Sfaturi pentru periajul pe care ar trebui să le faci

Spălatul dinților este ceva ce ați învățat probabil să faceți în copilărie și, din această cauză, este puțin probabil să fiți oprit să evaluați modul în care vă spălați dinții. Până acum, tehnicile pe care le utilizați sunt cu mult a doua natură. Din păcate, mulți oameni nu se spală pe dinți la fel de bine cum ar trebui.

Deoarece sănătatea bucală este direct legată de sănătatea generală, îngrijirea dinților este extrem de importantă. Pentru a vă îmbunătăți experiența și rezultatele, încercați să încorporați aceste opt sfaturi în rutina dvs. de igienă orală.

Sfaturi pentru periajul dinților

Păstrați periuța de dinți curată

Așezarea periuței de dinți pe blatul de baie sau pe marginea chiuvetei între utilizări este o modalitate excelentă de a ridica bacteriile. În schimb, depozitați periuța de dinți în poziție verticală folosind un suport pentru periuță de dinți sau o ceașcă.

Pe lângă clătirea temeinică a periuței de dinți după fiecare utilizare, vă puteți înmuia peria de dinți într-un amestec de apă oxigenată și apă sau cu o apă de gură anti-bacteriană. Unii oameni chiar își curăță periuța de dinți o dată sau de două ori pe lună în mașina de spălat vase.

Folosiți periuța de dinți potrivită

A alege o periuță de dinți ar trebui să fie un moment Goldilocks. Nu doriți un mâner prea lung sau prea scurt; nu vrei un cap prea mare sau prea mic; și nu doriți peri prea duri sau prea moi. Vrei o periuță de dinți care să fie pe măsură. Dacă aveți nevoie de asistență pentru a determina ce periuță de dinți este potrivită pentru dvs., discutați cu medicul dentist.

Fii blând cu periuța de dinți

Periajul puternic poate fi aspru pentru dinți și gingii, așa că fii blând.

Înlocuiți periuța de dinți în mod regulat

De-a lungul timpului, bacteriile cresc pe periuța de dinți, nu numai în peri, ci și pe mâner. De asemenea, perii se deteriorează, ceea ce le face mai puțin eficiente. Pentru cele mai bune rezultate, înlocuiți periuța de dinți la fiecare trei până la patru luni.

Nu uitați să periați părțile interioare, suprafețele de mestecat și molarii

Mulți oameni se concentrează pe partea din față a dinților și acordă o atenție minimă părților interioare, suprafețelor de mestecat și molarilor. Chiar dacă aceste părți ale dinților s-ar putea să nu fie vizibile, este esențial să le acordați la fel de multă atenție pe care o acordați dinților din față, dacă nu mai mult, atunci când vă spălați.

Nu începeți să periați în același loc

Când vă spălați dinții, încercați să începeți de fiecare dată într-o zonă diferită a gurii. Zona pe care o perii mai întâi tinde să atragă mai multă atenție față de zona cu care te termini, astfel încât alegerea punctului tău de plecare la întâmplare te poate ajuta să te asiguri că toți dinții tăi primesc o atenție egală.

Nu vă spălați dinții imediat după ce ați mâncat

Oricât de tentant ar fi să te speli pe dinți imediat după ce ai mâncat, mulți stomatologi recomandă să aștepți cel puțin treizeci de minute înainte să te speli pe dinți după ce ai mâncat sau ai băut. Amintiți-vă, nu este niciodată târziu să vă îmbunătățiți rutina de igienă orală.

Ata dentară înainte sau după periere

Părul unei periuțe de dinți nu poate ajunge între dinți, unde se găsesc adesea alimente, bacterii și tartru. Nu contează dacă folosiți ata dentară înainte sau după ce vă spălați pe dinți, atâta timp cât folosiți ata dentară zilnic. După folosirea atei dentare, folosiți apă sau apă de gură pentru a clăti tot ceea ce a aruncat ata dentară.