Sådan krymper du hurtigt din fede mave

En fedt mave er forbundet med forskellige sygdomme, da det er det mest skadelige fedt i din krop. Bortset fra at træne, er det blandt måderne at få en flad mave på at undgå junkfood og alkohol. Derudover skal du tjekke disse tip til, hvordan du forbrænder mavefedt på mindre end en uge.

1. Inkluder aerobe øvelser i din daglige rutine

Hvis du vil forbrænde fedt hurtigt, er der ingen omgangstræning. Undersøgelser viser, at dette er den mest effektive form for motion for at reducere mavefedt. Ved at forbrænde mange kalorier forbedres dit generelle helbred. Start derfor med at træne højintensiv træning i løb, svømning eller aerobe klasser, men husk at frekvens og varighed er afgørende for at tilfredsstille resultater.

2. Reducer raffinerede kulhydrater

Man bør undgå at indtage raffinerede kulhydrater for at tabe fedt omkring maven og have et godt stofskifte. Det er ikke nødvendigt at holde sig til en streng diæt med lavt kulhydratindhold, men den bør erstattes med uforarbejdede kulhydrater. I stedet for hvidt brød, hvid ris og sodavand skal du spise mere grøntsager og fuldkorn.

3. Føj fed fisk til din kost

Fed fisk som laks, sardiner eller tun er et protein af høj kvalitet og rig på omega-3 syrer. Ved at spise 2 til 3 portioner om ugen kan du reducere risikoen for sygdomme som hjertesygdomme og også forbrænde dit mavefedt. Undersøgelser afslørede, at Omega-3 fedtstoffer har evnen til at reducere visceralt fedt, der er omkring din mave.

4. Start dagen med en proteinrig morgenmad

Start din dag med nogle græske yoghurt, protein smoothies, krypterede æggehvider eller grød. Efter at have spist proteiner om morgenen, vil du føle dig mæt indtil frokost uden sultpine. Proteiner øger din stofskifte, mens du bevarer muskelmassen under vægttab. Du kan også tilføje proteiner som æg, fisk, kylling, bønner eller mejeriprodukter i hvert andet måltid.

5. Drik nok vand

Selvom du ikke vil tabe dig, er det vigtigt for dit generelle helbred at forblive hydreret. At drikke 4 til 5 liter vand hver dag anbefales og forbrænder flere kalorier. Også at drikke lige før du spiser reducerer din appetit såvel som kalorieindtag. Sørg for at undgå andre drikkevarer, der indeholder masser af sukker og kalorier. At drikke varmt vand med citron om morgenen på tom mave hjælper også med at starte dit stofskifte og fordøjelsessystem.

6. Reducer dit saltindtag

Forbrugt salt tilbageholder vand og får din mave til at føle sig oppustet. Før du køber, skal du altid sørge for, at ernæringsetiketten ikke nævner høje natriumniveauer, da forarbejdede fødevarer består af salt, tilsat sukker og usunde fedtstoffer.

7. Forbrug opløselige fibre

Svarende til proteiner får opløselige fibre dig til at føle dig mæt i et par timer, så du ikke behøver at forbruge unødvendige ekstra kalorier i dit måltid. Opløselige fibre absorberer vand og danner en gel, der sænker fedtoptagelsen – en god ting for nogen, der søger at tabe sig. Du kan finde dem i byg, nødder, frø, bønner og linser.