Sådan taber du mavefedt på en sund måde

 

Dette spørgsmål er i mange tanker: hvordan kan jeg tabe mavefedt … og hurtigt? Selvom der ikke er nogen magisk formel for mad og motion for at tabe mavefedt med fingrene, er der ernæringsvalg, øvelser og livsstilsændringer, der kan hjælpe. Her er din guide til at forstå præcis, hvad mavefedt er, og hvordan du måske kan reducere det over tid.

Hvad er mavefedt og er det farligt?

Visceralt fedt, almindeligvis kendt som mavefedt, er fedtlaget under musklerne i din mave. På grund af sin afgørende placering omkring mange af dine vitale organer, lever mavefedt en konstant energikilde, men udsætter også kroppen for skadelige toksiner og hormoner. Når du har for mange fedtceller eller dine fedtceller bliver for store, kan de overproducere toksiner, der øger din risiko for kronisk betændelse, diabetes, hjertesygdomme og kræft. Det er derfor, at mavefedt kan være farligere end subkutant fedt eller det ydre lag af fedt, som du kan klemme med fingrene.

Når det er sagt, er grunden til at du har problemer med at knappe dine bukser muligvis ikke visceralt fedt: Det vi kalder “mavefedt” i disse dage kan være oppustethed eller væskeophobning frem for en fedtopbygning.

Hvad skal jeg spise for at tabe mavefedt?

Der er ingen nøjagtig kost, der sprænger mavefedt mere end andre. For at bekæmpe mavefedt skal du i stedet overveje timingen, størrelsen og ernæringskvaliteten af ​​dine måltider for at opretholde en sund vægt, reducere visceralt fedt og undgå ubehagelig oppustethed. Start med disse tips til at begynde din rejse til at tabe mavefedt, den sunde måde.

Undgå Belly Bloaters

Visse kulhydrater har en tendens til at blive absorberet dårligt i tarmene og derefter hurtigt fermenteret, hvilket fører til gas og oppustethed. Almindelige syndere omfatter raffinerede kulhydrater og simple sukkerarter, som dem, der findes i forarbejdede fødevarer tilsat sukker. Overskydende natrium kan også forårsage oppustethed på grund af øget væskeophobning.

Selvom der er masser af sunde emballerede fødevarer derude, er der lige så mange, der ikke er så store, så vælg frisklavede fødevarer det meste af tiden for at reducere dit indtag af forarbejdede, emballerede fødevarer, der kan forårsage maveopblæsning. Om morgenen skal du skifte din sukkerfyldte skål med korn til denne grønne smoothie, lavet med frisk frugt og grøntsager for at få din dag startet på den rigtige måde.

Omfavn proteinkraften

Protein tjener en dobbelt rolle i at hjælpe dig med at trimme mavefedt ved at øge muskelmasse og stofskifte, samtidig med at det hjælper med at afværge sult. Forskning viser, at en højere proteinkost øger termogenesen, hvilket betyder, at du forbrænder flere kalorier. Ydermere fører spise af protein til en øget tilfredshedsfølelse efter måltidet, hvilket ofte får dig til at spise færre kalorier senere på dagen. Disse High Protein Breakfast Tacos er den perfekte måde at starte din morgen på og holder dig mæt indtil frokost.

Fokus på fiber

Fiber er en type kulhydrat, som din krop ikke kan fordøje, og det hjælper med at regulere kroppens brug af sukker, da det langsomt passerer gennem dit fordøjelsessystem. Forøgelse af dit daglige fiberindtag kan resultere i større tilfredshed efter måltider, mindre blodsukkerstigning og nedbrud og efterfølgende reduktioner i mængden af ​​kalorier, der spises resten af ​​dagen.

Når du prøver at tabe mavefedt, skal du sigte mod at få mindst 25 gram fiber i din kost hver dag. Fødevarer, der er rige på fibre, omfatter bælgfrugter, som linser og bønner; æbler og pærer, med skind; nødder og frø; og korsblomstret grøntsager som broccoli og rosenkål.

Hvilke øvelser kan jeg gøre for at reducere mavefedt?

I en ideel verden ville vi være i stand til at målrette mod den nøjagtige del af vores krop, vi vil forbrænde kalorier fra, men sådan fungerer det bare ikke. Heldigvis er der et par øvelser, der er særligt effektive til at forbrænde fedt fra maven og fra resten af ​​din krop.

Kør på en hældning

Hvis din opvarmningskonditionstræning er på løbebåndet, kan du prøve at støde maskinens skråning op. Løb på en skråning forbrænder flere kalorier end at løbe på en flad overflade og bygger muskler på samme tid. Hvor mange ekstra kalorier du forbrænder på en skråning afhænger af hastighed og vægt. Du kan også integrere bakker i udendørs træning.

Høj intensitet intervaltræning

I stedet for en lang og lav intensitet cardio-træning, prøv High Intensity Interval Training-metoden til kardio: intense, hurtige intervaller, der efterlader dig helt udmattet efter kun en 20 til 30 minutters session. Denne form for konditionstræning øger efterbrændingseffekten, så din krop kan fortsætte med at forbrænde kalorier længe efter din træning er slut. Du kan rotere mellem 30 sekunder af dine yndlingsøvelser, med hvile imellem, så længe de arbejder forskellige muskelgrupper såsom squats, push-ups og kettlebell-gynger.

Sideplanker

Toning af din abs, når du forsøger at tabe mavefedt, er også afgørende. For at gøre en traditionel planke rutine mere udfordrende, tilføj sideplanker. Rul på din venstre underarm, og stak din højre fod oven på din venstre. Hold denne position i 60 sekunder, og skift derefter side. At have kun to kontaktpunkter frem for fire arbejder din kerne hårdere og udfordrer også dine skråninger.

Livsstilsændringer for at reducere mavefedt

Få masser af søvn

For lidt søvn eller for meget søvn kan smide din stress og regulerende hormoner ud af lur og kan føre til vægtøgning. En enkelt nat med søvnmangel kan øge niveauet af ghrelin (et hormon, der fremmer sult), hvilket gør dig mere tilbøjelig til at overspise den næste dag. Nedsat søvn kan også føre til træthed i løbet af dagen og mindre fysisk aktivitet, hvilket kan være en anden grund til, at folk, der regelmæssigt ikke får nok søvn, har en tendens til at tage på i vægt.

Drik vand konstant

Hvis du er dehydreret, kan det være svært at se, om du er sulten eller bare tørstig. Hvis du har lyst til en mellemmåltid, skal du tage et glas vand og vente et par minutter, før du vurderer, hvor sulten du egentlig er. Vand hjælper også mad med at bevæge sig gennem dit fordøjelsessystem, hvilket mindsker følelsen af ​​oppustethed. Det er en god idé at have en vandflaske med dig hele dagen. Tilsæt agurkeskiver eller frisk frugt for at tilføre smag.

Spring aldrig et måltid over

Har du nogensinde besluttet at springe et måltid over for at skære ned på dit daglige kalorietal? På trods af at vi sparer et par kalorier i øjeblikket, giver denne strategi næsten altid bagslag. Når du springer over morgenmaden eller et måltid, begynder du at opleve overdreven sult, der kan føre til trang til usunde fødevarer-og mange af dem. Du spiser muligvis også hurtigere, end du normalt gør efter at have sprunget et måltid over, hvilket får dig til at gå glip af advarselstegnene om, at du er mæt og resulterer i overspisning.

Konklusionen

Selvom der ikke er nogen magisk kugle, når det kommer til at tabe mavefedt, er der visse ting, du kan gøre for at hjælpe med at fremskynde processen. Hvis du ændrer, hvad du spiser og tilføjer nogle af disse øvelser, kan det hjælpe dig med at forbrænde genstridig mavefedt.