Skälen till varför dricksvatten efter uppvaknandet är bra

I Japan är det vanligt att dricka två fulla glas vatten på att vakna. Det sägs att ha förmågan att helt bota en rad sjukdomar, bland annat cancer, samt ge en mängd andra fördelar. Och jag tror att de kan vara på något. Som nation har Japan den totala största livslängd, för närvarande värd över 50.000 hundraåringar, eller 100 + åringar. Oavsett om det är vatten praxis eller något i te de dricker, kan vi lära oss några knep från japanerna. Så oavsett om denna praxis kommer att rädda ditt liv som de tror, ​​här en titt på många av de andra bevisade fördelarna med att dricka två fulla glas vatten på att vakna.

Det återfuktar uttorkad kropp

När du vaknar upp efter en lång sömn, är din kropp naturligt uttorkad. Oavsett hur mycket vatten du drack dagen innan, har du använt upp din butik och det är dags att fylla på tanken. Det första dricksvatten efter uppvaknandet kommer att göra är att ge dina celler med välbehövlig, livgivande vatten. Jämför detta med normen; dricka en 16 oz. kopp kaffe, vilket ytterligare kommer att torka din redan törstiga kroppen. Ta del i denna omedelbara rehydrering har stora märkbara fördelar inklusive:

  • Känsla mer utvilad
  • Med mer naturlig energi hela morgonen
  • Att vara friskare och lyckligare

Spolar ut gifter

Efter närande dina celler, dricksvatten efter uppvaknandet kommer att spola oönskade gifter ur kroppen. Medan du sover din kropp reparerar sig själv, fyller energi och balanserar hormoner. Resultatet är gifter och andra avfallsmaterial släpps och väntar på att spolas ut. Efter att rensa kroppen av dessa toxiner, kommer du att må bra och kunna absorbera mer näringsämnen från en välbalanserad frukost. Detta leder också till tydliga hud och bättre allmänna välbefinnandet.

Bränder upp din ämnesomsättning

Dricksvatten är en viktig taktik när det gäller viktminskning. Men dricksvatten efter uppvaknandet är det mest optimala sättet att göra det. Tänk på dricksvatten efter uppvaknandet som en väckarklocka för din ämnesomsättning. I morse vatten sparka startar din ämnesomsättning och har visat sig öka din kalorier bränner potential under hela dagen.

Inte bara det, men vattnet faktiskt fyller du upp och trottoarkanter aptiten, så att du kan göra smartare val för din frukost. Dessa smarta val tenderar att rulla över till smartare val hela dagen. Om du vet något om hälsosam kost, då vet du att denna drivkraft är så kraftfull. Det finns inget bättre sätt att starta det momentum än med ett högt glas läcker vatten.

Bränslen din hjärna

Här är en rolig faktum; din hjärna är 75% vatten. Om du har druckit tillräckligt av det, kommer du att veta att utan vatten din hjärna inte kommer att fungera på sin optimala nivå. En morgon glas vatten får dig att känna skarpa och tydliga under hela dagen, vilket ger dig en fördel gentemot alla torkade zombies du kommer att stöta.

Håller du regelbundet och lindrar förstoppning

Den främsta orsaken till förstoppning är uttorkning. Dricksvatten när du vaknar kommer inte bara att bota uttorkning, men det kommer att hjälpa till att lindra förstoppning, hjälper till att hålla dig regelbundet och främja en förmiddag avföring. Detta är ett bra sätt att börja dagen.

Förebygger och botar sjukdomar

Som nämnts ovan, i Japan man tror att dricksvatten detta sätt kan bota även de hårdaste sjukdomarna över tiden. Jag är inte en vetenskapsman eller en läkare, men vad jag vet är att göra detta verkligen kommer att hjälpa till att bota sjukdomar och kan säkert hjälpa till att förebygga dem, även om effekterna är subtila.

Något som är så hälsosamt och bra för dig, om inte utföra mirakel, kommer att ha en positiv inverkan på hälsan. En av mina största övertygelse är att kontrollera vad du kan, och inte oroa sig för resten. Något som att dricka ett glas vatten när du vaknar är verkligen under din kontroll, så varför inte göra det.

Det är helt uppfriskande

Sist men absolut inte minst, är den sjunde anledning bör du delta i praktiken av dricksvatten efter uppvaknandet på grund av hur bra och uppdateras det kommer få dig att känna. Det finns verkligen inget mer uppfriskande än att vakna upp, torr mun, och njuta av livet renaste substans. Det förnyar mig, och jag känner mig fräsch och ren efteråt.

Så hur mycket vatten ska jag dricka?

Om detta låter som något du är i det stora. Men hur mycket vatten bör du dricka för att skörda frukterna? Mängden varierar runt banan. I den japanska healing protokollet noteras att man bör dricka 4 160ml glas vatten på att vakna. Detta kan översättas till 20 oz. av vatten. För att ge dig en bra idé, är att 1/3 av en 2 liters koks eller 2,5 koppar vatten. Detta är en ganska anständig mängd vatten, så börja i liten skala om du vill.

Varmt eller kallt? Ledsen att säga detta, men varm. Företrädesvis kroppstemperatur! Jag vet att detta inte alltid är möjligt att dricka två 98 graders glas vatten när du vaknar så väljer rumstemperatur. Coldwater behöver värmas upp till kärn temp av kroppen, spilla energi. Varmt vatten gör att din kropp att upprätthålla homeostas, optimalt spola ut gifter och fylla cellerna. Ett bra sätt att tänka på det är att hälla kallt vatten över en het bilmotor men kanske lite mindre extrem.

Du bör vänta minst 15 minuter efter att ha druckit vattnet att äta. Den optimala längd i den japanska kulturen är att vänta 45 minuter tills att äta. Det exakta protokollet av den japanska vatten härdning som följer:

  • När du vaknar på morgonen innan borsta tänderna, drick 4 x 160 ml glas vatten
  • Borsta och rengör munnen men inte äta eller dricka något i 45 minuter
  • Efter 45 minuter kan du äta och dricka som vanligt
  • Efter 15 minuters frukost, lunch och middag inte äta eller dricka något under 2 timmar.
  • De som är gamla eller sjuka och inte kan dricka 4 glas vatten i början får påbörjas genom att ta lite vatten och gradvis öka till 4 glas per dag.