Sammenhængen mellem blodtype og din sundhed

Tror du kende din blodtype er kun vigtigt i tilfælde af en transfusion? Forskning viser, at din blodtype er en vigtig genetisk faktor, der påvirker mange områder af sundhed og velvære. Gennem hele dit liv, har du sikkert bemærket, at nogle mennesker har en tendens til at tabe sig lettere, mens det for andre, deres vægt er en igangværende kamp. Eller spekulerede på, hvorfor nogle mennesker er plaget af kronisk sygdom, mens andre forblive sunde og vitale godt ind i deres avancerede år. Meget enkelt, er svaret i din blodtype.

At kende din blodtype er et vigtigt redskab til at forstå, hvordan din krop reagerer på mad, din modtagelighed for sygdom, din naturlige reaktion på stress, og så meget mere. En enkelt dråbe blod indeholder en biokemisk makeup som er unikke til Dem som dit fingeraftryk.

Nedenfor er fem fakta om din blodtype, der kan ændre dit liv:

Din blodtype kan forudsige din modtagelighed for visse sygdomme

Forskning har vist, at individer af visse blodtyper kan være på et højere risiko for visse sygdomme. Undersøgelser har vist, at folk med blodtype O har en lavere risiko for hjertesygdomme, men en højere risiko for at udvikle mavesår. Mennesker, der er blodtype A har større risiko for mikrobielle infektioner, men typen A kvinder oplever en højere frugtbarhed. Anden forskning har vist, at mennesker med type AB og B blod har en meget højere risiko for at udvikle kræft i bugspytkirtlen.

Folk fra forskellige blodtyper reagerer forskelligt på stress

Type A folk naturligvis have højere niveauer af stresshormonet kortisol i kroppen og producere mere som reaktion på stressende situationer. På den anden side, mennesker med type O blod, har en kamp reaktion på stress, som resulterer i overproduktion af adrenalin. Det tager skriv O længere tid at komme sig efter stress, fordi det er sværere for dem at rydde adrenalin fra deres kroppe.

Din blodtype-antigener er ikke kun i dit blod

De er overalt i kroppen, især på overfladerne, der interagerer med miljøet. Disse omfatter din fordøjelseskanalen, fra munden til din tyktarmen, samt din næse og lunger. Fordi disse blodtype-antigener er overalt, de indflydelse på, hvordan din krop reagerer på den mad, du spiser gennem flere faktorer. For eksempel er de lektiner i visse fødevarer binde sig til din blodtype-antigen og forårsage dit blod til at agglutinere (holde sammen), hvilket resulterer i en følelse af træthed, hovedpine, fordøjelsesproblemer spørgsmål, hudproblemer og en række andre sundhedsmæssige problemer.

Gut bakterier er relateret til blodtype

Folk fra forskellige blodtyper har forskellige tarmbakterier, i virkeligheden, visse bakterier er 50.000 mere tilbøjelige til at slå op i folk med en blodtype eller det andet. Dette stammer fra vores forfædre, hvis fordøjelse skrifter udviklet til at rumme en type kost frem for en anden. For eksempel microbiome af visse mennesker udviklet til at nedbryde kulhydrater langt mere effektivt (blodtype A). Folk mangler denne evne (blodtype O) tendens til at lagre kulhydrater som fedt.

En one-size-fits-all tilgang til ernæring virker ikke

Mad modeluner kommer og går, men kendsgerningerne er klare: alle ikke har de samme grundlæggende ernæringsmæssige behov. Vi kender alle nogen, der er en streng vegetarisk og trives på, at kosten, mens andre sværger ved Atkins eller lignende low-carb planer. Jeg har fundet, at dine ernæringsmæssige behov kan bestemmes ved din blodtype.

Som du har lært, din blodtype påvirker mere end blot den type blod du vil være nødvendigt i tilfælde af en transfusion. Din blodtype er en genetisk faktor, der spiller mange roller i den menneskelige krop. Valg af lav-lektin, ikke-agglutinerende fødevarer, der skaber et gæstfrit miljø for dine gode tarmflora og vælge fødevarer, der bekæmpe dine sygdom risici er to gode første skridt i at skabe en individualiseret ernæringsprogram til dig.

Et af kendetegnene for alternativ medicin er anerkendelsen af ​​den biokemiske unikke i den enkelte og behovet for at skræddersy behandlinger og recepter for at matche, at individuel variation. Mens en person genetiske kode, i sidste ende, er grundlaget for denne individualitet, basere behandlinger på genetiske faktorer er for bred en tilgang og ikke i overensstemmelse med alternativ medicin.

Ifølge naturopathic læge Peter J. D’Adamo, ND, i sin bog Spis Right 4 Your Type , kan det manglende led være de fire grundlæggende blodtyper: O, A, B, og AB. Der måtte være en grund til, at der var så mange paradokser i kostundersøgelser og sygdom overlevelse, hvorfor nogle mennesker tabe og andre gør ikke på den samme kost, eller hvorfor nogle mennesker holde deres vitalitet som de bliver ældre, og andre gør ikke, siger dr . D’Adamo.

Hans forskning i antropologi, medicinsk historie, og genetik førte ham til at konkludere, at blodtype er nøglen, der låser døren til mysterier sundhed, sygdom, lang levetid, fysisk vitalitet og følelsesmæssig styrke. Dr. D’Adamo forklarer, at den praktiske anvendelse af den blodtype er, at det giver dig mulighed for at træffe informerede valg om din kost, motion, supplere, og selv medicinsk behandling planer. Med blodtype køreplan, kan disse planer nu svarer til din nøjagtige biologiske profil og de dynamiske naturkræfter i din egen krop.

Type O

Mennesker med type O blod billetpris bedst på intens motion og animalske proteiner og mindre godt på mejeriprodukter og korn, siger Dr. D’Adamo. Den førende årsag til vægtøgning blandt type O s er gluten findes i hvede produkter og, i mindre grad, linser, majs, kidneybønner, og kål, forklarer Dr. D’Adamo. Ideel øvelser for type O s omfatter aerobic, kampsport, kontakt sport og kører.

Type A

Dem med blodtype A, er imidlertid mere naturligt egnet til en vegetarisk kost og fødevarer, der er frisk, ren, og organisk. Som type A s er disponeret for hjertesygdomme, kræft og diabetes, “Jeg kan ikke understrege, hvor afgørende denne justering kosten kan være at den følsomme immunsystem af type A,” siger Dr. D’Adamo. Type A er kan få stort udbytte af beroligende, centrering motion, såsom yoga og tai chi.

Type B

Type B os få et robust immunsystem og et tolerant fordøjelsessystem og har tendens til at modstå mange af de alvorlige kroniske degenerative sygdomme, eller i det mindste overlever dem bedre end de andre blodtyper. Type B os gøre bedst med moderat motion kræver mental balance, såsom vandreture, cykling, tennis og svømning.

Type AB

Blodtype AB, den seneste med hensyn til evolution, af de fire grupper og en blanding af type A og B, er den mest biologisk kompleks. For denne gruppe, en kombination af de øvelser for type A og B virker bedst, siger Dr. D’Adamo.

Blodtype, med dens fordøjelsessystem og immunforsvar specificitet, er et vindue på en persons sandsynlig modtagelighed for eller magt over sygdom, ifølge Dr. D’Adamo. For eksempel type O s er den mest sandsynlige til at lide af astma, høfeber og andre allergier, mens type B ‘s har en høj allergi tærskel, og vil reagere allergisk, hvis de spiser de forkerte fødevarer. Typen BS er også særligt modtagelige for autoimmune sygdomme, såsom kronisk træthed, lupus og dissemineret sklerose. Type AB er en tendens til at have færrest problemer med allergi, mens hjertesygdomme, kræft, og anæmi er medicinske risici for dem.

Med gigt, type O s, igen, er de fremherskende syge, fordi deres immunforsvar er miljømæssigt intolerante, især til fødevarer såsom korn og kartofler, som kan producere inflammatoriske reaktioner i deres samlinger, siger Dr. D’Adamo. Typer A og B er de mest modtagelige for diabetes, mens type A og AB har en samlet højere kræft og dårligere overlevelse odds end de andre typer.

Selvom du ikke kan ændre din blodtype, kan du bruge viden om dens natur at gennemføre en kosten planen biologisk passer til din makeup, siger Dr. D’Adamo, som leverer rigelige detaljer på at spise planer for alle fire typer. “De fleste af mine patienter oplever nogle resultater inden for to uger efter den kost planen. Den er øget energi, vægttab, en mindskelse af fordøjelsesproblemer, og forbedring af kroniske sygdomme som astma, hovedpine, og halsbrand.”