Sådan foretages håndpumpning for at øge mælkeforsyningen

Praktisk pumpning er en brystmassage-teknik, der kan øge mængden af ​​modermælk, du pumper under hver pumpesession. Fordi praktisk pumpning hjælper dig med at dræne brystet mere hver gang du pumper, hjælper det med at øge din mælkeforsyning og hjælper dig med at give mere af den fede bagmælk, der hjælper din baby med at vokse.

Praktisk pumpning hjælper mødre, der måske kæmper med volumen, med at producere mere mælk ved hver pumpesession. Hvis du har en baby i Neonatal Intensive Care, har haft et for tidligt barn eller har brug for at pumpe, har denne teknik til at kombinere pumpende håndekspression og brystmassage vist sig at øge mælkevolumen med 48%.

Ved praktisk pumpning bruger en ammende person sine hænder til at hjælpe med fjernelse af mælk under pumpning i stedet for at stole på en brystpumpe alene. Brystmassage og håndekspression kombineret med pumpning hjælper ikke kun med at maksimere den mængde mælk, du vil pumpe med hver session, men vil også øge din mælkeforsyning generelt.

Brug af praktisk pumpning

Når du bruger praktisk pumpning for at øge mælkeforsyningen, masserer du begge bryster, før du pumper og under dine pumpesessioner. Her er en pumperutine, som du kan bruge:

  • Start med det rigtige udstyr. Brug en fuldt elektrisk pumpe af hospitalsklasse med et dobbelt pumpesæt. Brug en bh, der holder flangerne på plads, mens du pumper for at frigøre dine hænder for at massere dine bryster.
  • Massér dine bryster inden pumpning. Massér begge bryster ved hjælp af små cirkler i et spiralmønster (svarer til en selvbrysteksamen), og vær ekstra opmærksom på brystets ydre kanter. Slag brysterne fra de ydre kanter mod brystvorterne. Brug et let tryk for at hjælpe dig med at slappe af og til at stimulere din svigt.
  • Pump begge bryster, indtil mælken begynder at aftage, normalt omkring 5 til 7 minutter. Juster sugningen til det højeste niveau, der er behageligt for dig.
  • Gentag massageprocessen. Pump hvert bryst, mens du masserer det. Vær særlig opmærksom på områder, hvor du føler klumper (disse er fulde mælkekanaler). Ved hjælp af medium tryk skal du stryge dit bryst fra den ydre kant ind mod pumpen for at tømme kanalerne.
  • Fortsæt, indtil din mælkeproduktion aftager igen (normalt ca. 3 til 5 minutter). Håndudtryk i pumpeflangerne. Den sidste mælk (bagmælk) er den rigeste mælk, du producerer.

Maksimal produktion af mælk

Her er nogle andre måder, du kan øge og maksimere din mælkeproduktion på, mens din baby er i NICU.

  • Fortsæt med at pumpe regelmæssigt. Otte gange om 24 timer, ideelt til at opretholde din mælkeforsyning. Husk det er udbud og efterspørgsel.
  • Hvis du pumper i stedet for fuld fodring, skal du pumpe i 15 minutter, selvom mælken holder op med at flyde. Pumpningen stimulerer brysterne til at opretholde din mælkeforsyning.
  • Hvis du adskilles fra din baby, er det vigtigt at begynde at udtrykke din mælk inden for de første seks timer efter fødslen.
  • Brug så meget tid som muligt på din baby. At holde din baby hud mod hud hjælper ikke kun dig og din babybinding, men hjælper din krop til at producere prolactin og oxytocin, hvilket hjælper med at øge din mælkeforsyning.
  • Prøv at lytte til musik. Musik har vist sig at øge mængden af ​​mælk udtrykt i NICU.