Sammenhengen mellom blodtype og helse

Tror du kjenne din blodtype er bare viktig i tilfelle av en blodoverføring? Forskning viser at din blodtype er en viktig genetisk faktor som påvirker mange områder av helse og velvære. Gjennom hele livet ditt, har du sannsynligvis observert at noen mennesker har en tendens til å gå ned i vekt lettere, mens for andre, er vekten en pågående kamp. Eller lurt på hvorfor noen mennesker er plaget av kronisk sykdom, mens andre holder seg friske og vitale godt i sine avanserte år. Veldig enkelt, er svaret på din blodtype.

Å vite din blodtype er et viktig verktøy for å forstå hvordan kroppen din reagerer på mat, mottakelighet for sykdom, din naturlige reaksjon på stress, og så mye mer. En enkelt dråpe blod inneholder en biokjemisk makeup som er unik for deg som fingeravtrykket ditt.

Nedenfor er fem fakta om din blodtype som kan forandre livet ditt:

Din blodtype kan forutsi mottakelighet for visse sykdommer

Forskning har funnet at personer med visse blodtyper kan være på et høyere risiko for visse sykdommer. Studier har funnet at personer med blodtype O har en lavere risiko for hjertesykdom, men en høyere risiko for å utvikle magesår. Folk som er blodtype A har høyere risiko for mikrobiell infeksjoner, men type A kvinner opplever en høyere rate av fruktbarhet. Annen forskning har funnet at personer med type AB og B blod har en mye høyere risiko for å utvikle kreft i bukspyttkjertelen.

Folk i ulike blodtyper reagerer ulikt på stress

Type A folk naturlig har høyere nivåer av stresshormonet kortisol i kroppen og produsere mer svar på stressende situasjoner. På den annen side, folk med type O blod, har en kamp reaksjon på stress som resulterer i overproduksjon av adrenalin. Det tar Type O lengre tid å komme seg fra stress fordi det er vanskeligere for dem å fjerne adrenalinet fra kroppen sin.

Din blodtype antigener er ikke bare i blodet

De er overalt i kroppen din, spesielt på flater som samhandler med miljøet. Disse inkluderer fordøyelseskanalen, fra munnen til tykktarmen, samt din nese passasjer og lunger. Fordi disse blodtype antigener er overalt, påvirker de hvordan kroppen din reagerer på maten du spiser gjennom flere faktorer. For eksempel lektiner i visse matvarer binde til din blodtype antigen og gi blod til agglutinate (holde sammen), noe som resulterer i følelser av trøtthet, hodepine, fordøyelsesproblemer, hudproblemer og en rekke andre helseproblemer.

Gut bakterier er relatert til blodtype

Folk i ulike blodtyper har forskjellige tarmbakterier, faktisk enkelte bakterier er 50.000 mer sannsynlig å slå opp i mennesker med en blodtype eller det andre. Dette stammer fra våre forfedre som har fordøyelseskanalen utviklet for å imøtekomme en type diett over en annen. For eksempel microbiome av visse mennesker utviklet for å bryte ned karbohydrater mye mer effektivt (blodtype A). Folk mangler denne evnen (blodtype O) har en tendens til å lagre karbohydrater som fett.

En one-size-fits-all tilnærming til ernæring virker ikke

Mat moter kommer og går, men fakta er klart: alle har ikke de samme grunnleggende ernæringsmessige behov. Vi alle kjenner noen som er en streng vegetarisk og trives med det kostholdet, mens andre sverger til Atkins eller lignende low-carb planer. Jeg har funnet ut at dine ernæringsmessige behov kan bli bestemt av din blodtype.

Som du har lært, påvirker din blodtype mer enn bare den type blod du trenger i tilfelle av en blodoverføring. Din blodtype er en genetisk faktor som spiller mange roller i menneskekroppen. Velge lav-lektin, ikke-agglutinating matvarer som skaper et gjestfritt miljø for dine gode tarmfloraen og velge mat som bekjempe sykdommen din risiko er to gode første skritt i å skape en individuell ernæringsprogram for deg.

Ett av kjennetegnene på alternativ medisin er en anerkjennelse av den biokjemiske unike i hver enkelt og behovet for å skreddersy behandlinger og resepter for å matche den individuelle variabiliteten. Mens en person genetiske kode, til slutt, er grunnlaget for denne individualitet, basere behandlinger på genetiske faktorer er for bred tilnærming og ikke i samsvar med alternativ medisin.

Ifølge naturopathic lege Peter J. D’Adamo, ND, i sin bok Eat Right 4 Your Type , kan det manglende leddet være de fire grunnleggende blodtyper: O, A, B og AB. Det måtte være en grunn til at det var så mange paradokser i kostholdsstudier og sykdom overlevelse, hvorfor noen mennesker mister vekt og andre ikke på samme diett eller hvorfor noen folk holde sin vitalitet som de blir eldre, og andre ikke, sier Dr . D’Adamo.

Hans forskning på antropologi, medisinsk historie, og genetikk ledet ham til å konkludere med at blodtype er nøkkelen som låser opp døren til mysterier helse, sykdom, lang levetid, fysisk vitalitet og emosjonell styrke. Dr. D’Adamo forklarer at den praktiske anvendelsen av blodtype er at det gir deg mulighet til å ta informerte valg om kosten, mosjon, supplement, og til og med medisinsk behandling planer. Med blodtype veikart, kan disse planene nå tilsvarer nøyaktig biologiske profil og de dynamiske naturkreftene i din egen kropp.

Type O

Personer med type O blod fare beste på intens fysisk trening og animalske proteiner og mindre godt på melkeprodukter og korn, sier Dr. D’Adamo. Den ledende årsak til vektøkning blant Type O s er det gluten som finnes i hveteprodukter og, i mindre grad, linser, mais, bønner, kål og forklarer Dr. D’Adamo. Ideell øvelser for Type O er blant annet aerobic, kampsport, kontaktsport og kjører.

Type A

De med blodtype A, men er mer naturlig egnet til et vegetarisk kosthold og mat som er frisk, ren og organisk. Som type A er disponert for hjertesykdommer, kreft og diabetes, “Jeg kan ikke understreke hvor viktig dette kostholdet kan være til sensitiv immunsystem av type A,” sier Dr. D’Adamo. Type A er kan utlede betydelig nytte av beroligende, sentre trening, som yoga og tai chi.

Type B

Type B har en robust immunsystem og et tolerant fordøyelsessystemet og har en tendens til å motstå mange av de alvorlige kroniske degenerative sykdommer, eller i det minste overleve dem bedre enn de andre blodtyper. Type B er gjør best med moderat fysisk trening som krever mental balanse, som fotturer, sykling, tennis og svømming.

Type AB

Blodtype AB, den nyeste, i form av evolusjon, av de fire gruppene og en blanding av type A og B, er det mest biologisk komplekse. For denne gruppen, en kombinasjon av øvelser for type A og B som fungerer best, sier Dr. D’Adamo.

Blodtype, med sin fordøyelseskanal og immun spesifisitet, er et vindu på en persons sannsynlig mottakelighet for eller makt over sykdom, ifølge Dr. D’Adamo. For eksempel, Type O er mest sannsynlig at lider av astma, høysnue og andre allergier, mens type B har en høy allergi terskel, og vil reagere allergisk dersom de spiser feil mat. Type B-er er også spesielt utsatt for autoimmune sykdommer, slik som kronisk tretthet, lupus, og multippel sklerose. Skriv AB har en tendens til å ha færrest problemer med allergi, mens hjertesykdom, kreft og anemi er medisinsk risiko for dem.

Med artritt, type O, igjen, er de dominerende lider fordi deres immunforsvar er miljømessig intolerant, særlig for næringsmidler som kornprodukter og poteter som kan produsere betennelsesreaksjoner i sine ledd, sier Dr. D’Adamo. Typene A og B som er mest utsatt for diabetes, mens type A og AB har en samlet høyere forekomst av kreft, og dårligere overlevelse sjanser enn de andre typene.

Selv om du ikke kan endre din blodtype, kan du bruke kunnskap om dens natur å gjennomføre et kosttilskudd plan biologisk tilpasset din makeup, sier Dr. D’Adamo, som leverer rikelige detaljer på å spise planer for alle fire typer. “De fleste av mine pasienter opplever noen resultater innen to uker starter dietten plan. Det er økt energi, vekttap, en lessening av fordøyelsesproblemer, og forbedring av kroniske tilstander som astma, hodepine og halsbrann.”