva exemple:

 • Prea mult de făcut? Alegeți cu înțelepciune, planul, prioritate, și delega, dar, mai presus de toate, amintiți-vă că este bine să spun nu.
 • Nu-l pot permite? Setați un buget, resursele pentru a cumpăra cadouri de grup, trage numele dintr-o pălărie, sau da cadouri lucrate manual sau darul timpului.
 • Fii realist. Vei fi dezamăgit numai dacă nu păstrați așteptările realiste și să se concentreze asupra a ceea ce este cu adevarat important pentru tine.
 • Singuratic? Dacă nu aveți familia sau prietenii să fie în jurul valorii, participa la concerte sau evenimente de vacanță comunității locale, a se vedea dacă există co-lucrătorilor sunt fără planuri de vacanță și au un potluck, sau petrece timpul dând la altcineva în nevoie de voluntariat. Dacă sunteți departe de familie, încercați metode creative de a conecta cum ar fi videoclipuri sau Skype.
 • Ura mulțimile? Magazin on-line și l-au livrat la ușa ta.
 • Dificil de familie? Să argumente du-te, de mers pe jos, să ia o pauză, și practica de acceptare si non-critica. Desigur, în cazul în care familia ta este cu adevărat abuziv sau nesănătoase pentru tine, refuza să-și petreacă timpul cu ei.

Practica de relaxare

Pentru factorii de stres care nu se poate evita, încercați pas cu pas înapoi și relaxare. Există sute de tehnici de relaxare și zeci de practici stil de viață de reducere a stresului pe care le puteți alege. Cateva exemple:

 • Descarcă gratuit meditație, scurt, ghidat, relaxarea progresiva, respiratie profunda, sau exerciții de imagini ghidate.
 • Încercați să mențină un program de exercitii fizice regulate.
 • Programați unele caroserie sau energie de muncă.
 • Faceți o scurtă plimbare, vioi sau face unele yoga.
 • Susțineți glandele suprarenale de a lua o B-complex de vitamine si vitamina C.
 • Carry gustari sanatoase, care includ proteine, cum ar fi nuci, pentru a menține nivelul de zahăr din sânge stabil și de a ajuta la prevenirea pofte.
 • Practica mindfulness, bunătate, sau umor.
 • Observați atracțiile și sunetele din jurul tau, suna un vechi prieten, sau de a lua respirații adânci.

Ia-o pastila Natural Chill

Dacă tot nu și ai nevoie de ajutor imediat de stres, puteți lua întotdeauna o pastila Chill naturala, un extract din plante sau supliment natural, cu efecte anti-anxietate cu acțiune rapidă. Trei dintre favoritele noastre pentru relaxare rapidă, fără sedare sunt:

 • L-teanina (200 mg)
 • Kava kava extract de rădăcină (standardizat la 30% kavalactones; 250 mg)
 • GABA (250 mg)

Prin identificarea factorii de stres din vacanta care sunt specifice declanseaza, personale pentru tine, și prin utilizarea unor strategii practice și tehnici de vindecare naturale, s-ar putea găsi chiar și pace și bucurie în acest sezon de vacanță an.